Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért olyan kegyetlen és...

Miért olyan kegyetlen és igazságtalan az Ótestamentum istene?

Figyelt kérdés

Az Ótestamentum istene kicsinyes, igazságtalan, megbocsátani képtelen hatalommániás, bosszúvágyó, vérszomjas etnikai tisztogató, nőgyűlölő, homofóbiás, rasszista gyermekgyilkos, népírtó, halálosztó, megalomániás, szadomazochista, szeszélyes, rosszindulatú zsarnok.

Miért?

Mi jót tanulhat tőle az a gyermek, akik elolvassa???

2013. jún. 3. 15:37
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
Tzolko, szerinted Jézus csak egy nagy erkölcsi tanító volt? Mert az Újszövetség ennél többet állít, az összes írása, kivétel nélkül.
2013. jún. 4. 19:26
 22/34 Hazardteam ***** válasza:
tzolko: Már akkor is voltak szép számmal hamis tanítók ékes szólással- Nyilvánvalóan sosem olvastad a bibliát, vagy ha mégis, akkor Voody allen módszerével: "elolvastam a háború és békét gyorsolvasással. Oroszországról szól.."
2013. jún. 4. 23:04
 23/34 anonim ***** válasza:

A Bibliát olvastam és nem kritikus szándékkal, de valóban nem vagyok Hívő.

A kereszténység kapcsán ki kellett térnem az Újszövetségre, hiszen valójában az adja az eszmeiségét, illetve csekély mértékben a Tóra és az Ószövetség különbsége.

A kérdés az Ószövetségről szól és a válaszom ennek megfelelő.

Talán úgy gondolod, hogy tévedek valamiben? Szerintem szó szerint így történt minden, ha nem így gondolod, várom az érveidet.

2013. jún. 4. 23:24
 24/34 Hazardteam ***** válasza:
Ha érveket kívánsz, tudom javasolni a páli leveleket, különös tekintettel a Római és a Zsidókhoz írt levelet. Rengeteget foglalkoznak éppen azokkal az összefüggésekkel, amik felvezették az őjszövetséget az ószövetségben és hogy a kettő egy egészet alkot. Ha tényleg olvastad, nem tudom hogy nem tűnt fel, hogy egész fejezetek szólnak ezekről. a másik dolog, amit nem értek, hogy miért írsz egy vallási topikba, amikor saját bevallásod szerint nem vagy hívő. Nem értek az autókhoz, komolyan mondom oda se szagolok, hogy mi hol van, mi mit csinál és miért. Soha eszembe nem jutna, még álmomban sem, hogy beledumáljak egy autószerelős topikba, főleg nem úgy, mintha szakértő lennék és vélemény/kérdések helyett a hozzászólásaim tényközlésekben öltenének alakot. Mást mondok, vallási vonatkozásban, hogy ne érje szó a ház elejét. Ugyanezen logika alapján nemhogy nem fogadom el, egyenesen kiröhögöm azt a metódust, mikor némelyek "családtervezési", házastársi/együttélési, GYERMEKNEVELÉSI(!) szexuális ésatöbbi tanácsokat osztogatnak egy sekrestyében hasból, olyan embereknek akik ezeket megélik és gyakorolják, az olyan szóbanforgó botcsinálta okostojásokkal ellentétben, akik a való életben nem, maximum könyvekből szerezték "tapasztalataikat". Nem tudom, te hogy vagy vele, de van egy sejtésem, hogy te sem szívesen feküdnél egy olyan "orvos" szikéje alá, aki még soha életében nem operált, max tudja a tananyagot gyakorlati tapasztalatok nélkül. Miből gondolod, hogy a szakrális/lelki-szellemi dimenziókba kevésbé húsbavágó belekontárkodni olyannak, aki hozzá sem szagol? Gondolom onnan jött az ötlet, mert nem vagy hívő és így nem is veszed/veheted eléggé realisztikusnak, főleg nem annyira, mint a fentebb említett példákban szereplő, hétköznapi tevékenységek, amikhez hasonlókat órákig lehetne sorolni a két lábbal a földön járó/való élet bármely területéről. Viszont nekem annál furcsább. Nézni a spektrumban valami gagyi ál-ismeretterjesztő, halál elavult, pontatlan, fordítási hibáktól hemzsegő szinkronnal megspékelt förmedvényt pl. nem ugyanaz, mint évtizedeken át tanulni quantumfizikát, majd kutatóként érdemi munkát végezni egy részecskegyorsítóban.
2013. jún. 5. 03:47
 25/34 anonim ***** válasza:

