Hogyan kell elképzelni a kovásztalan kenyeret, amelyről olvashatunk a Páskha ünnepével kapcsolatban?
Figyelt kérdés
2013. jún. 4. 10:54
2/13 klopusz válasza:
Lisztből és vízből készült tésztalap.
Amúgy csatlakozom az első válaszolóhoz: vegyél a közértben, nézd meg.
3/13 A kérdező kommentje:
Van itthon is, viszont nem gondoltam volna, hogy ilyen. Köszönöm a válaszokat.
2013. jún. 4. 11:16
5/13 anonim válasza:
Kovásztalan kenyér kukoricalisztből = tortilla
6/13 A kérdező kommentje:
És ez a pászka csak ilyen vékony féle lehet?
Nekem a refluxom miatt kell ennem (sok a gyomorsavam) és meg kell, hogy mondjam, sokkal jobb a gyógyszereknél.
2013. jún. 4. 11:37
7/13 anonim válasza:
"És ez a pászka csak ilyen vékony féle lehet?"
Másképp nem lehet átsütni! Beletörne a fogad!Ami meg a gyógyszereket illeti azok csökkentik eleve a gyomorsavtermelést!
8/13 munyamunya válasza:
A kovásztalan kenyerek ünnepére mi a testvéreimmel úgy készítjük a kenyeret, hogy nem csak liszt, víz, fűszerek vannak benne, hanem teszünk egy kevés olajat is a tésztába, és gyorsan gyúrjuk össze, hogy ne legyen ideje a lisztnek erjedésnek indulni (ne képződjön benne kovász-szerűség). Az így elkészített pászka nem olyan papírszerű, mint a bolti, hanem kicsit jobban kenyér-állagú, van pár centi vastagsága.
10/13 Pietrosol válasza:
Szia!
Ha otthon sütsz friss vagy porélesztővel kenyeret, akkor az kovásztalan lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!