Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért Jehova Tanúival kapcsola...

KZitus kérdése:

Miért Jehova Tanúival kapcsolatban kérdeznek a legtöbbet? Ha ennyire előítélettel vannak irántuk, miért a sok kérdés?

Figyelt kérdés

Megfigyeltem, hogy az összes vallás közül velük kapcsolatban tesznek fel kérdéseket.

A hozzászólások kb. 1%-a jó, a többi mocskolódó. Ha ennyire előítélettel vannak irántuk, miért a sok kérdés?

2013. jún. 14. 11:29
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
1-es:Nedühöngj mert Jézus se dühöngött ha nemhalgatták mem.Tisztelettudoan tovàbbment es pld.azt mondta "nehèz a gazdagnak bemenni a menyeknek országàba"nem szidott nem dühöngött,nem is nevezte hazugnak az embereket,sajnálatot erzett iràntuk,ha vitàs helyzet alakult ki az mberek között szèpen kiigazitotta,mint a paràzna asszony bünössègèt is,nem azt mondta meg kell kövezni hanem elküldte es azt mondta "öbbet nevètkez".De te nem vagy Jèzus követője mert ugy beszelsz mint a kocsis a bejegyzèsedbe,hazugnak nevezve azt aki igazat mond.Tudod ezt kitette a règi időben Sàtan hazugnak nevezte Istent"bizony nemhaltok meg".Jo lenne ezen elgondolkozz ha Jézus Isten Fia nem mondta az emberre,hogy hazug ,nekem szabad?
2016. márc. 22. 20:23
 12/19 anonim ***** válasza:

3-nak:Na látod ez a külömbsèg Jt.es közted .

Ugy irsz mindha minden zsbedből előtudnál venni egy Jt-át.Olyan ellemista hangvèteled van mindha kèt osztàlyod volna.Nembeszelve a guny árad belőled.

Es igazad van irigy vagy,mert hozzuk kèpest nincs karaktered,inteligencia,felebaráti szeretet,es tegyük hozzà ha embertàrsadot nem szereted Istent se.Mert Jànos azt mondja"Hogy szereted Istent akit nem làtsz,ha nemszereted a felebaràtodat akit làtsz".

Èn a helyedbe elgondolkodnèk,kit szolgàlok hamis vàdjaimmal Sàtànt vagy Istent.Mert tudjuk,hogy Sàtàn volt aki hamis vàddal vàdolta Istent.

Olyan hangvèteled van mint az utcasarkàn lévő gyermekeknek akik jodolgukban nemtudjàk mekkora ostobasàgot mondjanak.

2016. márc. 26. 09:20
 13/19 anonim ***** válasza:

Szép kis társaság gyűlt itt össze ahogy látom és mindenkit lepontoztak aki meg merte sérteni a tanúk büszkeségét; gratulálok! :)

Ezért írtad ki a kérdést kedves kérdező?

Senki nem üldöz titeket, jó lenne végre ezt a képzelgést elfelejteni!-ha üldöz is valaki valamit az nem ti vagytok hanem a hamis tanításaitok.

Pl.az egyik legjobb példa erre a János 1:1, amely világosan kijelenti Jézus Isten voltát: "az Ige Isten volt". A Társulat tagadja Jézus Isten voltát, ezért az ÚVF így fordítja ezt a verset: "a Szó isten volt" (kis "i"-vel, megkülönböztetve Jehovától, aki az Isten). Egy másik példát találunk az Ószövetségben, Zakariás könyvében (12:10). Ott Jehova Isten beszél, ezt mondva: "és reám tekintenek, a kit átszegeztek" (Károli), amit a keresztények a keresztre feszítésről szóló jövendölésként értelmeznek (Jel 1:7). A Társulat felismerte, hogy ennek a próféciának Jézusban való beteljesedése azt jelentené, hogy Jehova lett benne emberré, ezért átírta a szöveget. Az angol ÚVF-ban ezt olvassuk: "felnéznek arra, akit átszegeztek", és így a szöveg már nem utal Jézus Isten voltára. A Társulat más, Krisztus Isten voltával kapcsolatos verset is hasonlóan elferdített (pl. Kol 1:16-20, Tit 2:13; Héb 1:8), illetve sok olyan részletet, amelyek más tévtanait cáfolnák. Ilyen tévtanok például a Szentlélek személy voltának tagadása (Mt 4:1, 1Tim 4:1), az emberi lélek halálutáni tudatos továbbélésének a tagadása (Lk 23:43), vagy az örök bűnhődés tagadása (Máté 25:46). Így az Őrtorony Társulat azt az illúziót kelti Jehova Tanúiban és az érdeklődőkben, hogy a Biblia támogatja a tanait.Szóval ezt már lehet nevezni üldözésnek mert felháborító amit a Szentírással tett a Társulat. Mit képzeltél, hogy a keresztény egyházak és a hívek ezt szó nélkül hagyják; szó nélkül hagyják, hogy testvéreket, szülőket, barátokat elválasszon egy eretnek tanításokat hirdető szekta?

