Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mit kell tudni a jehova tanúiról?

Mit kell tudni a jehova tanúiról?

Figyelt kérdés
Légyszi, mindent írjatok le, amit tudtok róluk! normális válaszokat kérnék!
2009. szept. 28. 15:15
1 2 3 4 5 6 7 8
 21/78 A kérdező kommentje:
és gondolom, ha nem kaphatnak vért, nem is adhatnak ugye? De akkor miért "teremtette" az Úr a vércsoportokat? Vagy ez a gonosz műve? Vagy ne kérdezzek ilyen badarságokat?:D
2009. szept. 28. 16:12
 22/78 anonim ***** válasza:
90%

hmm a kérdés jó!

Azokból, amiket erről olvastam, vért akár adhatnának is...

hogy miért vannak kül. vércsoportok? szerintem nem tudnának válaszolni (ill. mindenre írnak valami jó hosszút, de értelme nem sok van)

2009. szept. 28. 16:15
 23/78 A kérdező kommentje:
Na, most saját magamat "húztam fel":) Akkor tényleg, mire való a vércsoport? Erről lehet olvasni a Bibliában?
2009. szept. 28. 16:18
 24/78 anonim ***** válasza:
bár mégse, mert ha ő valamit lelkiismereti okból helytelennek tart, ahhoz passzívan sem járulhat hozzá
2009. szept. 28. 16:19
 25/78 anonim ***** válasza:
100%
Hát, amennyire én ismerem, a Bibliában nincs szó a vércsoportokról :)
2009. szept. 28. 16:23
 26/78 anonim ***** válasza:
Azt állítják, hogy nincs az embernek lelke, de a vérbe mégis van valami szerintük (valami nem anyagi), amit nem lehet csereberélni.
2009. szept. 28. 16:25
 27/78 anonim ***** válasza:
80%

egyszer a postaládában volt egy jehovás ujság. le volt benne irva egy csomó történet, hogy a gyerek inkább a halált választotta,m inthogy vért kapjon...

szerintem tiszta hülyék..

2009. szept. 28. 16:27
 28/78 anonim ***** válasza:
77%
Pontosabban az embert szellem-test-lélek egységének tekintik, ami a halállal megszűnik. Az emberi lényeg, az ego náluk a szellem. Ennek van valami köze a vérhez, ezért nem fogyasztható. Ez tkp. hasonlít a korai zsidóság elképzeléseihez.
2009. szept. 28. 16:29
 29/78 anonim ***** válasza:
81%

Mindenütt leírom, ahol erről van szó:

régebben egy rádióműsorban egy rabbi is úgy nyilatkozott, hogy életveszély esetén megengedett a vérátömlesztés és vérkészítményekből álló gyógyszerek fogyasztása.

Tehát azok is helyesebben értelmezik a mózesi parancsot, akiktől az egész kiindult, míg a magát kereszténynek nevező szekta itt tart...

2009. szept. 28. 16:33
 30/78 A kérdező kommentje:
és ha vért nem kaphatnak, adhatnak, akkor elméletileg állatokat se ehetnének? mert ugye az is élet, az is vér...??
2009. szept. 28. 16:36
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!