Hány "KRISZTUS" van a Bibliában? Szerinted?
A Biblia eredetileg héber és görög nyelven íródott
KRISZTUS, méltóság név, azt jelenti: "FELKENT"
héber מָשִׁיחַ ( Mossíaḥ, Māšsîªḥ, Mesiekh;
görög Χριστός
Az Írásokban sokakat neveznek felkentnek (Dávidot, Izraelt, a prófétákat, a papságot, Círus babiloni királyt, sőt az Ellenséget is).
Ettől még igaz az, hogy Jézus A Felkent, Ha Massiah, ahogy saját magáról mondja is:
""Az Úrnak lelke van én rajtam, mivelhogy felkent engem""
vagyis az ő neve: A Felkent Jézus, Jahosua ha Massiah. Minden olyan személy közül, akiket az Isten Szelleme betöltött, vezetett, egyedül ő volt tökéletesen hűséges és engedelmes, ezért az Isten felmagasztalta és olyan hatalmat adott az ő nevének, amelyre minden térd meghajol. Nem maga a szó "varázserejű", ez csak egy szó, hanem az Istentől eredő fennhatóság, felhatalmazás az, ami miatt erővel bír.
Az általad jelzett igékben (többek között) Mózes az, aki felkeni a sátrat, vagy Áront és fiait.
Mondd, szabolcs1988 - szerinted van arra utalás, hogy Mózes is felkenettetik? (Akár Isten által?)
# 5/
Általam ismeretlen fordítást használsz a Zsid.11:26 -ra. (Kiadás?)
Ez - valóban elgondolkoztató.
ÓT - utalást nem tudsz?
Azóta már utána gondoltam, és Mózes "felkenetése" izgalmas kérés. Minden esetre, ebben a kérdésben csak a héberül (is) tudók látnak fantáziát. Szívesen beszélgetnék az eredeti kérdést is belevéve, PM vagy élőben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!