Hozzányúlva a Bibliához saját magatok alól vágtátok ki a fát és akkor csodálkoztok, hogy az emberek felháborodnak ennek láttán; hát ne csodálkozz!

Továbbá 1960 és 1966 között a szervezet növekedésének a mértéke meglehetősen lecsökkent. Ekkor a Társulat bemutatott egy új könyvet, és új világvége dátumot adott meg. A Franz alelnök (1894-1992) tollából származó "Örök élet - Isten fiainak szabadságában" (1966) című könyv szerint 1975 ősze jelzi az emberi történelem hetedik korszakának kezdetét. A Társulat ekkor még óvakodott nyílt jövendölést kinyomtatni, de az üzenet minden Jehova Tanúja számára világos volt: Armageddon hamarosan eljön! Az éveken át fokozódó, és a dátumot illetően egyre konkrétabb propaganda hatására egyes Tanúk még az otthonukat és a javaikat is eladták, amiért vezetőiktől 1974-ben dicséretet kaptak.

1975-ig a tagság ezrekkel nőtt, de aztán az 1975-ös év is elmúlt, és megint nem történt semmi. Ekkor sok Tanú felismerte, hogy nem Isten vezeti az Őrtorony Társulatot, és elhagyták a szervezetet.

A Társulat vezetői elutasították, hogy elismerjék 1975-telkapcsolatos hibájukat, ehelyett a kiábrándult tagoknak tanácsolták, hogy azok "igazítsák ki a nézőpontjukat".

Az Őrtorony Társulat hamis jövendöléseinek leleplezése kétségeket és nyugtalanságot keltett a szervezetben. A Társulat erre cikkek és könyvek kiadásával reagált, amelyekben elismerte, hogy hibázott bizonyos történelmi jövendöléseiben és tantételeiben. A hibákat azzal mentegette, hogy tévedni emberi dolog, és kijelentette, hogy a Társulat soha nem állította magáról, hogy Istentől ihletett. Ez egyszerűen hazugság, mert korábban az Őrtorony folyóiratról úgy beszélt, hogy annak tartalma "Isten üzenete", és a Társulat is úgy lépett, illetve lép fel ma is, mint "Isten gondolatközlő csatornája". Az Őrtorony legutóbb az 1995 augusztus 1-i számában jelentette ki: "Jehova különösen Az Őrtorony tanítói segédeszközön alapuló heti bibliatanulmányozás segítségével tanítja népét."

1943-ban a Társulat alelnöke, Frederick Franz, és elnöke, Nathan H. Knorr, a bíróságon azt a tanúvallomást tették eskü alatt, hogy az Őrtorony tartalma közvetlenül Istentől jön!

Frederick W. Franz kihallgatása az Olin Moyle vs. WTB & TS perben (1943, #2596-2597 rész, 866. o.)

K.: Mindenesetre, most Jehova Isten a lap [Az Őrtorony] szerkesztője, igaz?

V.: Ma Ő a lap szerkesztője.

K.: Mióta Ő a lap szerkesztője?

V.: A születése óta irányítja.

Nathan Homer Knorr kihallgatása az Olin Moyle vs.WTB&TS perben (1943, #4421 rész, 1474. o.)

K.: [Az Őrtorony] valójában Isten Szavaként van bemutatva, nemde?

V.: Igen, az Ő Szavaként.

K.: Bármiféle fenntartás nélkül?

V.: Így van.

Sok ember nem is tud ezekről a tényekről, és arról a kárról, amit okoztok. A múltbeli tévedések tehát és a jelenlegi állítások ellenére, miszerint nem vagytok ihletettek, a Társulat teljes lojalitást követel meg, és továbbra is azt jövendöli, hogy Armageddon a küszöbön áll, biztos pusztulást hozva bárkire, aki nem csatlakozik a szervezethez, vagy elhagyja azt. A manipuláció és hamis próféciák által elcsúfított történelme ellenére az Őrtorony Társulat továbbra is állítja, hogy ő az egyetlen, aki az igazságot tanítja.

Ezeket végig olvasva még mindig csodálkozol ha az emberek főleg azok az emberek akik tapasztalták testközelből a Társulat kegyetlenségét, hazugságát ki állnak és figyelmeztetik az embereket arról a veszélyről ami az Őrtorony falai mögött van?-hát ne csodálkozz!

