Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A kutyák hova kerülnek haláluk...

A kutyák hova kerülnek haláluk után? Van lelkük?

Figyelt kérdés
A kutyusomat el kell altatni. Nagyon féltem és sajnálom...
2012. jan. 9. 19:40
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

"valójában hitehagyott egyházak filozófiáit,"

Sorolj fel egy párat, hogy kire gondolsz.

2012. jan. 10. 18:16
 12/15 anonim ***** válasza:
A Bibliai igazságokhoz képest hitehagyottnak tekinthetők azok az egyházak, melyek támogatják a nem Bibliai háromság, lélekhalhatatlanság vagy pokoltűz tanát. Nem írok neveket, ez majd minden magát kereszténynek valló csoportra érvényes.
2012. jan. 11. 07:50
 13/15 anonim ***** válasza:
Szerintem a szellemet (életerőt) Isten visszaveszi, úgy ahogy az ember esetében is, de nem tudok az állatok feltámadásáról, szerintem erről nincs semmi Írva.
2012. jan. 11. 16:40
 14/15 anonim ***** válasza:
47%

Nagyon helyes, előttem hozzászóló: a szellemet (héber ruach, görög pneuma), vagyis az életerőt elveszítjük, ha meghalunk. Úgy fogalmaz a Biblia, hogy "azon a napon kimegy belőle", "visszatér ahhoz, aki adta azt".

Az állatok esetében nem is eshet szó semmiféle "megváltásról", hiszen ők nem értelmes és intelligens lények, akik ebben dönteni tudnának.

Ámde itt fontos figyelembe venni, hogy ebben a jelentésében "életerőről" beszélünk (a szellemnek legalább 6 jelentése van a Szentírásban) és e jelentés szerint ez egy közös "erő" bennünk - egészen Ádámtól napjainkig. Ez egy közös (életerő) szellem bennünk, melyet mindig tovább adunk az utódainknak (nem személyes tulajdonságokkal bíró "szellemiség" - ez egy másik jelentése a szónak). Ezért mondja a Biblia, hogy ebben nincs különbség az ember és az állat között, hiszen "ugyanazon egy szellem" (életerő) ad életet, mely mikor megszűnik bennünk, akkor meghalunk.

Mivel "életerő"-ről van szó, nem valami misztikus "halhatatlan lélek"-elv szerinti láthatatlanul történő testből kiszállást kell érteni alatta, ami a fizikai világűrön keresztül Isten jelenlétébe száll, hanem az emberi tulajdonjoghoz hasonlóan (mely az elhalálozottról az örökösre száll), az életünkről onnantól fogva Isten rendelkezik, úgymond jogilag csakis az Ő szándéka dönti el, hogy mi legyen velünk - feltámadás, avagy mégsem.

2012. jan. 11. 17:19
 15/15 anonim válasza:
100%
én nagyon komolyan veszem a vallást, de egy biztos, a Bibliában szinte semmit se szó szerint kell értelmezni, a kutyáknak VAN lelke, én tudom, egy lénynek, amelyik képes a szeretetre, ami a legfőbb tanítás, sőt Isten maga a szeretet, biztosan van
2013. dec. 15. 00:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!