Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Miért elítélendő, szinte már...

Miért elítélendő, szinte már abnormális, hogy nem vagyok állatbarát?

Figyelt kérdés

Több társaságban is megkaptam érte a magamét. Szinte ki lettem utálva. Ez mindig veszekedés tárgya. A történet a következő:

Nem tartom magam állatbarátnak. Ez nem azt jelenti, hogy utálom az állatokat, egyszerűen nem foglalkozok velük. Illetve nem szeretem, ha zavarnak, nincs hozzájuk türelmem. Pl. a kutyákat általában nem szeretem, mert folyton ugatnak, illetve félni kell, hogy az úton megtámad-e egy kóborkutya, vagy sem. Sajnos már kellett szaladnom ilyen elől. Hát rólam ennyit.

Amikor ezt elmondom, kiakadnak. Hogy én szívtelen vagyok, rossz ember. És akkor jön az a rész, amikor belekezdenek, hogy ők az állatokat jobban szeretik, inkább az állatokat választják. Amiért a kóborkutya megtámadott, én voltam a hibás, mert úgy mozogtam. Stb. Bár én meg is szoktam nekik mondani, hogy szerintem ez abnormális hozzáállás, és akkor ebből van a veszekedés.

Eleinte bedühödtem, hogy "ezek hülyék bäzdmeg", de már mondhatni hozzászoktam, különösebben nem érdekel, ki hogy vélekedik erről a témáról. El vagyok könyvelve állatgyűlölőnek.

Ti mit gondoltok erről? Mi a véleményetek erről? Találkoztatok már hasonló helyzettel életetek során?

2012. jún. 5. 11:58
1 2 3 4 5
 1/46 A kérdező kommentje:
Ja, igen, azt hozzáteszem, hogy részben állatokkal foglalkozom. Ez is kiakadás tárgya, miszerint biztos kínzom őket, meg "nem érdemelnek meg".
2012. jún. 5. 12:01
 2/46 anonim ***** válasza:
64%

Veled értek egyet!

Gyerekkoromtól fogva imádtam az állatokat. Úgy nőttem fel, hogy ezt láttam. Nem tudatosult bennem lényegében az állat és az ember közti különbség. Azonban volt egy nyár, amikor megtanultam, hogy nem így működik. Az állat, legyen kutya macska stb csak állat, mi meg emberek vagyunk. Más bánásmódot igényelnek ezáltal.

Azóta sokminden megváltozott bennem. Többek közt már én se megyek el lazán egy kóbor kutya mellett, és igenis dühös vagyok azokra a felelőtlen állattartókra, akik nem akadályozzák meg, hogy a "kedvencük" kimenjen az útra.

Tehát nem tartalak szívtelennek, csak olyan embernek aki a helyén kezeli a dolgokat.

Nem kell egy kutyát csucsujgatni, ha nincs hozzá kedved. Ettől még nem leszel rossz.

2012. jún. 5. 12:05
 3/46 anonim ***** válasza:
55%
Vannak ilyen turbó-állatvédők, sötétzöldek. Néha már azt hiszem, hogy azon az értelme szinten állnak, mint amit olyan nagy hévvel védeni próbálnak. Én szeretem az állatokat, de azért mindennek van határa.
2012. jún. 5. 12:14
 4/46 anonim ***** válasza:
76%
Én szeretem az állatokat, attól függetlenül, hogy van, amelyiktől félek.Azt elkerülöm, a többit meg szeretem.Nem volt még ilyen témából vitám.Nem helyes feketén-fehéren látni a dolgokat.
2012. jún. 5. 12:16
 5/46 anonim ***** válasza:
71%
Egy nemzet nagyságát, és erkölcsi fejlettségi szintjét abból lehet lemérni, ahogy az állatokkal bánik. Ez vonatkozik egyénileg is az emberre az én szememben.
2012. jún. 5. 12:17
 6/46 anonim ***** válasza:
58%

Némelyik ember manapság már túlzásba viszi az állatmániát.

Én sem vagyok odáig értük, szeretem a cicákat, kutyákat, aranyosak meg minden, de nem olyan szinten, mint egyesek.

