Miért olyan kegyetlen és igazságtalan az Ótestamentum istene?
Az Ótestamentum istene kicsinyes, igazságtalan, megbocsátani képtelen hatalommániás, bosszúvágyó, vérszomjas etnikai tisztogató, nőgyűlölő, homofóbiás, rasszista gyermekgyilkos, népírtó, halálosztó, megalomániás, szadomazochista, szeszélyes, rosszindulatú zsarnok.
Miért?
Mi jót tanulhat tőle az a gyermek, akik elolvassa???
"Isten nem bosszúálló.Ö minden embert szeret de ha nem cselekszel a kérése szerint megbüntet. Amúgy ezért is megkapod előbb vagy utóbb a büntetésed Így káromolni az Istent?Nem is érdemled meg hogy a szádra vedd a nevét."
Bocs, hogy néhány helyen kijavítottam a helyesírási hibákat, de rettentően irritáltak.
Náhum próféta könyve 1. rész
"2. Buzgón szerető és bosszúálló Isten az Úr, bosszúálló az Úr, és telve haraggal; bosszút áll az Úr az ő ellenségein, és haragot tartó az ő gyűlölői ellen.
3. Hosszútűrő az Úr és nagyhatalmú, és nem hagy büntetlenül. Szélvészben és viharban van az Úrnak útja, és lábainak pora a felhő.
4. Megfeddi a tengert és kiapasztja azt, és minden folyamot kiszáraszt. Elfonnyad a Básán és a Kármel, és a Libánon virága elfonnyad.
5. A hegyek reszketnek előtte, és a halmok szétmállanak. Tekintetétől megrendül a föld, és a világ, és minden, a mi rajta él.
6. Ki állhatna meg haragja előtt, és ki birhatná ki búsulásának tüzét? Heve szétfoly, mint a láng, és a kőszálak is szétporlanak tőle.
7. Jó az Úr, erősség a szorongatás idején, és ő ismeri a benne bízókat.
8. De gáttörő árvízként pusztít annak helyén, és gyűlölőit setétség üldözi.
9. Mit koholtok az Úr ellen? Elpusztít ő, nem lészen kétszer veszedelem.
Néha elgondolkozom, hogy a magukat hívőknek nevező emberek, akik végigülnek 1 órát a templomban vajon értik-e azt amit hallanak és vajon mennyi ragad meg bennük (a koszon kívül). Én nem hiszek holmi istenekben, de mégis jobban ismerem a könyvüket, mint ők maguk.
Amúgy a bosszú az kicsinyes és emberi nem, lám isten valóban a saját képmására teremtett minket.
Szervusz
Nincsen a Bibliának két Istene. A teljes Biblia Istentől ihletett. Isten íratta le mintegy 40 emberrel, 1600 év alatt, mégis egy összefüggő gyönyörű mű.
Ha te a kérdésed alatt(általad) leírt dolgokat látod, valamit nagyon félreértettél. olvasd újból addig, ameddig meg nem érted. Kérd Isten segítségét a megértésért.
Szerintem a Biblia az lehetett egy mű, amit valóban több ember folytatott, de attól még nem kellene isteni eredetűnek kikiáltanod. Most néztem, hogy a Walt Disney már a harmadik Hamupipőkét dobta ki mozivászonra, ami azt jelenti, hogy ha van valamire igény (legyen akármilyen sz×r is), azt folytatják... és nem feltétlenül isteni sugallatra. Szerintem a biblia történetei több tanmeséből/történetből állt, amit összeeszkábáltak. Lásd a Shrek című rajzfilm. Itt arra akarok utalni, hogy több különálló történetet, mesehőst összeraktak és lett egy (amit persze azóta több folytatás és kis epizód követett).
Jézus volt annak a kornak a Csillagok Háborúja, mivel az állítólagos Jézus mesékre is volt igény, így lett minden hülyeség belőle. Lásd eme oldalt, mely bemutatja az emberi ostobaság tetőpontját, mire sarkallja az embert a hit:
"és lassan korszerűtlenné vált a bosszúálló, haragvó Isten fogalma, ezért megszületett a zsidók között a kereszténység"
Korszerűtlenné vált?
Mintha valami divatirányzatról vagy egy technikai berendezésről beszélnénk...
Ez a mondat teljesen azt sugallja, hogy Isten az ember képzeletének a szüleménye, amit idővel újra kell gondolni, hogy beleilljen az aktuális társadalmi környezetbe. Hacsak nem Isten az, aki halad a korral és új formát vesz fel a korok változásával...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!