Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A kutyák hova kerülnek haláluk...

A kutyák hova kerülnek haláluk után? Van lelkük?

Figyelt kérdés
A kutyusomat el kell altatni. Nagyon féltem és sajnálom...
2012. jan. 9. 19:40
1 2
 1/15 A kérdező kommentje:
Keresztény vallású vagyok.
2012. jan. 9. 19:41
 2/15 Zenon ***** válasza:

Nem vagyok jártas a keresztény vallásban,

de úgy tudom,hogy a totemizmus volt az a hit,amely az állatoknak és a növényeknek is szellemet tulajdonított.

A személyes véleményem,hogy a magasabb rendű állatok képesek

egyszerűbb érzelmek kifejezésére,tehát ha úgy vesszük,a kutyádnak volt lelke.Talán a egy másik helyre,ahol örökké boldog lehet...nem tudom.

2012. jan. 9. 19:50
 3/15 anonim ***** válasza:
Van aki szerint igen van ki szerint nem. úgyis a neked tetszőt hiszed el vagy azt amiből több érkezik fogod elhinni
2012. jan. 9. 19:51
 4/15 Antimod ***** válasza:

Nagyon jó kérdés. Hónapok óta kutatom a halálközeli élményeket, de csak néhány helyen találkoztam állati lelkek említésével. Számomra a kérdés még abszolút nyitott (a többi is, nemhogy ez).

Üdv!

Leftlegged Player :)

2012. jan. 9. 19:53
 5/15 anonim ***** válasza:
63%

Prédikátor könyve 3.

"19. Az emberek fiainak vége hasonló az oktalan állatnak végéhez, és egyenlő végök van azoknak; a mint meghal egyik, úgy meghal a másik is, és ugyanazon egy lélek van mindenikben; és az embernek nagyobb méltósága nincs az oktalan állatoknál, mert minden hiábavalóság.

20. Mindenik ugyanazon egy helyre megy; mindenik a porból való, és mindenik porrá lesz.

21. Vajjon kicsoda vette eszébe az ember lelkét, hogy felmegy-é; és az oktalan állat lelkét, hogy a föld alá megy-é?

22. Azért úgy láttam, hogy semmi sincs jobb, mint hogy az ember örvendezzen az ő dolgaiban, mivelhogy ez az ő része e világban: mert ki hozhatja őt vissza, hogy lássa, mi lesz ő utána?"

2012. jan. 9. 20:11
 6/15 anonim ***** válasza:
0%

Kedves Kérdező!

A Prédikátorok könyve egy materialista baromság, nem a mi hitünk része. Szellemisége ellentétes Jézuséval és tanítványaival.

2012. jan. 10. 11:42
 7/15 anonim ***** válasza:
82%
Ahányszor belenézek a kutyám szemébe biztos vagyok abban, hogy van lelke. És nekem ez többet jelent, mint egy könyv tanítása.
2012. jan. 10. 15:14
 8/15 anonim ***** válasza:
10%

"Ahányszor belenézek a kutyám szemébe biztos vagyok abban, hogy van lelke. És nekem ez többet jelent, mint egy könyv tanítása."

Kedves kérdező, mire bizonyíték? Te magadnak sem tudod meghatározni pontosan a "lélek" fogalmát, sőt ahány hívő, annyiféle spekuláció erről a témáról. Miért ne ragaszkodhatnánk a Biblia szavához?

Tévedés, a Prédikátor könyve nincs ellentétben Jézussal! Jézus pontosan ugyanazt értette a "lélek" (héber 'nefes' és a görög 'pszükhé') szó alatt, mint minden Bibliaíró.

Az embert vagy állatot magát, vagy azok életét értette alatta.

Az embernek sincs és az állatoknak sincs "lelkük" ABBAN AZ ÉRTELEMBEN, ahogy azt a nem Bibliai "halhatatlan lélek" mítosza tanítja. Ha a Biblia úgy fogalmaz, hogy "lélek van benne", vagy "kiment belőle a lelke", akkor egyszerűen az "életéről" beszél.

Jézus hasonlóan fogalmazott:

(Máté 10:28) "És ne ijedjetek meg azoktól, akik megölik a testet, de a lelket nem tudják megölni; hanem inkább azt féljétek, aki a lelket is, a testet is el tudja pusztítani a gyehennában."

(Máté 20:28) "Az Emberfia sem azért jött, hogy neki szolgáljanak, hanem hogy ő szolgáljon, és hogy lelkét (életét) váltságul adja cserébe sokakért."

Az embernek és az állatnak szelleme (életereje) van, ami közös (Héber ruah, görög pneuma).

Érzelmei, vagy "szelleme" nyilván szintén van az emberen kívül, az állatoknak is, de ez nem egyenlő azzal, ami valamiféle halálon túli halhatatlan valamit jelentene. Ez inkább a rendkívül bonyolult és specifikus agyi tevékenységünkkel és a fejlett idegrendszerrel van kapcsolatban. Nem véletlen, hogy ezek sérülése mennyiféle szomorú betegségben, tünetben nyilvánul meg.

A Biblia reménysége nem a "halhatatlanságban" élő elképzelt lélek "túlélése", hanem a "feltámadás az utolsó napon". A "lélek" és a "halhatatlanság" soha sincs a Szentírásban együtt említve!

2012. jan. 10. 16:58
 9/15 anonim ***** válasza:

"Tévedés, a Prédikátor könyve nincs ellentétben Jézussal!"

Még szerencs, hogy a wikit nem tudod becsapni zsidó barátom:))

[link]

2012. jan. 10. 17:23
 10/15 anonim ***** válasza:

Nagy tévedés!

A Biblia maga erről a témáról nagyon hasonló igazságot tár fel, mint a materializmus. És nem támogatja a "hagyományos", magát kereszténynek tartó, valójában hitehagyott egyházak filozófiáit, melyek újplatonista eszmevilágának semmi köze a Bibliához.

A materializmus viszont összességében teljesen más célt képvisel, tehát nem ugyanarról beszélünk.

2012. jan. 10. 18:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!