Az ateistáknak nincs lelkük?
Mert ugyebár Isten adta az embernek a lelket, de ők nem hisznek Istenben, ezért akkor nincs is nekik?
Vagy???
És mi az az éltető "forma"? Megfelelő véráramlás, vagy agyi tevékenység? Vagy ezektől teljesen független?
Plusz ha emberi életet ad, és kizárólag emberit, akkor egy csimpánznak nincs lelke? Vagy egy kutyának?
"utolsó kettő:
akkor a nagy kérdés: mi a lélek?
A válaszíró 67%-ban hasznos válaszokat ad."
"Na akkor az utolsó kettőtől kérdezném: mi a lélek? Definíció szerint?
A válaszíró 67%-ban hasznos válaszokat ad."
De furcsa :D (amúgy két különböző személy vagyunk, csak azért)
Nincs, mivel lélek sem létezik.
"Ha nincs lelkünk, akkor az egész pszichológia igazából nem létezik."
Mivel az ember öntudatát az agya "adja", így nincs is szükség lélekre, amellet, hogy tény hogy nem létezik. Azt sem érted, mi a pszichológia, akkor miért példálózol vele?
A lélekre semmi bizonyíték nincs, csak az ember kitalálta, hogy elhihesse, hogy halhatatlan, és ez megnyugtatja, nem retteg annyira a haláltól. És még azt is elhiteti magával, hogy ezután egy sokkal jobb világba is eljuthat. Önámítás.
"Ha nem lenne lelkünk nem tudnánk örülni, szomorúnak lenni, gyászolni, nem lennének érzelmeink."
Doktor úr, ugye tudja, hogy minden érzelmünk agyi reakció a környezet jelenségeire. Minek kell egy kis szellempuki az örömhöz?
"Lélek: a test éltető formája, mely a testnek emberi létet ad."
Csodálatosan okoskodó, bölcselkedő és semmitmondó filozófiai energiapazarlás volt!
Mondtam, hogy ez lesz. Egyébként kb. pont leszarom, hogy mit írtok ide. Küldtem linket olvassátok végig. Egyébként pedig, még mindig nem értem, hogy az érzelmeket mivel magyarázzátok? Ajánlom ezen a téren az Equilibrium című filmet. Az érzelmek különböztetnek meg minket a gépektől és az állatoktól. Attól még, hogy gondolkozom előfordulhat, hogy tudatosan a agyam által helyeselt cselekedettel ellentétes magatartást tanúsítok. Lásd: öngyilkosság, emberölés, bizonyos alapvető erkölcsi, társadalmi normák megszegése.
Nem folytatom tovább sem a felsorolást, sem a vitát. Szép napot!
"Egyébként pedig, még mindig nem értem, hogy az érzelmeket mivel magyarázzátok?"
Nekem már nem kell megmagyarázni, utána lehet olvasni, milyen fajta érzelmek vannak, és hogy honnan erednek, én pl tanultam is erről, tudod, ez már nem akkora rejtély, mint ahogy te azt gondolod (azért vannak még homályos pontok, ahogy mindenhol a tudományban, azért nincs is vége a kutatásoknak)
"Azt az Istent,akire te gondolsz,egyházi emberek találták ki,és hát lehet sejteni,hogy ez nem egy magas kvalitású kiadás"
Látszik, hogy tudatlanul szólsz hozzá, abszolút ismeret hiányában. Persze véleménye lehet bárkinek, de legalább ne égesse magát úgy, hogy olyanhoz szól hozzá, amiből látszik, hogy gőze sincs róla! Jogod van, de égő!
Egyházi emberek... Ja, csak logikusan is végigolvasva a bibliát, több száz ember ugyanazt mondja, tökéletes logikával, töménytelen szó szerint beteljesült, 1-2 ezer évekkel előre megmondott próféciákkal, amik nem Nosztredámuszhoz hasonló, mindenre ráfogható homályos mesék, hanem szó szerinti, konkrét dolgok.
Legtöbb hit hőse hülye lett volna magától azt mondani amit mondtak, hiszen Legtöbbet megutálták az istentelen emberek, saját népük is, mert kiakarták vakarni őket a bűnökből, mocsokból, amiben ők örömmel fetrengtek. sokat megöltek közülük, kitagadtak, üldöztek. mégis, évezredeken átívelve egy megváltót vártak ,egy Istent ismertek, teljesen logikus az egész, akkori, szerinted tudatlan, vagy fejletlen emberek ,akik pár tekercsen jegyezgették fel a dolgokat, net, mail , telefon nélkül, csak pusztán hit nélkül, logikusan átgondolva is lehetetlen lenne Isten nélkül ennyire egybehangzó, egymásra épülő, és tökéletes "elméletet" kidolgozni. Persze ennek vizsgálatához egy kis fáradtság kellene, de lefitymáló tudatlan vélemény írásához nem kell semmi, sem ész, sem tudás, sem fáradtség. Egy jó nagy egó elég hozzá, meg ahhoz, hogy ezen még ki is akadj, ahelyett ,hogy utánanéznél, vizsgálódj.
Ez igazságtalan. De hát nincs igazság a földön, itt lázadás, és egó van. Az Igazság ki lett dobva, meg lett alázva, meg lett feszítve, mert nem kellett senkinek sem. Ma sem. Isten kegyelme, hogy van aki keres, van aki éhes. aki nem éhes, nem szegény,az nem kap semmit. Ezért boldogok a lelki (szellemi, és nem a mi felfogásunk szerint szellemi, mint az intellektuális emberek, hanem akik a szellemi világára, int Isten országára nézve.)szegények , mert övék a mennyek országa, ők megelégíttetnek.
akik nem éhesek, gazdagnak hiszik magukat, elmében, szívükben, azok a szegények igazán, de ők épp ezért nem tudják magukról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!