Miért elítélendő, szinte már abnormális, hogy nem vagyok állatbarát?
Több társaságban is megkaptam érte a magamét. Szinte ki lettem utálva. Ez mindig veszekedés tárgya. A történet a következő:
Nem tartom magam állatbarátnak. Ez nem azt jelenti, hogy utálom az állatokat, egyszerűen nem foglalkozok velük. Illetve nem szeretem, ha zavarnak, nincs hozzájuk türelmem. Pl. a kutyákat általában nem szeretem, mert folyton ugatnak, illetve félni kell, hogy az úton megtámad-e egy kóborkutya, vagy sem. Sajnos már kellett szaladnom ilyen elől. Hát rólam ennyit.
Amikor ezt elmondom, kiakadnak. Hogy én szívtelen vagyok, rossz ember. És akkor jön az a rész, amikor belekezdenek, hogy ők az állatokat jobban szeretik, inkább az állatokat választják. Amiért a kóborkutya megtámadott, én voltam a hibás, mert úgy mozogtam. Stb. Bár én meg is szoktam nekik mondani, hogy szerintem ez abnormális hozzáállás, és akkor ebből van a veszekedés.
Eleinte bedühödtem, hogy "ezek hülyék bäzdmeg", de már mondhatni hozzászoktam, különösebben nem érdekel, ki hogy vélekedik erről a témáról. El vagyok könyvelve állatgyűlölőnek.
Ti mit gondoltok erről? Mi a véleményetek erről? Találkoztatok már hasonló helyzettel életetek során?
"Aki az állatokat szereti, rossz ember nem lehet" Ezzel azért vitatkoznék, Hitlernek is volt kutyája, és vegetáriánus volt, és szerette az állatokat...erről ennyit.
Egyébként nem vagy rossz ember, senki sem egyforma. Én fanatikusan szeretem az állatokat, imádom őket, de mégsem kezelem őket emberként. Habár szívesebben vagyok állatok társaságában. Rengeteg állatom van, különböző menhelyeknek és madármentő csoportoknak is tagja vagyok, neveltem már fel sérült madarakat, állatokat...
Nem hinném, hogy el kéne ítélni a hozzáállásodat a dologhoz, hisz nem kínzod őket, rendesen bánsz velük, csak kicsit másképpen. De itt a két véglet. Mi, legalább is én, elfogadom, hogy nem egyforma a mentalitásunk, de ehhez nektek is el kéne fogadnotok, hogy vannak a mániákusok.
Én azt tartom furának, amikor egy ember azt mondja, hogy nem szereti a gyerekeket, mert hangosak, hisztisek, csecsemők folyton büdösek és ordítanak stbstb., és mások csak mondják, hogy végülis igaza van, megértik. Azonban hogyha valaki pl. a kutyáktól viszolyog, akkor már rögtön támadnak neki, hogy ez mégis milyen hozzáállás, mennyire borzalmas személy is lehet az illető. Szerintem egy olyan társadalom, mely a fenti példát elfogadhatónak tartja, már rég rossz.
Félreértés ne essék, nekem nincs semmi bajom sem a babákkal, sem az állatokkal :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!