Mit kell tudni a jehova tanúiról?
Én csak annyit mondanék,hogy hiszek a jó Istenben...DE:ha még egyszer ide meri tolni a képét a lakásom ajtaja elé egyetlenegy Jehovás is...Istenbizony felrobbantom az egyházával együtt.Miért nem bírják ezek tisztelni más emberek vallását?!
Na erre válaszoljon már egy illetékes?
És lehet lepontozni engem az sem érdekel.De 2 hónapon belül már 6-jára voltak annak ellenére,hogy kijelentettem református vagyok.
Szégyentelenek...
Amúgy a kérdezőt miért érdekli ennyire?!:S
Cselekedetek 17:24–27:-Isten „egy emberből alkotta az emberek minden nemzetét” (26. vers). Jehova nem részrehajló, nincs benne semmi elfogultság vagy előítélet (Cselekedetek 10:34). Hogy is lehetne ez másképp? Ő teremtette az ’egy embert’, Ádámot, akiből minden nemzet és rassz származik. Istennek „az az akarata, hogy mindenfajta ember megmentésben részesüljön” (1Timóteusz 2:4). Tehát nyitva áll előttünk a lehetőség, hogy közel kerüljünk hozzá, a bőrszínünktől, nemzetiségünktől, illetve etnikai hovatartozásunktól függetlenül.
-vért is Isten teremntete:- „egy emberből alkotta az emberek minden nemzetét”tehát egy (1=EMBER+5L VÉR )vérböl alkota meg a többi változatot is (VAGYIS VÉRTIPUSOKAT IS ),vajon lesz még más nemzet ?más vércsoport ISTEN TUDJA!...........EVEL AZT AKAROM MONDANI, HOGY ISTEN SZERETI A VÁLTOZATOSÁGOT!!!!!!!!!!!!
01:02-nek
még mielőtt bármit is írnék,nem vagyok megkeresztelve,tehát nem tartozom semmilyen egyházhoz,viszont olvasom a bibliát.
Ha te református vagy és így tudsz reagálni akkor szomorú,hogy a református egyháznak ilyen tagjai vannak,aki nem mer leállni és megvédeni a saját hitét egy más vallásúval szemben.Talán félnivalód van?másrészről elég furcsa egy magát kereszténynek valló embertől olyan kijelentés,hogy felrobbantanád ,még ha idegesítenek is.
A biblia nem ezt tanítja.
Jehova Tanúi legjobb tudásuk szerint igyekeznek a Bibliát értelmezni,ha valamiben tévednek az nem a szándékosság miatt van.Nekem sokkal inkább szimpatikusak ,mint bármely más keresztény egyház,mivel ragaszkodnak a bibliai tanításokhoz.
Azoknak,akik a vérrel kapcsolatos álláspontot támadják,a bibliában valóban van vérrel kapcsolatos tiltás és az is pontosan le van írva,hogy milyen húst szabad fogyasztani.Vannak olyan tanítások és parancsolatok,amelyek a mai modern világi ember számára nehéznek,betarthatatlannak tűnnek,de attól még azt egy keresztény számára be kellene tartani-feltéve,ha tényleg keresztény,nem csak hangoztatja hogy az.
Aki keresztény,annak a biblia kellene hogy legyen az egyetlen útmutató,valljuk be legtöbb egyház sok mindent elnéz tagjainak és nem törődik velük,sem a bibliában leírtakkal.
Aki azt írta,hogy egy Jehova Tanúja ott hagyta a gyerekét a kórházban ,pontosítsa már,hogy honnan az információ!
Azt elhiszem,hogy a szülő elutasította a kezelést,de ha ennek ellenére a gyerek kapott vért,az már nem az ő felelőssége,ettől még nem hagyja ott a gyerekét.Mindenesetre várom a választ,remélhetőleg nem bulvárlapból van.
Azt nem mondanám,hogy pártatlan,sokat olvasok a témában,de nem gondolom,hogy jobban tudnék bármit is.Természetesen olvastam Jehova Tanúi kiadványokat is és más egyházakét is.
Az emberek többsége csak annyit tud Jehova Tanúiról,hogy becsöngetnek a házakba és ez sok ember számára zavaró.Ugyanakkor ha veszed a fáradságot és ha van némi ismereted a témáról tudsz velük beszélgetni.Ha már beszéltél eggyel is,akkor nem merül fel benned olyasmi,hogy egy vérátömlesztés miatt-amit ő elutasított-eldobná a gyerekét.
Olvastam már olyanokat is,hogy orgiákat rendeznek,meg matatós esteket meg hasonlókat.A tudatlanság sok ostobaságot szül.
Ha valaki keresztény,ismernie kellene a Bibliát és meggyőznie őket,hogy szerintem ezt vagy azt a kérdést te nem jól értelmezed,mert én református vagyok és ezért vagy azért szerintem neked nincs igazad.Nem meghátrálni kellene az elől ,hogy kiálljon a vallásáért.Azért becsülöm őket,mert a saját idejüket áldozzák egy olyan dologra,ami ugyan másoknak nem jelent semmit,de nekik meggyőződésük,hogy segíteni tudnának másokon.
"Azért becsülöm őket,mert a saját idejüket áldozzák egy olyan dologra,ami ugyan másoknak nem jelent semmit,de nekik meggyőződésük,hogy segíteni tudnának másokon."
Ha csak ezért becsülöd őket, akkor ennyi erővel mormon szimpatizáns is lehetnél, ők ugyanezt csinálják. Lelkesen kettesével házról házra járnak.
A JT hazugság "megszenteléséről" bővebben is ír egy tanulmány:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!