Itt olvashatsz bőven erről;

[link]

A sok hazudozás az ami jellemző a Társulatra; és az emberek nem hülyék, hogy ne vegyék észre a hamis prófétát a j.w.org mögött.

Az, hogy valaki üldöz titeket az nem más mint egy beteges fóbia amit a Társulat ültetett az elmétekbe, hogy jobban tudjon kontroll alatt tartani, mert mégiscsak ti jelentitek neki az életben maradását.

Nem vagytok ti vértanúk, még csak közel sem álltok hozzájuk!-a vértanúk szenvedtek és szenvednek Krisztusért, ti meg szenvedtek a Társulatért.

Na és most jöhetnek a piros kezek ezerrel...szegény üldözöttek.

2016. márc. 31. 22:49
 14/19 anonim ***** válasza:

13-nak:Àrad belőled az irigysèg,mivel nincs egy becsületes oldalatok,irodalmatok,tevèkenysègetek,alàzatossàgotok,keresztènyi magatartás,emberiráti szeretet sőt önmagadot se szereted mert inkàbb dühöngsz a levegőbe es veszèlyezteted az Isten előtti lètedet.Mert ha Jèzus követőinek akarod vallani magad akkor ez az ember irànti gyülölet nem àradna belőled.

Jèzus ezektől a viselkedèsektől ovta a követőit.Amikor azt mondta"Sokan mondjàk ama napon Uram,Uram,nem a te nevedben prèdikálunk-e ? Es akkor vallàstteszek ,nemismerlek titeket ti törvènynelküliek".

Az apostol azt mondja "aki gyülöli embertàrsàt az embergyilkos,es egy embergyilkos sem örökli Isten Kiràlysàgàt".

A kiforgatãsaidbol csak anyit jegyzek meg,hogy azt mondod az Őrtornyot mi istenszavànak mondjuk.Mièrt hazudsz ilyen szemtelenül?Mert nekünk az Őrtorony segèdeszköz a biblia tanulmànyozãsàra.

Mièrt van az,hogy en a bibliakban nem vàlogatok,mindegy melyikből tanulok? Te kifogàsolod az UVF t. A SZITársulatot nem ami a vallàs igazolàsàra halmozva van làbjegyzettel.

Ès most te mondod,hogy nem üldözès,te vagy az egyik pèlda az üldözèsre.Pont ugyviselkedsz mint Pàl amikor Saul volt de ő legalàbb profeciàt teljesitett nem mint te harcolsz mint aki levegőt vagdos.

Megèrtenèlek,ha csak elenünk harcolnàl de ugy őszintèn nemgondolkodtàl vajon nem vètek Isten ellen?Különben az ilyen embert nemèrdekli se Isten se ember,mivel nincs hited.

Mert ha hasonlo lennèl Jèzushoz aki nem fizetett vissz a gyülöletèrt.Te pedig aki nemgyülöl azt is gyülölöd.

Neked nemmidegy a 42000 valàsbol Jehova tanui tanitjàk az igazsàt,de hol a többi,ahovà te is tartozol.Mind igazak vagytok?Akkor mièrt nemvagytok egyek?Azèrt mert ahànyan vagytok anyifèle a tanitásotok.

2016. ápr. 1. 11:28
 15/19 anonim ***** válasza:

-irigysèg

-alàzatossàgotok

-keresztènyi magatartás

-emberiráti szeretet

-önmagadot se szereted

-ember irànti gyülölet

-embergyilkos

-hazudsz

-harcolsz mint aki levegőt vagdos.

-az ilyen embert nemèrdekli se Isten se ember

-mivel nincs hited.

-gyülölöd.

-mert ahànyan vagytok anyifèle a tanitásotok.

Tisztelt # 14/14 Időpont ma 11:28 felismered a művedet? :)

Bizony bizony ez te vagy!

Csak úgy szikrázott a monitorom amikor megjelent ez az üzenet, az ítélettől meg a gyűlölettől amit irántam érzel; gratulálok! :)

-Olvasd csak légyszíves vissza egy kicsit az előző válaszomat és mutass rá kérlek arra a pontra ahol személyeskedtem, és aztán mutass rá arra a pontra ahol a Társulat hazugságait ítélem el, ez nem lesz nehéz feladat, úgyhogy megkérlek tedd meg!

-Tisztelt felebarátom nekem semmi bajom veled, és ha hiszed ha nem még most sincs semmi bajom veled, hogy lehordtál a fekete földig mert inkább szánalmat és sajnálatot érzek irántad mert annyira meg vagy vezetve, hogy egyszerűen nem tudsz különbséget tenni a jó szándék meg a gyűlölet között.

