Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Miért divat utálni az embereke...

Miért divat utálni az embereket? Mi ez az embergyűlölet? Mit gondoltok erről, ti hogy vagytok ezzel?

Figyelt kérdés

Engem ez nagyon fel tud mérgesíteni, ha valakitől ilyet hallok. Mostanában egyre többet szidják az embereket, hogy milyen rosszak, pusztítják a bolygót. Szégyenlik magukat, mert ők is emberek. Az emberek egy vírus. És lehetne még sorolni. Ennek van valóságalapja, nem mondom hogy nincs, mert tényleg sok hülyeséget csinálunk/csináltunk, és a bolygó is kezd tönkremenni. De ettől függetlenül mégsem tudom elviselni, ha valaki ilyen emberellenes. Ezek az emberek elfelejtik az emberek jó tulajdonságait, illetve, nem értem, hogy akkor mégis mit keresnek itt? Miért nem mennek el, és élnek magukban? Ha ennyire gyűlölik a saját fajtájukat..

Ti mit gondoltok erről?

Illetve hogyan tudnék ezen változtatni? Mármint hogy ne mérgesedjek be, mert nem tudom megváltoztatni őket úgysem, az meg nekem sem jó, ha bemérgesedek, de ez az egyetlen olyan dolog, tényleg az egyetlen, amire bedühödök, annyira butaságnak tartom.

2012. márc. 30. 13:21
1 2
 1/13 A kérdező kommentje:
Nem értem mire jó ez a nagy pesszimizmus, negatív "gondolkodás".
2012. márc. 30. 13:22
 2/13 A kérdező kommentje:
Én is találkoztam már rossz emberekkel, engem is bántottak, sértettek már meg, viszont ezekből tanultam, és így jobban értékelem a barátaimat is, akik szintén emberek. Tehát szerintem nem kéne utálkozni.
2012. márc. 30. 13:25
 3/13 A kérdező kommentje:
De az okát, miért dühít ennyire, azt nem tudom.
2012. márc. 30. 13:28
 4/13 anonim ***** válasza:
85%
Kedves kérdező, az a te egyéni kis szoc. problémád, hogy rózsaszínben látod a világot. Én személy szerint rühellem az embereket, mert ostobák, önzőek, kegyetlenek, pénzéhesek, és felszínesek. Gyermekkorom óta folyamatos csalódások, és megaláztatások értek, csak azért, mert nem vagyok átlagos, és mert nem követek másokat, mint egy idióta birka. Mindezek után úgy gondolom, hogy jogom van gyűlölni ezt az emberiségnek nevezett hatalmas rakás öntelt, értéktelen trágyát. Az egyénekkel normális vagyok, mert az egyén néha még képes ember lenni, az a baj, hogy az emberiség viszont állatias, csak az ösztönei és a pénz hajtják. Nyisd ki a szemed, lépj ki az elefántcsonttornyocskádból és te is meglátod.
2012. márc. 30. 13:35
 5/13 anonim ***** válasza:
91%
Továbbá sorolhatod az érveket, hogy miért érdemes szeretni az emberiséget. Miért vagyunk többek 7 milliárd oktalan marhánál, akit pár száz milliárdos csordás hajt? Milyen értékeink vannak? Én nem látom őket. Az emberek 90%-a állat csak a pénz és a szex érdekli őket.
2012. márc. 30. 13:40
 6/13 anonim ***** válasza:
40%

Nem tudom, miért így állnak az emberek egymáshoz. :( (Most arról beszélek, hogy általánosságban, nem pedig, mikor oka van valakinek haragudni a másikra.)

Az ember megy a villamoson, buszon, metrón, vagy csak sétál az utcán, és dühöt, gyűlöletet lát a szembe jövők arcán. Legalábbis nagyon gyakran, persze itt is tisztelet a kivételnek. Én általában igyekszem inkább rámosolyogni az emberekre, de sokszor valami utálatos grimasz a válasz. Nem értem...

A másik: a tolerancia abszolút és teljes hiánya. Felháborodnak az emberek, ha valakinek a szokásostól eltérő az öltözete, a haja, vagy bármi... Ismeretlenül elítélik.

Jó lenne tudni az okát, akkor talán lehetne változtatni.

Meg tudok őrülni, mikor pl. tinilányok mellettem fejtegették, hogy szerintük egy kutya ezerszer annyit ér, mint egy ember, és ha már meghal valaki, akkor az egy ember legyen. Félreértés ne essék, imádom az állatokat, de ezen azért elhűltem. :(

2012. márc. 30. 13:44
 7/13 anonim ***** válasza:
42%
Na te sem vagy teljesen komplett kedves kérdező..:D irigyellek, hogy "csak erre mérgesedsz be igazán":)
2012. márc. 30. 13:45
 8/13 A kérdező kommentje:

ma 13:44

Igen, ilyen állatos hasonlatot én is hallottam már.

ma 13:45

:)

ma 13:35

Nem élek rózsaszín ködben, mint írtam is, én is tisztában vagyok a dolgokkal, meg nekem is vannak rossz élményeim. Nem gondolom, hogy elefántcsonttoronyban lennék, de miért jobb gyűlölködni? Én arra jöttem rá (mert én is voltam ilyen), hogy attól csak nekem lesz rosszabb. Bár tényleg csak az én egyéni szociális problémám, ebben igazad van.

2012. márc. 30. 13:52
 9/13 A kérdező kommentje:

13:35

De egyébként az ilyen emberektől szoktam megkérdezni, hogy ha ennyire gyűlölsz itt mindent, akkor mit keresel itt?

2012. márc. 30. 13:53
 10/13 anonim ***** válasza:
84%

"De egyébként az ilyen emberektől szoktam megkérdezni, hogy ha ennyire gyűlölsz itt mindent, akkor mit keresel itt?"

Mert az ember egy társas lény, bocsánat társas állat. Nekem is szükségem van mások társaságára, kár, hogy az emberek általában a minél primitívebb társaságot keresik. Továbbá az megint más amit az előző hozzászóló írt. Én ha rámmosolyognak, rámköszönnek viszonzom az üdvözlést, még akkor is, ha rossz a kedvem. Nem kell keverni a bunkót azzal, aki szimplán megveti az emberiséget.

Megjegyzem néhány állatba tényleg több érzelem szorult, mint sok emberbe, habár ismételtem megjegyzem, az ember is állat. A modern ember pedig duplán állat.

Megjegyzem kedves kérdező nem válaszoltál a kérdéseimre.

"Továbbá sorolhatod az érveket, hogy miért érdemes szeretni az emberiséget. Miért vagyunk többek 7 milliárd oktalan marhánál, akit pár száz milliárdos csordás hajt? Milyen értékeink vannak?"

Várom a válaszokat!

2012. márc. 30. 14:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!