Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Miért elítélendő, szinte már...

Miért elítélendő, szinte már abnormális, hogy nem vagyok állatbarát?

Figyelt kérdés

Több társaságban is megkaptam érte a magamét. Szinte ki lettem utálva. Ez mindig veszekedés tárgya. A történet a következő:

Nem tartom magam állatbarátnak. Ez nem azt jelenti, hogy utálom az állatokat, egyszerűen nem foglalkozok velük. Illetve nem szeretem, ha zavarnak, nincs hozzájuk türelmem. Pl. a kutyákat általában nem szeretem, mert folyton ugatnak, illetve félni kell, hogy az úton megtámad-e egy kóborkutya, vagy sem. Sajnos már kellett szaladnom ilyen elől. Hát rólam ennyit.

Amikor ezt elmondom, kiakadnak. Hogy én szívtelen vagyok, rossz ember. És akkor jön az a rész, amikor belekezdenek, hogy ők az állatokat jobban szeretik, inkább az állatokat választják. Amiért a kóborkutya megtámadott, én voltam a hibás, mert úgy mozogtam. Stb. Bár én meg is szoktam nekik mondani, hogy szerintem ez abnormális hozzáállás, és akkor ebből van a veszekedés.

Eleinte bedühödtem, hogy "ezek hülyék bäzdmeg", de már mondhatni hozzászoktam, különösebben nem érdekel, ki hogy vélekedik erről a témáról. El vagyok könyvelve állatgyűlölőnek.

Ti mit gondoltok erről? Mi a véleményetek erről? Találkoztatok már hasonló helyzettel életetek során?

2012. jún. 5. 11:58
1 2 3 4 5
 11/46 anonim ***** válasza:
30%
Kedves kérdező, az én problémám hasonló, de távolról sem ugyanaz. Általában engem is bőszen lehülyéznek, ha véleményt nyilvánítok erről, szóval ezt a részét megértem nagyon. Nekem ugyanis meggyőződésem, hogy az állatttartó és az állatbarát az két különböző ember. Az állattartó állatot tart, annak megkérdezése, belegyezése nélkül, a saját kényére-kedvére. És meggyőződése, hogy ettől ő jó ember. Az állatbarát nem tart állatot, hanem szereti, védi őket, de meghagyja a szabadságukat. Viszont eteti a madarakat, ha szükségük van rá, nem kergeti el az összes állatot az élőhelyéről, csak azért, mert neki úgy kényelmesebb, nem gyilkolja mérgekkel a környezetét, hanem gyönyörködik a szabadon boldog állatokban. Én pl. állatbarátnak hiszem magam, ezért nem is tartok állatot.
2012. jún. 5. 12:42
 12/46 anonim ***** válasza:
58%

Semmi baj nincs, nem kötelező szeretni őket! Amíg nem bántod őket - én amúgy nem feltételezek ilyesmit - addig semmi gond!

És nyugi, én itt lettem már ezerszer lepontozva, mert azt vallom, hogy - bár én szeretem az állatokat - szerintem nem előbbre valóak embertársainknál.

Ez sem "népszerű" nézet errefelé, de nem érdekel, nekem ez a véleményem, és szerintem a véleményemhez jogom van - mint, ahogy neked is!

2012. jún. 5. 12:42
 13/46 anonim ***** válasza:
45%

Utolsó vagyok, még annyi: engem is megtámadott egyszer egy kutya, pedig csak az utcán akartam végigmenni, nem betörtem valahova.

Nekem ne mondja senki, hogy ez is az én hibám volt. (Mondták páran, hogy szegény kutya (!!!) nem bántott volna, ha nem adok rá okot!!!)

2012. jún. 5. 12:46
 14/46 anonim ***** válasza:
52%

Magára vessen az ember, ha leértékelődik..

Miért szeretik sokan jobban az állatokat?Például, mert az állat nem öl aljas szándékból, legfeljebb mert éhes ragadozó, vagy mert fél, vagy mert a hülye gazdái nem tanították meg a jó modorra.Az állat nem uralkodik, zsarnokoskodik felettünk, ha kiszolgáljuk sem tekint alacsonyrendű rabszolgának.Képes feltétel nélkül szeretni és ha nem adsz neki enni, akkor sem hagy el.

Az ember azért nem egészen ilyen .De erről ki tehet?Biztos nem az állatok.Ha az ember képes lenne legalább úgy viselkedni, mint egy (normálisabb) állat, akkor biztosan az embergyereket kapnák fel az utcán, nem a malacot.

2012. jún. 5. 12:51
 15/46 anonim ***** válasza:
35%
Na, igen, ilyen eszeveszetten elvakult dolgokat írnak páran, mint az Utolsó is...
2012. jún. 5. 12:52
 16/46 anonim ***** válasza:
31%

"mert az állat nem öl aljas szándékból"

--> én szerintem, amelyik az utcán megtámadott, az pont ezt akarta pedig...