-Én most is azt mondom és mindig is azt fogom mondani, hogy a Társulat egy hazug szélhámos hamis próféta akinek ti vagytok az áldozatai;- a Társulat olyan mint egy vámpír az energiátokból és a hitetekből él kihasználja az igaz Istent kereső embereket és leszívja őket úgy szellemileg mint fizikailag és anyagilag, elveszi a lelketeket és csupaszon hagy benneteket a nagy semmibe mert olyan dolgokat ígér ami soha nem fog beteljesedni és magatokra maradtok;-mert ha eljön egyszer az a nap és Jézus ítélő széke elé kerülsz hidd el nekem, hogy ott térdre fogsz rogyni előtte ha akarod ha nem de ott már egymagad leszel a bűneiddel és a tagadásoddal mert a Társulat akit most te istenítesz sehol nem lesz.

-Azt mondod, hogy "ha hasonló lennék mint Jézus"! :) hát tisztelt barátom a válaszom itt van;

"én nem vagyok méltó, hogy saruja szíjját megoldjam."(Ján.1:27) ezt értsd úgy ahogy akarod;-rád bízom!

-Azt mondod, hogy én elutasítom az UVF;-igen ebben teljes mértékben igazad van!

Elutasítom mert nem vagyok hajlandó szövetséget kötni az ördöggel,mert az amit te bibliának nevezel az egy torzítás és egy förtelmes gnosztikus eretnekség.

Mivel nem vagyok katolikus, nem a SZIT-et használom hanem a Károlit és nem azért mert a SZIT-et nem tartom hitelesnek hanem azért mert 8 éves korom óta a Károlit olvasom ezt szoktam meg, ez nőtt a szívemhez a maga régies szó használatával, 1907 kiadás ezt használta nagyapám is és ezt használom én is.Szóval ennyit a Bibliákról.

-És utószónak még egy annyit, hogy én nem üldözlek téged barátom nyugodj már meg, de a Társulatot mindig is fogom üldözni ahol csak lehetőség adódik ezt megígérem mert nem is érdemel mást!

Az a sok becsapott,kihasznált ember és GYEREK bosszúért kiállt és elfog jönni az az idő amikor a Társulat napja is elvész az enyészetbe mert Isten nem fog szemet hunyni amiért csúfot űztek a szavából. Minden este azzal zárom imámat,hogy minél több embert hozzon ki az Úr abból az ördögi szektából.

2016. ápr. 1. 18:53
 16/19 anonim ***** válasza:

15-nek:

Irod a 13-ban.

Szèp kis tàrsasàg

Ezèrt irtad ki a kèrdèst

Hamis tanitàsotok

Kèpzelgès

Tàrsulat tagadja Jèzus Isten voltàt

Felteszel egy angol filmet

Beteges fobia

15-ben

Szikràzott a monitor

Gyülölet

Itélet

Nemtudok külömbséget tenni jo es rossz között

Atàrsulat anyagilag lesziv.

Zakariàs 12:10

Tãrsulat istenités

Ördögi szekta

Vegyük a Zakariàs 12:10.Itt sikerült a bibliaverset a Kàroli G.bibliàbol felremagyaràzni miszerint az utalàsokat es a szövegkörnyezetet elfelejtetted elolvasni .Az utalàs Ezèkiel 37:14."Es adom az en lelkemet beletek,hogymegèledjetek,es leteszlek titeket a ti földetekre,es megtudjàtok,hogy en,az Ur,szoltam es megcselekedtem,ezt mondja az Ur Isten.

Àmos 8:10.es olvasd a 8:9 es a 8:11.

Ezeket ha kiellemzed az Ur Isten beszèlget es igy ha hittem 1-2%-ot neked most màr semmi e maradt.

Az UVF a Zakariàs. 12:10,(h)-utalàs zsoltàr.102:25."Te raktad le hajdanàn a föld alapjait,az egek a te kezed müvei"olvasd a zsoltàrok.102:24 es 102:26 ha igazsàgos es èrtelmes vagy, ott meglàtod az igazat.

Te egy olyan ember vagy,hogy nemàlsz bele a màs cipőjèbe es onan beszèly ,hanem a sajàt vèllemènyed ami, kell szàmitson.

Ezt ugynevezik ènközpontu.

Felteszel egy angol filmet amihez kevès magyar tudjon hozzàszolni,de nem is baj mert pont nekedvaló ,mind hazugsàg,remèlem èpülsz belőle a szakadèk felè,mert ha nem akarsz a szakadèkfelè menni akkor az ilyen szemetet màr mint a film nem hozod fel hamistanunak.

