A rasszizmus az emberek vérében van?
Szerintem ehhez kell valami háttér. Ok nélkül senkit nem utálnak az emberek.
Például akit naponta vernek a cigányok az iskolában, az előbb-utóbb egy negatív ingert fog érezni, ha cigányt lát. De az, hogy alapból benne van valakiben, hááát...
Nem hinném, bár hallottam furcsaságokat ilyen jellegű génekről (mi igaz belőle azt nem tudom).
Igen. Biológiai példával jönnék: a farkasok, és az oroszlánok is falkában mozognak, felosztják egymás között a földjeiket, és azon csak a magukfajta tartózkodhat. Az idegen oroszlánt/farkast elűzik, esetleg elpusztítják, hiszen veszélyt jelenthet a klánukra! Mivel biológiailag az ember is egy állat, ezért ez a védelmi ösztön a génjeibe van kódolva. Az már egy másik dolog, hogy intelligens állatok vagyunk, de az evolúció nem olyan gyors, mint ahogyan az emberiség fejlődik. Ergo az alapból rasszista emberek inkább az ösztöneikre hallgatnak, de a mai modern gondolkodás mindig emberibb akart lenni, elfogadóbb a mással szemben. Az már más dolog, ha valakinek rossz tapasztalatai vannak, akkor teljesen megértem én is a rasszizmust.
Személy szerint jobb félni, mint megijedni!
"elég ha gyerekkorban anyu/apu teletömi a gyerek fejét"
Nem elég. Hiába hajtogatnák nekem reggeltől estig, hogy az indiánokat gyűlölni kell, ezt maximum ötéves koromig tudnám csont nélkül benyelni, egy idő után feltenném a kérdést, hogy MIÉRT.
"Nem elég. Hiába hajtogatnák nekem reggeltől estig, hogy az indiánokat gyűlölni kell, ezt maximum ötéves koromig tudnám csont nélkül benyelni, egy idő után feltenném a kérdést, hogy MIÉRT."
Mert ez a nemzet érdeke/Isten akarta/Viktor utasítása/stb.
Látod, meg is van oldva :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!