Mit tegyek, hogy elmúljon a gyűlölet belőlem egy ember iránt?
Talán egy itteni felhasználóval vesztél össze? Azt én is szoktam. Nem tudom, hogy Katy olvassa e ezeket a sorokat, de én vele szoktam akár vérre menően vitatkozni, ugyanakkor privát levelezésünk nagyon békés. :)
Ha az életben van haragod, akkor azt le kell rakni. Ez csak döntés kérdése. Mindenkinek vannak olyan emberek az életében, akik nagyon nagy próbatételek, pedig nem sokon múlik a béke.
Ne feledd, Jézus mindenkit szeret, és ha hiszel Őbenne, akkor örök életed van. Ha hiszel Benne, akkor szereted, ha szereted, akkor nem akarod bántani, így engedelmeskedsz a második parancsnak, amit Urunk mondott:
"És megkérdezte Jézust egy a törvénytudók közül: Mester, melyik a legfőbb parancs a Törvényben? Jézus azt mondta neki:
1. Szeresd Uradat, Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből, teljes elmédből és minden erődből!
2. Szeresd felebarátodat, mint önmagadat!" (Mk 12,30-31)
Ez ennyire egyszerű. :)
Nem írod meg privát? Sok mindenen átmentem, hátha tudok segíteni.
Bűnös is voltam.
Szia!
Fogadd el, hogy a gondolataidért kizárólag te vagy a felelős!
Érd tetten a gondolatodat a születése pillanatában, de fontos, hogy azt a gondolatot, bár nem tetszik, ne ítéld el. Itt kezdődik a "ne ítélj, hogy ne ítéltess". Figyeld meg, milyen érzelmek társulnak hozzá, esetleg okoz-e testi reakciót, összeszoruló száj, ökölbe szoruló kéz vagy bármely más formában. Ne azonosulj a gondolattal, csak figyeld, pártatlanul és vedd észre, hogy "én itt vagyok és a gondolat ott van".
Aztán csak figyeld, hogy mi történik az addig gyötrő gondolattal!
Valóban érdekes megfigyelni a gyűlöletet önmagunkban. Én imádkozni szoktam, hogy Jézus szabaditson meg a gonosztól, hisz a gyűlölet az tőle van.
„Aki
gyűlöli az ő atyjafiát, mind
embergyilkos az: és tudjátok, hogy
egy embergyilkosnak sincs örök élete,
ami megmaradhatna őbenne.” (1Jn 3,
15);
„Ha azonban a
Szellemtől vezéreltettek, nem vagytok
a törvény alatt. A testnek
cselekedetei pedig nyilvánvalók,
melyek ezek: házasságtörés,
paráznaság, tisztátalanság,
bujálkodás, Bálványimádás, varázslás,
ellenségeskedések, versengések,
gyűlölködések, harag, patvarkodások,
visszavonások, pártütések, Irigységek,
gyilkosságok, részegségek,
dobzódások és ezekhez hasonlók:
melyekről előre mondom nektek,
amiképpen már ezelőtt is mondtam,
hogy akik ilyeneket cselekszenek,
Isten országának örökösei nem
lesznek.” (Gal 5, 18-21); „Valaki a
bűnt cselekszi, az a
törvénytelenséget is cselekszi; a bűn
pedig a törvénytelenség.” (1Jn 3, 4)
Tehát imádkozz és kérd Jézust, hogy vigye szívedből ezt a felesleges érzést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!