Engem beàllitottàl es a szervezetet amihez szavakat nem kapok, pedig ismerve tegedet a GYIK-en ,màr az iràsaid fèktelen robogàsàt a tanukkal szembe,az illetlensèg legfelsőbb foka.Nem akarlak megvàltoztatni mert az ilyenre azt mondjàk,tanuljon magàn.

Règ figyelem az iràsaida de ,hogy milyen szektàt,vallàst képviselsz nem dicsekszel vele.Szègyeled?Vagy nincs is vallàsod,szervezeted?

Mièrt szànod Jehova Tanuit? Amiko szànalmas vagy .

En azt mondom abbol a 40000 vallàsbol,szektàbol van akit szánj ,főleg magad.Es ezt az összes iràsaidèrt mondom nem az utolsó kettőèrt.

2016. ápr. 1. 22:29
 17/19 anonim ***** válasza:

#16 akkor nézzük!

Szèp kis tàrsasàg-(nem személyeskedés hanem egy megjegyzés)

Ezèrt irtad ki a kèrdèst-(nem személyeskedés hanem egy kérdés)

Hamis tanitàsotok-(nem személyeskedés hanem egy tény)

Kèpzelgès-(nem személyeskedés)

Tàrsulat tagadja Jèzus Isten voltàt-(nem személyeskedés hanem a Társulatra vonatkozó megjegyzés)

Felteszel egy angol filmet-(nem film hanem egy weboldal)

Beteges fobia-(nem személyeskedés hanem egy tény)

15-ben

Szikràzott a monitor-(:D nem személyeskedés hanem egy vicces megjegyzés)

Gyülölet-(köszi!!nagy vagy!! talált!!)

Itélet-(hát ez az :D)

Nemtudok külömbséget tenni jo es rossz között-(tény és nem ítélkezés)

Atàrsulat anyagilag lesziv.-(tény ami nem rád vonatkozik hanem a társulatra)

Zakariàs 12:10-(erre majd visszatérek)

Tãrsulat istenités-(tény! mond, hogy hazudok)

Ördögi szekta-(nem személyeskedés hanem tény)

És akkor most tisztelt barátom lássuk a Zakariás 12:10-et

"Kitöltöm majd Dávid házára és Jeruzsálem lakosaira a kegyelem+ és az esdeklés+ szellemét; néznek majd /ARRA,/ akit átszúrtak,+ és jajveszékelnek majd felette, mint ahogyan az egyetlen fiú felett jajveszékelnek, és keservesen siratják, mint ahogyan keservesen siratják az elsőszülött fiút"(UVF)

"A Dávid házára és Jeruzsálem lakosaira pedig kiöntöm a kegyelemnek és könyörületességnek lelkét, és reám tekintenek, a kit átszegeztek, és siratják őt, a mint siratják az egyetlen fiút, és keseregnek utána, a mint keseregnek az elsőszülött után."(Kár.)

akkor,amikor,hogy-(kai)

önteni,kiönteni-(ekcheo)

a,az,után-(epi)

a,az,ez,ő-(ho)

család,lakos-(oikos)

Dávid-(Dabid)

akkor,amikor,hogy-(kai)

a,az,után-(epi)

a,az,ez,ő-(ho)

tartózkodás -(katoikeo)

Jeruzsálem-(Hierusalem)

légáram,levegőt,lelket,-(pneuma)

kegyelem,hála-(Charis)

irgalom-(oiktirmos)

akkor-(kai)

ránéz,néz-(epiblema)

akkor,amikor,hogy-(kai)

irány-(pros)

engem,nekem,én-(me)

mert a,azt-(ante)

akit-(hos)

szegez,szúr,áttör-(katorchisanto)

akkor,amikor,hogy-(kai)

gyász,gyászolnak,jajgat,fájdalom-(kopto)

a,az,mint,után -(epi)

azok,együtt,nagyon,amit-(outos)

gyász,siratás-(kopetos)

amint,akár-(hos)

a,az-(epi)

szeretett,kedves-(agapetos)

akkor,amikor,hogy-(kai)

szomorúság,bánat,gyötrelem-(odunayo)

amint,akár-(hos)

a,az,mint,után-(epi)

elsőszülött-(prototokos)

(Zak.12:10)

"και εκχεω επι τον οικον δαυιδ και επι τους κατοικουντας ιερουσαλημ πνευμα χαριτος και οικτιρμου και επιβλεψονται προς με ανθ ων κατωρχησαντο και κοψονται επ αυτον κοπετον ως επ αγαπητον και οδυνηθησονται οδυνην ως επι πρωτοτοκω" (Septuagint)

Na és most megkérlek ellenőrizd át az "ARRA"(határozószavat)és nézd meg, hogy megtalálod e a Septuagintában!?

