Jehova tanúi belegondoltatok már abba, hogy miért van szükség az Űrtoronyra, amikor egy átlagos keresztény embernek elég a Bibliáját használnia?
Figyelt kérdés
@napi Jehova tanúi kérdés#Jehova tanúi #Űrtorony
2013. jún. 15. 13:12
11/18 anonim válasza:
Sziasztok!
Katolikusként a biblia mellet az ÚJ embert olvasnám, akkor most abba is belekötnétek?
12/18 anonim válasza:
Kedves István, a Biblia az egyedüli Könyv ami Istentől ihletett, az Őrtoronyról soha nem mondtuk ezt, igaz a Bibliát enélkül is meg lehet érteni. De nem is erről van szó. Vannak nyelvek amelyeken nem létezik bibliafordítás, de a tanúk nyomtatnak kiadványokat a saját költségükön, hogy ezek az emberek is halljanak Istenről. Szerintem ez hasznos dolog.
13/18 anonim válasza:
Jézus a Máté 24. fejezetben beszélt egy hű és bölcs rabszolgáról, akit az ura kinevez hogy megadja a háziszolgáinak az eledelüket a kellő időben. Világos, hogy Jézus az apostolaira bízta ezt a feladatot. Az első században ezek a férfiak rendszeresen útmutatásokkal látták el a gyülekezeteket, bár az ihletett írások nagy része már a rendelkezésükre állt. Ma is szükség van hasonló gondoskodásra.
14/18 anonim válasza:
Kedves 9-es! A szülők kellene a gyerekeiknek tanacsot adjanakk,tamogassak oket,es egy kicsit együtt erezzenek veluk,amikor annyi mindent eltiltanak toluk es nem az Ortorony,se nem semmifele Ebredjetek.
15/18 anonim válasza:
Nem mindenki érti meg a Bibliát elsőre, sokszor segítségre van szükség, ami lehet például egy füzet vagy egy folyóirat. De ez nem jelenti azt, hogy ezek elterelik a figyelmet Isten Szaváról, sőt még jobban előtérbe helyezik Azt.
16/18 anonim válasza:
Ki mondta azt, hogy a tanú szülők valamit eltitkolnak a gyerekeik elől, elvégre együtt tanulmányozzák a Bibliát.....
17/18 anonim válasza:
Kedves 16-os!Azt írtam,hogy "eltiltanak".
18/18 anonim válasza:
Ürtorony?? Örtorony! Valoban nagyon "tajekozott" lehetsz a temaban, ha meg az ujsag cimet sem tudod...
Az ujsag egyebkent nem csak bibliamagyarazatot tartalmaz, hanem a mindennapi eletben felmerülö gonokra is valaszt ad stb. En ugyan csak nem hivatalosan erdeklök ez irant a vallas irant, de ezt meg en is tudom, mert olvastam a folyoiratot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!