Miért olyan kegyetlen és igazságtalan az Ótestamentum istene?
Az Ótestamentum istene kicsinyes, igazságtalan, megbocsátani képtelen hatalommániás, bosszúvágyó, vérszomjas etnikai tisztogató, nőgyűlölő, homofóbiás, rasszista gyermekgyilkos, népírtó, halálosztó, megalomániás, szadomazochista, szeszélyes, rosszindulatú zsarnok.
Miért?
Mi jót tanulhat tőle az a gyermek, akik elolvassa???
A Bibliát olvastam és nem kritikus szándékkal, de valóban nem vagyok Hívő.
A kereszténység kapcsán ki kellett térnem az Újszövetségre, hiszen valójában az adja az eszmeiségét, illetve csekély mértékben a Tóra és az Ószövetség különbsége.
A kérdés az Ószövetségről szól és a válaszom ennek megfelelő.
Talán úgy gondolod, hogy tévedek valamiben? Szerintem szó szerint így történt minden, ha nem így gondolod, várom az érveidet.
Kedves Hazardteam!
Egy érved volt, a páli levelek, amelyek egyáltalán nem cáfolják meg az általam írottakat, sőt!
A többi érved Woody Allen ellen felhozotthoz hasonlít és nem a témába vág.
Kedves tőled, hogy kifejted, szerinted mit kellene tennem. Rendes vagy, hogy tanácsaiddal segítesz nekem, de közlöm Veled, hogy eléggé el tudok igazodni a világban, nincs rá szükségem, de azért köszönöm.
Azt sajnálom, hogy nem értesz a gépjárművekhez és talán a szexuális életed sincs rendben. Illetve ezt a részt nem pontosan fejtetted ki, így erre nem szívesen reagálok, mert nem szeretnélek megsérteni, hiszen az ilyen témákban nagy fokú tapintat szükséges.
Több autóm volt már, kisebb szereléseket magam végeztem és a gyermekneveléssel foglalkozó könyvek nagy részét továbbadtam utódaimnak, okulásuk céljából, mert nekem már nincs szükségem rájuk.
Nem értem pontosa, mi köze a kérdéshez a kezdő orvos szikéjének sem és örülök, hogy a képzett fizikusok ennyire nagy tekintélynek számítanak Nálad, gondolom szószólója vagy az általuk tanított világképnek, az ősrobbanásnak.
Legalább is ez szűrődött le nekem az általad írottakból, hiszen a vehemencia, amellyel tudományos kompetenciájukat méltatod, erre enged következtetni.
A vallási kérdésekhez értek valamelyest, hiszen évekig foglalkoztam vele szükségtelen túlzottan szerénykednem, bár belátom, dicsekvésre sincs okom és szívesen tanulok a hozzáértőtől.
Mindezt összegezve jólesően konstatálom széleskörű műveltséged a filmművészet, különösen Woody Allen Oroszországgal kapcsolatos mondásai, a gyermeknevelés, az orvostudomány és a fizika terén.
Várom további bizonyítékát hatalmas tájékozottságodnak, amit annak dacára szívesen fogadok, hogy a felvetett témát csak igen kissé érinti.
Szóval mi az, ami nem tűnik számodra igaznak a hozzászólásomból?
Mert emberek írták, és az Ószövetség népe ilyennek képzelte el Istent.
A későbbiekben sokat finomodik az ábrázolása.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!