Nos ha ezzel megvagy akkor légyszíves vizsgáld meg a következőket.

15.Félik majd a nemzetek Jehova nevét,+

A föld összes királya dicsőségedet.+

(UVF.Zsolt.102:15)

15.Mert kedvelik a te szolgáid annak köveit,

és a porát is kímélik.

(KÁR.Zolt.102:15)

Mit tapasztalsz a két azonos megjelölt számú versel kapcsolatban tisztelt barátom?

16 Bizony fölépíti Jehova Siont,+

Meg fog jelenni dicsőségében.+(UVF)

16 És félik a népek az Úrnak nevét,

és e földnek minden királya a te dicsőségedet;(Kár)

17 Odafordul a kisemmizettek imájához,+

Nem veti meg imádságukat.+(UVF)

17 Mivelhogy az Úr megépítette a Siont,

megláttatta magát az ő dicsőségében.(Kár)

18 Meg van ez írva a jövendő nemzedéknek,+

És a nép, amely megteremtetik, dicséri majd Jahot.+(UVF)

18 Oda fordult a gyámoltalanok imádsága felé,

és azoknak imádságát meg nem útálta.(Kár)

19 Mert letekintett az ő szent magasságából,+

Jehova az egekből a földre tekintett,+(UVF)

19 Irattassék meg ez a következő nemzedéknek,

és a teremtendő nép dicsérni fogja az Urat(Kár.)

20 Hogy meghallgassa a rabnak sóhaját,+

És eloldozza a halálra szántakat,+(UVF)

20 Mert alátekintett az ő szentségének magaslatáról;

a mennyekből a földre nézett le az Úr.(Kár)

21 Hogy hirdessék Jehova nevét Sionban,+

És dicséretét Jeruzsálemben,+(UVF)

21 Hogy meghallja a fogolynak nyögését,

és hogy feloldozza a halálnak fiait.(Kár)

22 Amikor a népek mind egybegyűjtetnek,+

És a királyságok, hogy Jehovát szolgálják.+(UVF)

22 Hogy hirdessék a Sionon az Úrnak nevét,

és az ő dicséretét Jeruzsálemben.(Kár)

23 Megsanyargatta erőmet az úton,+

Rövidre szabta napjaimat.+(UVF)

23 Mikor egybegyűlnek a népek mindnyájan,

és az országok, hogy szolgáljanak az Úrnak.(Kár)

24 Így szóltam: „Ó, Istenem,

Ne ragadj el napjaim felénél;+(UVF)

A te éveid minden nemzedéken át tartanak.+

24 Megsanyargatta az én erőmet ez útban,

megrövidítette napjaimat.(Kár)

25 Te raktad le hajdanán a föld alapjait,+

Az egek a te kezed művei.+(UVF)

25 Ezt mondám: Én Istenem!

Ne vígy el engem az én napjaimnak felén;

a te esztendeid nemzedékek nemzedékéig tartanak.(Kár)

26 Azok elvesznek, de te megmaradsz;+

Mind elkopnak, akár a ruha.+(UVF)

Váltod őket, mint az öltözéket, és lejár az idejük.+

26 Régente fundáltad a földet,

s az egek is a te kezednek munkája.(Kár)

Nos!-mi a véleményed?

Tudod, az a helyzet, hogy az a fordítás amit te hitelesnek tartasz még nincs egy fél évszázados sem; viszont az a fordítás amit én olvasok az már egy fél évezredes.

Ezzel csak azt szeretném mondani, hogy nem az én fordításom lett lekopírozva a tiéd után, hanem a tiéd lett lekopírozva az enyém után;-de valami történhetett a kopírozás közben mert a te fordításod egy ige versel előbbre van.

Nos ha tényleg igazság szerető ember vagy akkor tégy félre minden előítéletet, nyisd meg a szívedet és nézz utána, hogy vajon mi okból van előbbre az UVF egy verssel a Károlitól.

Nem szeretnélek befolyásolni úgyhogy rád bízom, mert ha egy őszinte embernek vallod magad akkor meg fogod tenni;-tedd meg!

Továbbá mit is ír a zsoltáros?

"Te raktad le hajdanàn a föld alapjait,az egek a te kezed müvei"(Zsol,102:25)

Nos ha azt mondod, hogy elfogadod a Bibliát Isten ihletett szavának akkor ezt is el kell fogadnod;

"Kezdetben+ volt a Szó+, és a Szó az Istennél volt,+ és a Szó isten volt."(Ján.1:1)

"A világban volt,+ és a világ őáltala jött létre,+ de nem ismerte őt a világ."(Ján.1:10)

És mos újra megkérdem;-mit is mond a Zsoltáros?

