Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Szeretném ezt az igét magamra...

Szeretném ezt az igét magamra varratni. Rossz ötlet lenne?

Figyelt kérdés

„Ne félj, mert megváltottalak, neveden szólítottalak, enyém vagy!” (Ézs 43,1b)

Az oldalamra szeretném felvarratni, mert fontos nekem ez az ige. Magához szólított az Úr, és ez amolyan 'eméleztető', hogy az Övé vagyok (tudom, nem a testemen kell viselnem).

2013. jan. 16. 21:18
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
80%

Neked kell eldöntened, hogy jó ötlet-e, vagy sem.

Te viseled magadon életed végéig.

Én is tetováltattam magamra, svéd nyelven, nem bántam meg.

2013. jan. 16. 21:28
 2/21 anonim ***** válasza:
69%
ha valóban szeretnéd, akkor tedd meg, szerintem szép tett.
2013. jan. 16. 22:02
 3/21 anonim ***** válasza:
60%
Szerintem jó ötlet, ha erre érzel komoly indíttatást. Várj vele legalább egy hónapig, ha még akkor is így akarod, talán nem lesz elhamarkodott a dolog.
2013. jan. 16. 22:36
 4/21 eric_one ***** válasza:
53%

Talán inkább ezt az igét tetováltasd:

"1Kor 6,19

Avagy nem tudjátok-é, hogy a ti testetek a bennetek lakozó Szent Léleknek temploma, a melyet Istentől nyertetek; és nem a magatokéi vagytok?"

"…égetéssel magatokat meg ne bélyegezzétek" (Léviták könyve, 19,28.)"

Divat a tetoválás, de a maradandó nyomot hagyó megbélyegzés más funkciót ad a testnek, mint amire teremtetett: „Testeteket a holt emberért meg ne hasogassátok, se égetéssel magatokat meg ne bélyegezzétek. Én vagyok az Úr.” (3Móz 19:28, vö. 5Móz 14:1–2 indoklása: „mert szent népe vagy te az Úrnak…”) Ugyanez elmondható a piercingről, a hegtetoválásról és a testfestésről is. A bibliai kinyilatkoztatástól távoli kultúrákban a szellemvilággal való kapcsolatfelvétel részeként terjedt el a tetoválás és a piercing. Viselője szerencsét, hadi sikereket, gazdagságot remélt önmaga ilyen megjelölésétől. Európában mindezen csak mosolyognak, mert a test maradandó dekorálását legfeljebb csak divatnak fogják fel. Szerintem nem kívül kellene hogy lássák hogy Krisztus követője vagy. Hanem a belsődből kellene hogy kisugározzon, hogy azt mindenki észrevegye.

2013. jan. 16. 23:24
 5/21 anonim ***** válasza:
71%

Szerintem nem a külsőségek miatt kell aggódni.

Minden egyes elkövetett bűn egy tetoválás a lelkünkre...

Kár, hogy láthatatlan...(de nem sokáig)

Én biztos nem tetováltatnék magamra semmit több okból sem.

De ha te nagyon szeretnéd, nem gondolom, hogy bűnt követsz el. (főleg ilyen szép idézettel)

Én viszont nem vagyok a szakértője ennek a témának...

2013. jan. 17. 00:51
 6/21 anonim ***** válasza:
100%
A bőrödre felvarrva megmarad egy ideig. De a szívedbe vésve ezek a szavak jóval többre képesek, és sokkal tovább maradnak meg.
2013. jan. 17. 05:00
 7/21 anonim ***** válasza:
...szerintem is a szívedbe sokkal fontosabb belevarrni, és kétségeidben rá tudsz majd tekinteni, ha viszont a testedre varratod, az sem rosszabb más bűnnél, amelyet nap-mint nap elkövetünk Isten ellen..:)
2013. jan. 17. 05:36
 8/21 anonim ***** válasza:
67%

Kedves ötlet, de nem keresztény szokás, sőt a teremtő nem akarja, hogy a testedet ilyesmivel el csúfítsd.

Ha Jézus követője akarsz lenni, kérdezd meg magadtól:

Jézus tenne ilyet?

A válasz szerint tegyél te is

2013. jan. 17. 07:40
 9/21 anonim ***** válasza:
100%

Igen, rossz ötlet lenne.

Nagyon helyes, hogy ez az ige megfogott téged, és nagy jelentőséggel bír a számodra, de ne varrasd magadra emiatt. Az, hogy mélyen a szívedbe vésődött, sokkal, de sokkal többet ér annál, mintha valamilyen külsőleges módon magadra varratod, rajzolod, fested.

2013. jan. 17. 10:47
 10/21 anonim ***** válasza:

Tényleg benne van Mózes 3. könyvében a tetoválás tiltása, ahogyan már előttem írta valaki. Így, ha neked fontos az Úr, komolyan veszed a szavát és nem bélyegzed meg magad.

Ha mindenáron emlékeztetni akarod magad, hordj inkább valami keresztyén karkötőt, amire ilyesmi van írva, de ha komolyan Istennek adtad az életed, nem hinném, hogy ezt elfelejted : )

2013. jan. 17. 15:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!