Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Az idősek miért hiszik,...

Az idősek miért hiszik, hogyha eljárnak templomba, akkor meg van váltva a lelkük? Meg egyébként nem csak az idősek?

Figyelt kérdés
Nem akarok álszentkedni, mert én templomba nemigen járok, de a nagyim minden héten ott van, és ha visszakérdezem mi volt a prédikáció, el sem tudja mondani. Jól van, 76 éves, de ez mindig is így volt náluk. Ráadásul pont olyanokat ismerek, akik buzgón járnak, közben meg házasságszédelgők, vagy épp szeretők, házasság előtt szültek, elváltak. Miért hiszik, hogy a templombajárás kiváltja a többi rosszat? Mamám is csak folyton piszkálja anyámat, hogy kövér, hogy ők prolik voltak, az egész házat ő vette nekünk, mert anyáméknak nem volt pénze /ez nem igaz amúgy/. Szóval hazudozik, rágalmaz, és még öntelt is. Vasárnap meg ott énekli a Hozsannát. Hogy is van ez??
2012. jún. 13. 20:54
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Sima álszenteskedés, nem veszik komolyan egy kicsit sem a dolgot, de azért jól esik nekik, hogy "gyakorolják" a vallást. Értsd: elmondhatják, hogy járnak misére, azaz fasza emberek, a többi meg nem lényeg.
2012. jún. 13. 21:04
 2/5 anonim ***** válasza:
Mert sokaknak nincs jobb dolguk. És jobb mintha a kocsmába járnának aztán elszórják a pénzt és seggrészegen mennek haza elverni az asszonyt vagy kitudja. Én személy szerint nem járok templomba nem is tervezem én ateista vagyok ebben hiszek. Mindenki abban hisz amiben akar, és oda jár ahová gondolja.
2012. jún. 13. 21:17
 3/5 anonim ***** válasza:
Imádkoznod kellene a nagymamádért.
2012. jún. 14. 08:27
 4/5 anonim ***** válasza:

Egyrészt: senki sem tökéletes, mindenkinek megvannak a maga bűnei. Ha senki sem mehetne templomba, aki bűnt követett el, akkor a templom kiürülne, még a pap sem tarthatná meg a misét.

Viszont az is igaz, hogy könnyebb megtartani a vallási szokásokat, a vasárnapi misét és a pénteki böjtöt, mint megállni a káromkodást és a hazudozást. Ezért járnak oda, megszokásból.

2012. jún. 14. 14:25
 5/5 X-atosz ***** válasza:
Az ilyeneket nevezi a teológia naív hívőknek, akiknek hite CSUPÁN a külső cselekedetekben merül ki...
2012. jún. 15. 18:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!