"Te raktad le hajdanàn a föld alapjait,az egek a te kezed müvei"(Zsol,102:25)

Most csak annyi a teendőd, hogy összerakd a "képet".

Szóval akkor kiről beszél a Zsoltáros?

Ezt is rádbízom, mert bízom abban, hogy tényleg az igazságot keresed és nemcsak könyökből fogadod el azt amit más elődbe tesz hanem utána is nézel.

"Te egy olyan ember vagy,hogy nemàlsz bele a màs cipőjèbe es onan beszèly ,hanem a sajàt vèllemènyed ami, kell szàmitson."

Nos elmondom, hogy milyen ember vagyok;-én egy olyan ember vagyok aki az utóbbi két napját borzasztó nehéz és fájdalmas munkával töltötte el, de mindezt úgy, hogy nem a saját kényelmét sajnálta hanem azt sajnálta, hogy nem tudott többet tenni. De mindezek ellenére miután hazaért nem helyezte magát kényelembe a fotelébe tv-ni hanem leült a monitor elé és be billentyűzött egy nem igazán könnyű választ mert ehhez is kell nyelv ismeret, biblia ismeret meg főleg akarat és persze energia.

És mindezt miért tette?-azért mert segíteni akar itt is mint bárhol máshol.

Ilyen ember vagyok én tisztelt barátom.

"Felteszel egy angol filmet amihez kevès magyar tudjon hozzàszolni,de nem is baj mert pont nekedvaló ,mind hazugsàg,remèlem èpülsz belőle a szakadèk felè,mert ha nem akarsz a szakadèkfelè menni akkor az ilyen szemetet màr mint a film nem hozod fel hamistanunak."

Már írtam, hogy nem egy FILM hanem egy weboldal ahol nem hazugságok vannak hanem tények a társulat történelméből, és amelyek dokumentálva vannak, úgyhogy nem én vagyok a hazug hanem az a hazug aki azt mondta neked, hogy minden ami a társulat ellen szól az hazugság.

Mit mondott a kígyó Évának? "nem haltok meg hanem olyanok lesztek mint Isten"!

Mit ígér a Társulat neked "nem halsz meg, sőt még Jézus társuralkodója is lehetsz"!

Mi történt Ádámékkal?-elvesztették halhatatlanságukat és meghaltak.

Mi történt az ördöggel?-mindent elvesztett, örökre!

Gondolkozz el azon, hogy mi fog történni veled, ha Társulatnak nincs igaza, és gondolkozz el azon, hogy mi fog történni a Társulattal a hazugságaiért és a hamis próféciáiért!

Csak annyit kérek, hogy bízz Jézusban és kérd segítségét a megértéshez.

"Engem beàllitottàl es a szervezetet amihez szavakat nem kapok,"

Tévedsz tisztelt barátom mert én téged nem állítottalak be semminek, téged csak próbállak menteni egy ördögi szervezetből;-ez az én bűnöm.

"pedig ismerve tegedet a GYIK-en ,màr az iràsaid fèktelen robogàsàt a tanukkal szembe,az illetlensèg legfelsőbb foka.Nem akarlak megvàltoztatni mert az ilyenre azt mondjàk,tanuljon magàn."

Hát pedig nagyon össze tévesztesz, de ha te mondod... :)

"Règ figyelem az iràsaida de ,hogy milyen szektàt,vallàst képviselsz nem dicsekszel vele.Szègyeled?Vagy nincs is vallàsod,szervezeted?"

Nem!-nekem nincs szervezetem, az én szervezetem Jézus de ettől függetlenül természetesen van felekezetem amit egyáltalán nem szégyenlek;-Baptista vagyok.

"Mièrt szànod Jehova Tanuit? Amiko szànalmas vagy."

Hogy miért szánom Jehova Tanúit?-hát ha már megkérdezted elmondom.

Azért mert tudom, hogy nagyon de nagyon be vannak csapva, ki vannak használva de nem rossz emberek csak Istent akarják szolgálni.

Hogy miért haragszom a társulatra?

Azért mert elvették az édesanyámat és a testvéremet akik már 8 éve kitagadtak engem is és a családomat is, idegen vagyok a számukra amiért nem a Társulatot választottam hanem Jézust.

Soha nem voltam Jehova Tanúja soha nem is akartam lenni és ez lett a vége, hogy édesanyám mosolyát már 8 éve csak képen láthatom.

Úgyhogy tisztelt barátom ha téged gyűlöllek akkor őt gyűlölöm, ha neked kívánom a rosszat akkor neki kívánom a rosszat, de ha őt szeretem akkor téged is kell, hogy szeresselek mert nem tudok különbséget tenni tanú és tanú között mivel minden tanúban őket látom.