2012. jún. 5. 12:52
 17/46 anonim ***** válasza:
86%

A kutya ösztönből támad, nem gonoszságból.A gazdára kell haragudni, mert az ő felelőssége, hogy mit csinál a kutyája.Ha támadó természetű a kutya, akkor mindenképpen ügyelnie kellene arra, hogy ne tudjon kiszökni.Bár a szelídebb kutyára sem árt vigyázni, mégiscsak állat, nem lehet tudni, mikor mi vált ki belőle váratlan reakciót.

Egyszer bicikliztem haza és a szomszéd házból kiszaladt egy foxi és elkapta a nadrágomat.Így nem tudtam leszállni rendesen a bicajról ezért ordibáltam a kutyára.Erre kijön a szomszédasszony, bámul rám, mint bolond a lyukra, kérdi, miért kiabálok.Mondom, nem látja, hogy harap a kutyája?Azt mondja: nem harap az!Mondom, hát magát biztos nem!

Na, az ilyen gazdákat kéne bezárni a kutyával egy ketrecbe és kicsit tanítgatni..

2012. jún. 5. 12:57
 18/46 anonim ***** válasza:
78%
"Állat nem öl aljas szándékból..." nagyon érdekes, de mit nevezünk "aljas" szándéknak? Volt egy olyan legenda is, hogy állatok csak annyit ölnek, amennyit megesznek. Nos, kiderült, hogy a vidra bizony nem, több halat öl meg, mint amennyi a fenntartásához szükséges. Vagy mondjuk nemes szándék, ha egy oroszlán megöli a más oroszlán-hímektől származó kölyköket? Ha az állat nemesebb, mint az ember, akkor pl. azt szeretnénk, hogy a mostohaapuka csapkodja falhoz a korábbi házasságból maradt gyerekeket? Ugyan már... Nem kellene túlzásokba esni állat vs. ember ügyekben. Ugyanis akkor ki kellene jelentenünk, hogy minden férfi nemeslelkű, akinek megtetszik egy nő és ezért lemészárolja a korábbi férjet, mint pl. az állatvilágban a hímek teszik is ezt rendszeresen. Vagy megtetszik valakinek a szomszéd háza, ezért elkergeti, mert erősebb... kérlek, hagyjuk ezeket az "állat nemesebb mint az ember" szólamokat.
2012. jún. 5. 13:03
 19/46 anonim ***** válasza:
66%

Mintha néhányan álomvilágban élnének. Nyissátok ki a pici kis szemecskéteket és ha elillant a rózsaszín köd, akkor reálisabban fogjátok látni a helyzetet:D

Amikor levágtuk a nyulunkat, (igen, megettük! borzalom!), mondtam a feleségemnek, hogy most -ha szeretné- megnézheti, hogyan kell ezt csinálni, meg is nyúzhatja, segítek benne. Sokan kiakadtak, hogy szegény nyulacska, nem sajnáltuk?

Az igazság az, hogy az asszony kicsit sírt utána, mert érzékeny kis szíve van, de azért kiheverte a "traumát".

Mindig visszakérdezek: ha a tescóban megveszed a tálcás húst, szerinted hogy kerül oda? Nem sokkal jobb dolog humánusan tartani és levágni egy állatot, mint ipartelepen hizlalni a saját sz*rában, majd végezni vele? Ha én vágom le, az ezerszer humánusabb ettől, mégis én vagyok a szemét emiatt...

Az állatokat nem élvezetből tartjuk, hanem a hasznuk miatt. Igaz ez kutyára is, macskára is, meg a csirkékre is. Ettől még szerethetjük az állatokat. Azt gondolom, hogy aki igazán szereti az embereket és tiszteli őket, az az állatokat is szereti és tiszteli.

Sokan kiakadnak, ha az állatok hasznáról esik szó, mert a "kutya az ember legjobb barátja".

De nem érdekes, hogy mindenki zabálja a húst, közben szegény állatokon siránkozik?

Láttam már bárányt is, ahogy vágják. Hát, nem mondom, eléggé szívszorító. De én legalább megnéztem, mit is eszek húsvétkor. Ellentétben azokkal, akik szerint a piaci pultban terem a hús.

(Egyébként, érdekes, hogy a zsidóknál a húsvéti áldozati bárányt a családnak előbb kellett megvenni, és tartani. Kialakult a kötődés köztük, mikor kés alá tették. Így jobban megértették, mit jelent az áldozat: hogy miattam, az én bűneim miatt hal meg ez az állat.)

Az ember tehát több, mint az ember.

2012. jún. 5. 13:03
 20/46 anonim ***** válasza:
31%
A pontozásokat látva, megérkeztek az "állatokat dobozba tartva szeretők" is... )))
2012. jún. 5. 13:06
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!