Nem gyakoroltam korábban a vallásom, de most szeretném, viszont evangélikus vagyok, de inkább katolikus lennék? Mit tegyek? (18 éves vagyok) Egyébként ciki ennyi idősen konformálni/bérmálni?
haha:D
18 éves vagyok és vasárnap kereszteltek és egyben konfirmáltak is :D én is evangélikus vagyok:)
hm...nem gáz, amúgy egy kb 40 éves férfi is a mi csoportunkban konfirmált:)
Miért akarsz katolikus lenni,ha a saját vallásofat sem ismered?
amúgy tudtommal nem igen lehet átkeresztelkedni, másrészt meg nem mindegy a felekezet?:D mind ugyan azt a Jézust és Istent követik...szóval nem látom értelmét:)
másrészt meg csak bemész egy lelkészhez és beszélsz vele:)
merre felé élsz?:) hátha tudok segíteni, ha gondolod írj privátban:))
Hogy katolikuséknál mi a módi, azt nem tudom, de szerintem minden keresztény egyházban tárt karokkal fogadják a megtérőket, életkortól függetlenül. Szerintem legalábbis ez az egyik lényege a kereszténységnek, hogy nem "ciki" megtérni akkor sem, ha 80 éves vagy, vagy akármikor. Magyarul hogy bárkit, akinek a megtérése őszinte, tárt karokkal várnak.
Abban viszont egyetértek az egyik előttem szólóval, hogy mielőtt bármilyen felekezethez is csatlakozol, vagy akármelyiket is otthagyod, alaposan tanulmányozd a felekezeteket, hogy egész biztosan helyes döntést hozz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!