Keresztény párok, ti mikor feküdtetek le először egymással?
Mit tudodod te mennyire elterjedtek ezek?
Persze közölni kell a tényeket, de hiába írja le a méreteket, abból nem fogja megtudni a kedvese, vajon fogja-e kellőképpen érezni a micsodáját magában vagy fog-e fájni.
Én nem találkoztam ilyenekkel, főleg mivel többnyire hivő ismerőseim vannak, de ki is merne ilyesmiről beszélni?
De ez nem jelenti azt, hogy annyira ritkaság számba menne ez a probléma.
Ki tudja.
Pózt váltani lehet persze ha fáj a nőnek, de mi van ha csak egy pózban nem fáj?
Egész életében legyenek uncsi egy pózra kárhoztatva?Ez is irreális elvárás.
Mással vadul, változastosan, kielégítően lehetne.
A zebrán átmenés rossz példa.Nyilván bármikor érhetik az embert kellemetlenségek, de míg ez kivédhetetlen a szexuális csalódások igen.
Én hivőként nem állíthatom , hogy ki lehet próbálni a másikat, ha valami mégse jön össze oltári nagy szívás :D
Szerintem ilyen esetben lehet fellebbezni a mindenhatónak , hogy én betartottam amit parancsolt, miért kerülhettem ebbe a helyzetbe, vagy valami.
De persze kinek van joga perelni a mindenhatóval?
De az is kizárt, hogy szenvedjek egész életemben mivel pl túl vékony a cerka, de ugye válni se lehet.
Az a biztos szerintem ha az ember esküvő előtt lefekszik a vőlegényével és ha valami nem oké, akkor mondhatja jogosan (elvileg) hogy nem megy hozzá, mert nem szenvedhet hátralevő életében.
Persze bibliailag még mindig nem helyes, de én jobbat nem tudok.:D
Egy valamit magyarázzatok meg nekem. 3 pontba szedném:
1. A Biblia keletkezésének idejében tizenéves koruk elején keltek össze a fiatalok, nemi vágyuk ébredédére már házasok voltak. A mai világban viszont az exzisztenciálépítés miatt ez nem történik meg csak, legjobb esetben, a huszas évek vége felé. Azaz nem ugyanarról a helyzetről beszél.
2. A bibliai időkben az egyetlen stimuláns, ami érte őket a néha ruhájukat cserélő asszonyok és férfiak voltak. Ma nem tudsz úgy végigmenni egy autóúton, hogy ne szexuális ingerekkel árulnának valamit pl.: Intimissimi. Tv-internet reklámaira ez ugyanígy érvényes. Olyan mértékű ingerlésnek vagyunk kitéve, ami az ókorban elképzelhetetlen volt.
3. A nemi érés egyre korábbra tolódik biológiailag, ma már a lányok is egyre korábban menstruálnak. Ebből kifolyólag hamarabb érnek a serdülőkorba, és hamarabb kezdődik a nemi vágyakozás.
Mindezek mellett, nehezen tartom megtarthatónak a bibliai parancsot. Persze van, akinek sikerül, de kérdem én, az emberek hány százalékának való ez? Hmmm? Mert tény, h sok embernek eleve alacsonyabb a libidója és csomóan serdülőkorban aszkézisbe menekülnek az identitáskrízisük folytán. De ami pár embernek sikerül az nem jelenti azt, hogy a többieknek is fog.
Ez az én véleményem, melyet igyekszem az Úréhoz igazítani, de mint látjátok nehezen megy. Mit gondoltok?
Bocsássatok meg, egy 4. ponttal egészíteném ki.
Egy német teológus ismerősöm mesélte, hogy az egész dolog arra vezethető vissza, hogy az észak-afrikai egyházatyák zuzammen kijelentették, hogy az egyetlen mód, ahogy egy férfinak ejakulálnia kell, az a vaginán belül van. Erre épült az az évezredes tanítás, melyet megörökölt számos protestáns egyház is, hogy ha a "földre hull", az bűn, noha ezt már ember totózta ki a Szentírásból.
37 Ezzel aztán sokat mondtál.
Már miben értettelek volna félre?
Kedves kérdező!
Valóban embert próbáló lenne totálisan testiség nélkül élni amíg meg nem történik a házassági ceremónia.
Erre én a következőt eszeltem ki.Ha már biztos vagy benne, hogy megtaláltad az igazit egyszerűen be kell menni abba a frankó kis hivatalba és aláírni a házassági papírt és onnantól kezdve senki nem köthet bele a szexualitásotokba és fütyülni kell rá ki mit mond, vagy simán együtt lenni a jövendőbeliddel úgy , hogy ne tudják mások, mert esetleg megbotránkoznak.
Tényleg nem lehet elvárni, hogy az ember hosszú évekig szenvedjen a másik mellett zéró testiséggel, pusztán mert más világot élünk mint 2000 éve.
Csak ott sántít mindez, hogy nem veszed figyelembe az összes többi tényezőt. Egy 18-23 éves pár a legritkább esetben tudja ezt megtenni. Mit szól a család, hogy nincs:
1) rendes esküvői ceremónia
2) lakodalom nagy vendégsereggel.
Mert ha család nélkül teszik meg mindezt, hogy ők maguk tiszták maradhassanak, akkor kicsit furán veszi ki magát, hogy amikor a család előtt is össze akarnak kelni, akkor közli az örömszülőkkel az anyakönyvezető, hogy hoppppá, ők már jogilag évek óta házasok. Ha pedig midnenki előtt nagy csillivilli esküvővel történik, akkor azt biztos nem tudja előteremteni se az egyik se a másik ember a párból.
Itt most nem a család számít, ha valakinek mégis annyira akkor szépen várjon hosszú évekig szexmentesen, valamit valamiért.
Természetesen a családdal azért közölni kéne a házasságot.
De persze még mindig nem muszáj házasodni, csak ha valaki fanatikusan ragaszkodik a házasság varázsszóhoz a szexualitás aktivitás révén.
Lehet vígan élni amíg össze nem tudnak házasodni, csak ezt meg nem lehet megtenni, hogy akkor évek múltán mégis visszalépnek, hanem ki kell tartani a választott mellett, akivel már lefeküdt az ember, mert bibliailag házasok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!