Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Miért divat utálni az embereke...

Miért divat utálni az embereket? Mi ez az embergyűlölet? Mit gondoltok erről, ti hogy vagytok ezzel?

Figyelt kérdés

Engem ez nagyon fel tud mérgesíteni, ha valakitől ilyet hallok. Mostanában egyre többet szidják az embereket, hogy milyen rosszak, pusztítják a bolygót. Szégyenlik magukat, mert ők is emberek. Az emberek egy vírus. És lehetne még sorolni. Ennek van valóságalapja, nem mondom hogy nincs, mert tényleg sok hülyeséget csinálunk/csináltunk, és a bolygó is kezd tönkremenni. De ettől függetlenül mégsem tudom elviselni, ha valaki ilyen emberellenes. Ezek az emberek elfelejtik az emberek jó tulajdonságait, illetve, nem értem, hogy akkor mégis mit keresnek itt? Miért nem mennek el, és élnek magukban? Ha ennyire gyűlölik a saját fajtájukat..

Ti mit gondoltok erről?

Illetve hogyan tudnék ezen változtatni? Mármint hogy ne mérgesedjek be, mert nem tudom megváltoztatni őket úgysem, az meg nekem sem jó, ha bemérgesedek, de ez az egyetlen olyan dolog, tényleg az egyetlen, amire bedühödök, annyira butaságnak tartom.

2012. márc. 30. 13:21
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:
Én erre úgy gondolok, erre a 7 milliárd emberre, mint egy közösség, mivel szerintem az is. Egy nagy közösség, aminek a részei vagyunk. Vannak rossz részek, meg vannak jó részek. A részekben pedig egyének vannak. Minél több a jó egyén, annál több a jó rész, minél több a jó rész, annál jobb lesz az egész. Mondjuk most bele lehet menni, hogy ez teljes mértékben nem megvalósítható, mert nem az. De attól függetlenül, neked még jó lehet, meg a te részednek. Úgy vettem észre, hogy akik így utálkoznak, azok utálkozó emberekkel veszik körbe magukat. De ez természetes, mert velem pl. nem tudna utálkozni egy emberutáló. Ezzel csak azt akarom mondani, hogy ez szerintem nem jó így, sok múlik a gondolkodáson. Rossz dolgok mindig lesznek, nem azt mondom, hogy ne vegyünk tudomást a rosszról, mert ami rossz, az nem csak annak tűnik, hanem az is. Persze itt is el lehetne kalandozni, hogy nézőpont kérdése, ami szintén igaz sok esetben, de szerintem van amikor nem, főleg ha globális problémákról beszélünk. Pozitív emberi tulajdonságok pl. a szeretet, ami a legjobb szerintem. Ember vagy, egy csomó jó dolgot csinálhatsz, megélhetsz, ha tudod használni az agyad. Alkotás, szeretet, tanulás, boldogság..
2012. márc. 30. 14:23
 12/13 anonim ***** válasza:
61%
Én 17 éves létemre nemrég jöttem rá,hogy minek utálni és gyűlölni az embereket?! Felesleges erőfeszítés és idegesség nekem,ha azokat az embereket utálom,akik nekem nem szimpatikusak,akiknek én nem vagyok szimpatikus,akik hátba szúrtak,stb. Sokkal boldogabb vagyok,ha az olyan emberekre koncentrálok,akik szeretnek,nincs idegeskedés,boldogabb az én kis világom.
2012. márc. 31. 09:05
 13/13 anonim válasza:
51%
Tudod az emberi faj egy undorító faj és ezek a "jó" tulajdonságokat elnyomja az önzőség,mohóság hatalom vágy. Azt utálom a legjobban amikor azt mondják hogy olyan mint egy állat egy embere de ez nem így van az embereket egy szinten sem lehet említeni a csodálatos állati fajokkal milyen hűség van az állatokban , milyen együtt érzés ami ebbe a söpredék emberi fajba nincs mennyivel szívesebben elmondanám egy kutyának a problémámat mint egy pszichologusnak aki csak várja hogy kifizessük a pénzt és elhúzzunk.Van jó ember de kevés a többi rossz emberhez és ezért hullik szét ez a világ.
2013. febr. 23. 23:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!