Másnak mi köze ahhoz, hogy járok-e templomba vagy sem?
Nem szívesen megyek templomba bevallom, mert irritál ahogy az emberek kibeszélik mindenki ruháját, cipőjét, figyelik, hogy megyek-e áldozni, ha nem megyek akkor juuj, ez nem volt gyónni, stb.
Hiszek Istenben, de ezek a "vallásszokások", templomba járás, pénzszedés nem illenek bele a nézeteimbe!
Nagyszüleim és anyám pedig nem tudják ezt elfogadni, szerintük én egy semmirekellő, rossz ember vagyok, ha nem megyek.
Bevallom, inkább csak a családi béke érdekében mentem eddig. Hogy ne legyen veszekedés.
Az idén már megmondtam kerek-perec, hogy nem megyek. Nem is mentem, és senki nem szól hozzám, levegőnek néznek, ill. úgy néznek rám mint egy darab rongyra.
Tényleg ennyire rossz ember vagyok ezért?
Hozzáteszem, már nem is élek szüleimmel, de ünnepekre hazautaztam 300km-t, és 27éves vagyok.
Semmi köze hozzá másnak ahhoz, hogy te hová mész.
A szüleid követnek el bűnt, mert bántanak téged.
A templomban valóban nem a képmutatókkal kell foglalkozni és azzal, hogy mit gondolnak rólad. Isten szava számít, az viszont igaz, nem csak a templomban található.
Én már csak gondolkodni járok oda.
Kedves Kérdező!
27 éves felnőtt ember vagy, azt csinálsz, amit akarsz, oda mész, ahova jónak látod.
"Hiszek Istenben, de ezek a "vallásszokások", templomba járás, pénzszedés nem illenek bele a nézeteimbe!" - Válts gyülekezetet. Nem kötelező Katolikusnak lenned, keress egy olyan Egyházat/gyülekezetet, amik szokásaiban egyetértesz.
Áldás, békesség!
Mihály
Szerencsére ez azért többnyire nem jellemző a katolikus templomokra. Csak azért, mert otthon rossz tapasztalatod van, nem feltétlenül kell felhagynod az egésszel.
Nálunk ebből semmi nem található meg. Még pénzt sem szednek mise közben, mert a papunk úgy véli (nagyon helyesen), hogy a pénzszedés kizökkenti az embert az imából. Aki adakozni akar, ott az egy szem persely a bejáratnál, az dob, aki akar - és így is vígan fenáll a templomunk.
Nem tudom, hol élsz most, de esetleg ott is megpróbálhatnál keresni egy saját közösséget, plébániát. Attól, hogy bizonyos emberek (vagy akár a pap) hogy viselkednek, atttól az még nem igaz minden helyre.
Vidiripi
A szülőknek azt a szeretete kellene visszaadniuk a gyermeknek amit a Teremtő tanúsít minden ember iránt.
"Szeretem azokat, akik engem szeretnek, megtalálnak engem, akik keresnek."
Példabeszédek könyve 8:17
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!