Kedves Hazardteam!

Egy érved volt, a páli levelek, amelyek egyáltalán nem cáfolják meg az általam írottakat, sőt!

A többi érved Woody Allen ellen felhozotthoz hasonlít és nem a témába vág.

Kedves tőled, hogy kifejted, szerinted mit kellene tennem. Rendes vagy, hogy tanácsaiddal segítesz nekem, de közlöm Veled, hogy eléggé el tudok igazodni a világban, nincs rá szükségem, de azért köszönöm.

Azt sajnálom, hogy nem értesz a gépjárművekhez és talán a szexuális életed sincs rendben. Illetve ezt a részt nem pontosan fejtetted ki, így erre nem szívesen reagálok, mert nem szeretnélek megsérteni, hiszen az ilyen témákban nagy fokú tapintat szükséges.

Több autóm volt már, kisebb szereléseket magam végeztem és a gyermekneveléssel foglalkozó könyvek nagy részét továbbadtam utódaimnak, okulásuk céljából, mert nekem már nincs szükségem rájuk.

Nem értem pontosa, mi köze a kérdéshez a kezdő orvos szikéjének sem és örülök, hogy a képzett fizikusok ennyire nagy tekintélynek számítanak Nálad, gondolom szószólója vagy az általuk tanított világképnek, az ősrobbanásnak.

Legalább is ez szűrődött le nekem az általad írottakból, hiszen a vehemencia, amellyel tudományos kompetenciájukat méltatod, erre enged következtetni.

A vallási kérdésekhez értek valamelyest, hiszen évekig foglalkoztam vele szükségtelen túlzottan szerénykednem, bár belátom, dicsekvésre sincs okom és szívesen tanulok a hozzáértőtől.

Mindezt összegezve jólesően konstatálom széleskörű műveltséged a filmművészet, különösen Woody Allen Oroszországgal kapcsolatos mondásai, a gyermeknevelés, az orvostudomány és a fizika terén.

Várom további bizonyítékát hatalmas tájékozottságodnak, amit annak dacára szívesen fogadok, hogy a felvetett témát csak igen kissé érinti.

Szóval mi az, ami nem tűnik számodra igaznak a hozzászólásomból?

2013. jún. 5. 09:47
 26/34 Hazardteam ***** válasza:
Maradjunk annyiban: örülök, hogy ezt így szépen leírtad. Az egésznek. Nekem roppant nehéz lett volna körülírni ennek a jelenségnek a jellemzőit és lényegét, amit sikerült szinte tankönyvbe illő módon illusztrálnod.
2013. jún. 5. 11:44
 27/34 anonim ***** válasza:
Hammergut!
2013. jún. 5. 15:07
 28/34 anonim válasza:
Isten nem bosszuálló.Ö minden embert szeret de ha nem cselekszel a kérése szerint megbüntet.Amugy ezért is megkapod előbb vagy utóbb a büntetésed igy káromolni az Istent?Nem is érdemled meg hogy a szádra vedd a nevét.
2013. nov. 17. 18:20
 29/34 anonim ***** válasza:
Isten nem név, hanem csak egy főnév.
2013. nov. 18. 13:25
 30/34 anonim ***** válasza:

Mert emberek írták, és az Ószövetség népe ilyennek képzelte el Istent.

A későbbiekben sokat finomodik az ábrázolása.

2013. nov. 21. 16:38
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!