Miért elítélendő, szinte már abnormális, hogy nem vagyok állatbarát?
Több társaságban is megkaptam érte a magamét. Szinte ki lettem utálva. Ez mindig veszekedés tárgya. A történet a következő:
Nem tartom magam állatbarátnak. Ez nem azt jelenti, hogy utálom az állatokat, egyszerűen nem foglalkozok velük. Illetve nem szeretem, ha zavarnak, nincs hozzájuk türelmem. Pl. a kutyákat általában nem szeretem, mert folyton ugatnak, illetve félni kell, hogy az úton megtámad-e egy kóborkutya, vagy sem. Sajnos már kellett szaladnom ilyen elől. Hát rólam ennyit.
Amikor ezt elmondom, kiakadnak. Hogy én szívtelen vagyok, rossz ember. És akkor jön az a rész, amikor belekezdenek, hogy ők az állatokat jobban szeretik, inkább az állatokat választják. Amiért a kóborkutya megtámadott, én voltam a hibás, mert úgy mozogtam. Stb. Bár én meg is szoktam nekik mondani, hogy szerintem ez abnormális hozzáállás, és akkor ebből van a veszekedés.
Eleinte bedühödtem, hogy "ezek hülyék bäzdmeg", de már mondhatni hozzászoktam, különösebben nem érdekel, ki hogy vélekedik erről a témáról. El vagyok könyvelve állatgyűlölőnek.
Ti mit gondoltok erről? Mi a véleményetek erről? Találkoztatok már hasonló helyzettel életetek során?
"mutatok,tessék!!:"
A madárdalt egy zeneműhöz hasonlítani, hatalmas ostobaság. Legfeljebb a beszédhez lehetne, de attól meg messze elmarad, mint kommunikációs csatorna. Ráadásul mint zenemű sem képes olyan érzelmi hatás kiváltására, mint például az általam linkelt Holdfény szonáta.
"Te tudsz olyan állatot mutatni,amelyik képes ilyenre????"
Nesze neked háború:
Azt képzelni, hogy ez is csak az ember sajátja, ismét hatalmas ostobaságra vall.
Hidd el, ismerem az evolúciót. Minden territoriális viselkedésű állat folytat háborúkat, de még a fajok egymás közt is gyilkolják egymást, ha ugyan azokon az erőforrásokon kell osztozniuk.
Ha már NGC:
http://www.youtube.com/watch?v=6n8NKvs4d0g&feature=related
Egyébként az még nem baj, ha hülye vagy, még azt is el lehet fogadni, hogy ragaszkodsz a hülyeségedhez, csak ne reklámoznád.
Istenem segíts!
Hogy lehet az állatokat összehasonlítani az emberrel? Mert vesznek levegőt, vagy mert tudnak menni?
Ők állatok, mi emberek! OK?
Ha a helyén kezelné ezt a dolgot mindenki, akkor nem kellene a szonátákat meg az intelligenciát meg a többi baromságot belevonni ebbe a kérdésbe.
Az ember szeresse az állatot, mármint tartsa tiszteletbe. Ne öltöztesse, ne főzzön neki, ne vigye szállodába, és pszichiáterhez. Ne engedje az ágyába, ne fürdesse a saját kádjába, és ne egyenek egy tányérból, főleg ne egyenek egy nyalókát,mint ahogy azt sajnos láttam már.
Egyszerűen a békés egymás mellett élést valósítsák meg, ahol az állat állat, az ember meg ember maradhat.
Én is pont így gondolom ezt, ahogy Te, Kedves Kérdező: helyén kell kezelni a dolgokat, ettől még nem vagy elítélendő.
A kutyáktól, vagyis a rosszul nevelt és tartott kutyáktól pl. én is hülyét tudok kapni, én is szaladtam már engem üldöző kutya elől, nem volt kellemes! Nálam ez olyan szinten van amúgy, hogy még a padlócirkálóktól is félek lassan, mert egyáltalán nem a a kutya méretétől függ, hogy mekkora sérülést tud neked okozni, ha bevadul - de ezt sokan nem értik. Meg vannak olyan buta "gazdik" is, akik cseppet sincsenek tekintettel másra - pl. a lépcsőházban ahol lakom van a szintünkön egy néni, aki a közös folyosóra rendszeresen kirakja a kutyáját a nyitott lakás-ajtaja elé és ha el akarsz menni az ajtó (és a kutya) előtt, mert csak abból az irányból tudod megközelíteni a saját lakásajtód, akkor a kutya nekiugrik a bokádnak! És a néni erre mit mond? "Nem kel tőle félni, gyerekekkel játszik, olyan szelíd!" - csak éppen ő nem képes megérteni, hogy a kutyának az mindegy, hogy én gyerek vagyok-e, vagy felnőtt, én elsősorban IDEGEN vagyok neki, aki bepofátlankodik az ő területére. (Azaz arra a területre, amit ő ösztönösen véd, mert a magáénak hiszi... :S )
Na, mindegy, az ilyen emberektől kiver a víz!
Huh, hat jo sok badarsag osszegyult itt...! :-D Foleg persze a fajista tarsadalmunkra jellemzo butasagok kerultek elo, de alakitottak az "allat-jobb-mint-az-ember" hivok is! :-)
Igy nagyon sok mindenre lehetne reflektalni, de nem vagyok en idomilliomos, ugyhogy inkabb egyszerubben megoldom! :-)
Minden kedves vitazonak (mindket oldalrol!) ajanlom figyelmebe azt a honlapot ami jelenleg a legeloremutatobb a temaban Magyarorszagon: veganforradalom.info. Ezen felul az alapmunek szamito dokumentumfilmet, Earthlings (Foldlakok) - [link] Joaquin Phoenix narraciojaval es Moby zenejevel.
Az ember-allat kapcsolat korul kialakult diszkurzus erdekes fazisaban van. Termeszetesen meg a fajista nezetek viszik a primet, de szerencsere kezd egyre terjedni egy erett, nem specista hozzaallas (amelyben termeszetesen az ember es az allat butuska es eroltetett szembeallitasa mar nem jelenik meg).
Ami a kerdesedet illeti, tisztelt kerdezo: en vegan vagyok; antifajista. Tehat a leheto legmegatalkodottabb, radikalis, szelsoseges, ahogy egyesek fogalmaznak "sotetzold" (pedig, ha mar igy fogalmaznak, illene tudniuk, hogy allat- es kornyezetvedelem - ket kulon dolog...) :-) Ennek ellenere teljesen megertelek. Mondjuk nem ertem, hogy valaki hogy nem erezhet empatiat az embertol eltero allatok irant, de hat ez van. A lenyeg, hogy ne bantsa oket semmilyen modon. Hacsak Te nem vagy vegan, akkor viszont sajnos biztos hozzajarulsz kizsakmanyolasukhoz, vegso soron meggyilkolasukhoz. De, hogy visszaterjek a kerdesedhez, nem hiszem, hogy akik annyira bantanak Teged azok mind veganok lennenek...
A kobor kutyas esetrol: a hibas egyertelmuen a gazda aki nem vigyazott a kutyajara. Persze lehet azt mondani, hogy ha Te maskepp mozogtal volna akkor nem tamadott volna meg, de ne mar...! :-)
Ui: szepen kerek mindenkit, hogy mielott barmit reagalna hozzaszolasomra melyedjen el az iment ajanlott honlap olvasasaban, nagyon sok jo cikk van es nagyon sok kerdesre valaszt talal anelkul, hogy az idegeimet borzolna :-) persze, ha meg akkor sem vilagos minden - kerdezzetek batran! :-) ja, es persze a filmet is megnezni! VEGIG!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!