Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A tetoválás a kereszténységben...

A tetoválás a kereszténységben bűnnek számít?

Figyelt kérdés
Nekem van pár... De ettől nem lennék jó Keresztény? Én nem érzem magam kevesebbnek tőle , vagy hogy nem szeretném úgy az Úr-at teljes mindenemből mint más , akin nincs... Igazából egy olyan ember mondta nekem , hogy nem Istentől származik ezért ez nem jó , aki megtért stb... És el hiszem neki, sőt tudom is. De ez tényleg bűn lenne? Ha valaki mondana nekem erről valami jót , azt előre is köszönöm!
2013. ápr. 23. 17:01
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
Ezek katolikusok, magyarázhatsz nekik.
2013. ápr. 23. 22:49
 22/26 anonim ***** válasza:

Akkor már a meztelenkedés a természetes...

Egyébként nekem nincs tetkóm. Nyilván aki csináltat, annak tetszik.

2013. ápr. 24. 01:56
 23/26 Sághegyi Csaba ***** válasza:
A korábban idézett mózesi igében nem tetoválás van. Ez szó szerint hamisítás a fordításban. Ennek oka pedig egyszerűen annyi, hogy az újfordítás fordítói a saját véleményük szerint fordítottak több helyen és nem szó szerint. Tehát a tetoválás NEM bibliai kérdés.
2013. ápr. 24. 08:34
 24/26 anonim ***** válasza:

tattilaboy :

"A szeretet a fontos és Jézus. Vannak olyan törvények a Bibliából amiket nem kell ma már betartani, mert minden bűnünket átadhatjuk Jézusnak. Ezek a törvények azért írattak meg, mert még nem volt a világnak megváltója, de most már van (2000 éve). "

Akkor mi alapján döntöd el, melyik az, amelyiket még meg kell tartani, és melyiket nem? Van róla tételes listád? Ha nem is adnád oda a lányodat annak, aki megerőszakolta, állatokat azért még áldozol Istennek, ugye?

Ha a szeretet fontos, akkor miért fontos az is, hogy az illetőnek van-e tetoválása?

Figyelj, tőlem úgy értelmezed a Bibliát, ahogy akarod, de akkor legalább próbáld meg értelmesen megmagyarázni a benne fellelhető önellentmondásokat.

mustafa33 :

És a testékszerek még beleférnek? :-) És a zsidók a körülmetéléssel? A hajvágás, borotválkozás?

2013. ápr. 24. 14:18
 25/26 Frigg ***** válasza:

Hmm, mindenképpen érdekes kérdés. Mivel én nem vagyok hívő, hívhatunk pogánynak is, részletkérdés. Emiatt ebbe még nem gondoltam bele, hogy a tetoválás vajon bűn-e? (Természetesen itt nem magamra gondolok, mivel én nem hiszek ebben, nekem is van több tetoválásom, lesz is még), így csak kívülállóként tudok hozzászólni. Hány éves vagy? Fiú/lány? Szüleid mit szólnak hozzá, mi a véleményük erről? :) Szerintem nem kell emiatt aggódnod.

23/N

2013. ápr. 24. 21:09
 26/26 mustafa33 ***** válasza:

Bélaésatöbbiek, az én személyes véleményem szerint sem a testékszer, sem a körülmetélés nem fér bele. A borotválkozás és hajvágás belefér, mert olyan is van akinek ki sem nő. (hátha az van az etalon szerint ☺).

De van olyan isteni parancs, hogy ne vágd a szakáladat és hajadat! Meg olyan is hogy vágd le a micsodád végét (biztosan azért, hogy abban legyél más mint a minta).

Egyébként magánvéleményem szerint egyik sem bűn, csak simán hülyeség (a tetkó is, a pírszing is, a bármicsoda tágító is, a körülmetélés is) .

2013. ápr. 26. 22:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!