Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Van itt még valaki, akinek...

Van itt még valaki, akinek vannak kételyei, kérdései Istennel kapcsolatban?

Figyelt kérdés
Én hiszek benne, de számomra rejtély néha. Térítők (az ateistákat is beleértve) kérem, kíméljenek.
2013. jún. 20. 10:26
1 2
 1/17 A kérdező kommentje:
Hát ez örvendetes, mindenki milyen meggyőződéses valami :)
2013. jún. 20. 10:47
 2/17 anonim ***** válasza:
Kérdés lenne, de nem hiszem, hogy te képes lennél rá válaszolni. Főleg, ha még neked is rejtély.
2013. jún. 20. 11:56
 3/17 anonim ***** válasza:
Bocsáss meg, kedves kérdező! De ezzel a kérdéssel csak és kizárólag trollokat fogsz a saját nyakadba zúdítani. Nem tudom, mennyire van erre szükséged. Ezen az oldalon Istent megemlíteni olyan dolog, mint egy temetésen hangosan fingani. Mindenki csúnyán néz rád, húzza az orrát, megbotránkozik. Aztán vita, veszekedés, anyázás stb. Ne várj el értelmes kérdéseket és válaszokat!
2013. jún. 20. 11:59
 4/17 anonim ***** válasza:
Mi a kérdésed?
2013. jún. 20. 12:23
 5/17 anonim válasza:

Én is hiszek Istenben, de nekem is vannak kételyeim. Pl. van az, hogy "Mindent Isten teremtett." Ezzel az a bajom, hogy akkor a homosexuális embereket is Isten teremtette, de az Egyház mégis ellenzi azt.

Azt mondják Isten lát minket és lát minden rossz (és jó) dolgot amit csinálunk meg amire gondolunk, de ha isten teremtett mindet a saját képmására (vagy mi) akkor Isten azt akarta, hogy legyenek tolvajok, gyilkosok, pedofilok, homosexuálisok? Elvégre Isten már Ádám és Éva fiainál úgymomd létre hozta a hazugságot, árulást, ellenségességet és irigységet. Lehet, hogy Isten nem is annyira szent mint, ahogy állitják? Nem tudom, de nem is akarom megtudni. Annyit szeretnék, hogy a világunk még sokáig fent maradjon és élhessenek az emberek. Annyit akarok, hogy a gyerekeim, azok, gyrekei stb. ugyan úgy esélyt kapjanak ez életre mint Én.

2013. jún. 20. 12:51
 6/17 anonim ***** válasza:
38%

Az, hogy valaki nem AKAR bírni a farkával és leginkább kicsi gyerekekre bukik, vagy éppen fenékbe akarja dugdosni, az nem Isten sara, hanem azé, aki elköveti.

Felelős a mai liberális duma is, ami azt hirdeti, hogy tégy amit akarsz, jogod van vizeletet szlopálni is, mert a szexuális vágy az leküzdhetetlen és persze erről is Isten tehet, mert ő alkotta ezeket.

Hazugság. Isten nem teremtett rosszat, az kialakult, mert a sátán gyönyörű volt és felfuvalkodott lett. Így indult minden.

Látott már bárki is olyat, aki belehalt abba, mert nem tudott kefélni? Nem. Azért, mert a szexuális vágy a szaporodáshoz lett adva , mint ajándék. Mivel a nemi aktusból gyermek, azaz a legnagyobb ajándék jöhet létre.

De a sátán gyűlöli az embert, azt akarja, hogy pusztuljon, így elhitette, hogy joga van nem bírni ki, ha feláll a farka, és joga van bárkivel kefélni, sőt mi több, joga van úgy házasodni, hogy előtte kipróbálja a másikat, hisz a mai világ azt sulykolja belénk, hogy a szexuális összhang az egyik legfontosabb. Ezért van a rengeteg válás, mert erre építeni egy házasságot nem lehet.

A mai legtöbb embernek eszébe sem jut fékezni a testét, az uralkodik rajta, ezért írja a Biblia, hogy ne a test szerint éljünk.

Nem Isten akarja, hogy férfiak egymás köcsögei legyenek, ezeknek is van választási lehetősége, de nem élnek vele.

2013. jún. 20. 14:31
 7/17 anonim ***** válasza:

"tégy amit akarsz, jogod van vizeletet szlopálni is"

márpedig jogod van, nem mondom, hogy nekem lenne hozzá gusztusom, de ha valaki akarja, akkor csinálja

te meg csak fékezd magad, ha akarod

2013. jún. 20. 15:38
 8/17 anonim ***** válasza:
Pontosan erről beszélek, hogy ma már teljesen normális ez a hozzáállás, hogy márpedig ő nem áll ellen a kísértésnek. De ez nem Isten bűne, hisz van választási lehetőségünk.
2013. jún. 20. 15:44
 9/17 anonim ***** válasza:

"Hazugság. Isten nem teremtett rosszat, az kialakult, mert a sátán gyönyörű volt és felfuvalkodott lett. Így indult minden. "

A jó és gonosz tudásának fáját ő alkotta meg. Tehát a gonoszt, mint kategóriát ő hozta létre.

Ez olyan, mintha annak idején a Manhattan-projekten dolgozó tudósok az atombombát mondjuk úgy hozták alkották volna meg, hogy nem akarták volna bevetni a japánok ellen, hanem mondjuk csak elrettenteni őket. És erre mondjuk a hadsereg erőszakkal elveszi tőlük és ledobja.

Ez esetben a tudósokat nem lehetett volna hibáztatni? Hiszen ők csak megalkották, de mondták, hogy ne vessék be emberek ellen.

2013. jún. 20. 16:42
 10/17 anonim ***** válasza:
Utolsó válaszadónak: Jó nélkül nincs rossz, tudás nélkül nincs tudatlanság, fény nélkül nincs sötét. Tudom ez klisé, de akkor is így van. Az emberek maguk döntik el, hogy hogyan élnek, mit tesznek, hogyan cselekszenek. Joguk van eldönteni, jogilag mindenképpen. Régen volt egyfajta társadalmi norma, ami ezeket a barmokat (vizelet ivó, mindenkivel lefekvő, hasztalan csavargókat) egyszerűen kivetette magából. Ma pedig ezt nyomatják a liberálisok, hogy mindent lehet. Hát ennyivel én meg odamehetek ezekhez az emberekhez és egy baltával megigazíthatom a frizurájukat. Mert mindent lehet. Neki tetszik ez az életvitel, nekem meg az tetszik, ha ezeket az embereket agyonverem. Mégis hol van akkor a határ? Milyen elcseszett egy társadalom lesz ezekből az emberekből?
2013. jún. 20. 16:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!