Számtalanszor megpróbáltam már közeledni feléjük, de mindhiába, számtalanszor hivatkoztam Jézus határtalan szeretetére, de mindhiába!-csak egyetlen dolog van amire hallgatnak, az az Őrtorony szava és semmi más.

"En azt mondom abbol a 40000 vallàsbol,szektàbol van akit szánj ,főleg magad.Es ezt az összes iràsaidèrt mondom nem az utolsó kettőèrt."

Persze természetes, hogy magamat is szánom mert én is csak egy bűnös ember vagyok és csak az a remény ad a mindennapi élethez erőt, hogy tudom kiben hiszek és tudom, hogy az akiben hiszek az utolsó napon nem a rossz és bűnös emberi énemet fogja nézni hanem azt a kevés jót is amivel embertársaimon segíthettem.

Az évek során rájöttem, hogy nem az én akaratom adja vissza az édesanyámat és a testvéremet hanem egyedül az Úr az aki ezt megteheti, viszont arra is rá kellett jönnöm, hogy mindannyian felelősek vagyunk embertársaink üdvösségéért mert soha nem tudhatjuk, hogy Isten kit miért és hogyan használ fel, hogy embereket térítsen vissza a pokol kapujából.

"Megigazulván azért hit által, békességünk van Istennel, a mi Urunk Jézus Krisztus által,

A ki által van a menetelünk is hitben ahhoz a kegyelemhez, a melyben állunk; és dicsekedünk az Isten dicsőségének reménységében.

Nemcsak pedig, hanem dicsekedünk a háborúságokban is, tudván, hogy a háborúság békességes tűrést nemz,

A békességes tűrés pedig próbatételt, a próbatétel pedig reménységet,

A reménység pedig nem szégyenít meg; mert az Istennek szerelme kitöltetett a mi szívünkbe a Szent Lélek által, ki adatott nékünk.

Mert Krisztus, mikor még erőtelenek valánk, a maga idejében meghalt a gonoszokért."

(Róm.5:1-6)

2016. ápr. 3. 00:03
 18/19 anonim ***** válasza:

17-nek:Nagyon foglalt voltam es vagyok,egy jó pàr levelet sikerült elolvasni es röviden felelni ràjuk.

A kèt biblia forditàsàval kapcsolatosan csak anyit jegyzek meg,hogy lemàsolva nem volt egyikse a màsikrol .A Kãroli nem màsolt mert koràbban lett.Az UVF.figyelembe vette a Károlit de azèrt nem másolt mert szàmos nyelvèsz,törtènèsz,règèsz,tekercs vizsgàlo szakèrtő es ahogyan ertesültem egy fèl ève telefonon felèt sem tudom felsorolni,ami a lènyeg tökèletessèg cèljàbol hatalmas vilàgi es nemvilagi tudosok is rèsztvettek,a biblia tökèletes forditàsàban.

Itt a Zsolt.102:15 UVF=Zsolt.102:16 Kàroli G.

Zs.102:15.UVF."Fèlik majd a nemzetek Jehova nevèt,A föld öszes kiràlya dicsősègedet.

Zs.102:16,Károli G."Es fèlik a nèpek az Urnak nevèt,es e földnek minden kiràlya a te dicsősègedet.

Itt szãmbeli külömbsèg van az egyikben ugyanaz a vers 15-sel a màsikban pedig 16-sal van szàmozva.De nem ez az egy hely van igy szàmozva.Nèzd a 83.zsolt.18 UVF es 83 zsolt.19 Kàr G.

Sehol nincs utalàsi vagy szövegösszefüggèsi, èrtelmi eltèrès, amièrt az UVF NYELVEZETE a mai irodalmi nyelvezetre van forditva a könnyebb megèrtès cèljábol.

Hogy Isten neve be van tève az Úr helyère,a Kàroliról nem tudom de a SZ.I.Tàrsulat az előszoba leirja,hogy ahol Jehova nèv volt ott az Úrral forditottuk vissza.

Az,hogy règi vagy uj forditás es melyik jobb es melyik rosszabb en csak egy dolgot mondanèk.A nyelvek vàltoznak Istvàn kiràly nyelvèt nemigazàn ertenènk mert torzul,javul,vàltozik. Az UVF-ban is ez figyelembe volt vève.

Elnèzèst mennem kell.

2016. ápr. 3. 20:26
 19/19 anonim ***** válasza:

13-nak.Te màr jobban tudod,mert te is ugy üldözöd mint az oldalon egy jó pàr felhasználó.

De mièrt? Az Isten Szavàèrt!!

2016. ápr. 14. 06:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!