Engem is megtámadott kiskoromban egy kutya, és ha a mamám kutyája nem rohan oda, talán már nem is élnék. Épp ezért nagyon is szerettem mamám kutyáját, mert az életemet mentette meg. De sajnos a másik kutya miatt rossz érzés is maradt bennem.

Sokan az embereknél is többre tartják az állatokat.

Szép dolog, ha valaki szereti az állatokat, de fanatizmusba nem kell esni. Itt is vannak szélsőségek.

Amerikában pl széttépett két nagy kutya egy felnőtt nőt. Szabályosan elharapták a torkát, leszedték róla a ruháját, cafatokra szaggatták szegény fiatal nőt. Pedig nem csinált semmi rosszat, éppen csak haza akart jutni a lakásában, és ment a lépcsőházba. Erre a szomszéd kutyái megtámadták...

Néhány idióta állat fanatikus majom pedig tüntetett az ellen, hogy ezeket a kutyákat elaltassák...

Na az ilyenekre tényleg azt mondom, hogy hülyék. És utólag kiderült, hogy ez a két kutya több embert is megtámadott, még a gazdája ujját is leharapta. Az ilyeneket el kellene altatni. (gazdával együtt...)

2012. jún. 5. 12:19
 7/46 anonim ***** válasza:
50%
Kérdező, nincs veled semmi baj, én is pontosan ilyen vagyok mint te. Akik pedig ezért cseszegetnek, azok fanatikus állatbarátok. Fanatikus emberek sajnos szinte mindenhol vannak, nem kell velük foglalkozni.
2012. jún. 5. 12:22
 8/46 anonim ***** válasza:
59%

Én szeretem az állatokat, de nem imádom őket. Tisztában vagyok azzal, hogy a jelenlegi humanista közvélekedés megköveteli az állatok imádatát, mert "jobban, mint az emberek". Ez egy beteg, torz gondolkodás.

Böjte atya mindig eszembe jut ilyenkor. Ő a dévai árvaház alapítója, ha valaki nem ismerné. Egy tévériportban így nyilatkozott:

Ha az utcán elengednek egy malacot, mindenki utána ugrik, lökdösődnek érte. Mert érték.

Ha egy gyereket kitesznek az utcára, senkit sem érdekel.

Könnyes szemmel mondta, láthatóan sokkal mélyebb érzésekkel, mint a "modern" emberek, akik nem érzékenyek, csak sértődékenyek. Maguknak valók, akik az emberek iránti gyűlöletüket az állatok imádatában juttatják kifejezésre.

Lehet, hogy ez így erősnek tűnik, de gondold csak végig. Nincs igaza? Ma már egy állattal többet törődnek, mint egy emberrel. Nagyobb az értéke.

A tapasztalatom az, hogy aki állatok közt nőtt fel, sokkal inkább tisztán lát ebben a kérdésben, mint aki panelben lakik és a tévéből tájékozódik a szegény állatokról. Akinek már gyerek korában sem volt újdonság a kutya, nem smárolja le, csak szereti. Mégis, jobban ért hozzá, mint az, aki egy kis szobában 3 vizslát zabáltat pedigrével...

2012. jún. 5. 12:23
 9/46 anonim ***** válasza:
69%

Állatos meséken növünk fel, így szocializálnak bennünket. Állat hangokat tanulunk az oviban, állatos hasonlatokkal értjük meg a világot. Aki felnőve ilyen kategorikusan kijelenti,hogy nem szereti az állatokat, azzal valami bibi van. Másfelől pedig ez a téma nem eldöntendő kérdés, mindenkinek lehet véleménye, szíved joga nem szeretni valamit. Az ágyban alvó macskától az állatkínzásig még sok árnyalat létezik. :)

Tudom, hogy le leszek pontozva. Őszinte voltam, ezt gondolom.

2012. jún. 5. 12:31
 10/46 anonim ***** válasza:
76%

de ha nem szereted őket, miért foglalkozol velük? én ezt nem értem.

amúgy jó, ne szeresd, de pl. az egyik barátnőm olyan, hogy mivel utálja a macskákat, arról beszél, hogy hú, ő megölné őket...az egy dolog, hogy nem szereti, de bántani miért kéne?

2012. jún. 5. 12:39
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!