Keresztény megtértek, mi a véleményetek a FELEMÁS IGÁRÓL vkinek pozitív élménye?
Csatlakozom Frank Barátom válaszához.
A biblia óva ínt ettől maga Pál is ezt hangsúlyozta.
Az aki nem az Úrban házasodik, az tulajdon képen Isten szavát bírálja felül, nem emberekkel ellenkezik...
(1Korintusz 7:39) . . ., hogy házasságot kössön, akivel akar, de csak az Úrban.
(2Korintusz 6:14) 14 Ne kerüljetek felemás igába nem hívőkkel. Mert mi közössége van az igazságosságnak és a törvénytelenségnek? Vagy mi részessége van a világosságnak a sötétséggel?
(5Mózes 7:3, 4) 3 Ne lépj velük házassági szövetségre. Lányodat ne add fiához, és lányát se vedd a fiadnak. 4 Mert eltéríti fiadat attól, hogy kövessen engem, és más isteneket fognak szolgálni.. . .
(Nehémiás 13:26) 26 Hát nem ezek miatt vétkezett Salamon, Izrael királya? Sok nemzet között sem volt olyan király, mint ő; szerette őt Istene, és királlyá emelte Isten egész Izrael felett. De még őt is bűnbe vitték az idegen feleségek.
Még Salamon is aki skáig bölcs volt, butaságot csinált ezen a téren.
Katy Weaver
Van akinél hosszabb távon eredményt hoz. Konkrétan van egy barátom, akinek a felesége talán két évtizedes felemás iga után lett kereszténnyé.
Végeredményben ilyenkor azt mondja az ember, megérte várni, küzdeni.
Szervusz
A keresztények általában ragaszkodnak hozzá, hogy"csak az Úrban házasodjunk".
De mi is házasok voltunk, két gyermekkel, amikor elkezdtem olvasni a Bibliát, és egy idő után vágyat éreztem arra, hogy Isten alapelvei szerint éljek. Ennek már több évtizede. A férjemet sosem érdekelte a vallás, ez azóta sem változott, mert bizonyos elképzelésekhez erősen ragaszkodik.
De az, hogy közülünk legalább én minden tőlem telhetőt megteszek azért, hogy jól működjön a házasságunk, sokkal jobb lett a kapcsolatunk. Nálunk szinte egyáltalán nincsenek viták, veszekedések pedig nincsenek, mindkettőnknek fontos a család, de a hitéletem más irányt vett. Tiszteletben tartom azt, hogy ő a családfő, sőt olykor még segítek is neki azt gyakorolni.
Teljesen biztos, hogy jobb lett a házasságunk, amióta ragaszkodom a Biblia lapelveihez. Így azt ígéri Istenem, áldásos lesz az életem. Naponta tapasztalom ezt.
Üdvözlettel: Zita
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!