Szeretném ezt az igét magamra varratni. Rossz ötlet lenne?
„Ne félj, mert megváltottalak, neveden szólítottalak, enyém vagy!” (Ézs 43,1b)
Az oldalamra szeretném felvarratni, mert fontos nekem ez az ige. Magához szólított az Úr, és ez amolyan 'eméleztető', hogy az Övé vagyok (tudom, nem a testemen kell viselnem).
Neked kell eldöntened, hogy jó ötlet-e, vagy sem.
Te viseled magadon életed végéig.
Én is tetováltattam magamra, svéd nyelven, nem bántam meg.
Talán inkább ezt az igét tetováltasd:
"1Kor 6,19
Avagy nem tudjátok-é, hogy a ti testetek a bennetek lakozó Szent Léleknek temploma, a melyet Istentől nyertetek; és nem a magatokéi vagytok?"
" égetéssel magatokat meg ne bélyegezzétek" (Léviták könyve, 19,28.)"
Divat a tetoválás, de a maradandó nyomot hagyó megbélyegzés más funkciót ad a testnek, mint amire teremtetett: „Testeteket a holt emberért meg ne hasogassátok, se égetéssel magatokat meg ne bélyegezzétek. Én vagyok az Úr.” (3Móz 19:28, vö. 5Móz 14:1–2 indoklása: „mert szent népe vagy te az Úrnak…”) Ugyanez elmondható a piercingről, a hegtetoválásról és a testfestésről is. A bibliai kinyilatkoztatástól távoli kultúrákban a szellemvilággal való kapcsolatfelvétel részeként terjedt el a tetoválás és a piercing. Viselője szerencsét, hadi sikereket, gazdagságot remélt önmaga ilyen megjelölésétől. Európában mindezen csak mosolyognak, mert a test maradandó dekorálását legfeljebb csak divatnak fogják fel. Szerintem nem kívül kellene hogy lássák hogy Krisztus követője vagy. Hanem a belsődből kellene hogy kisugározzon, hogy azt mindenki észrevegye.
Szerintem nem a külsőségek miatt kell aggódni.
Minden egyes elkövetett bűn egy tetoválás a lelkünkre...
Kár, hogy láthatatlan...(de nem sokáig)
Én biztos nem tetováltatnék magamra semmit több okból sem.
De ha te nagyon szeretnéd, nem gondolom, hogy bűnt követsz el. (főleg ilyen szép idézettel)
Én viszont nem vagyok a szakértője ennek a témának...
Kedves ötlet, de nem keresztény szokás, sőt a teremtő nem akarja, hogy a testedet ilyesmivel el csúfítsd.
Ha Jézus követője akarsz lenni, kérdezd meg magadtól:
Jézus tenne ilyet?
A válasz szerint tegyél te is
Igen, rossz ötlet lenne.
Nagyon helyes, hogy ez az ige megfogott téged, és nagy jelentőséggel bír a számodra, de ne varrasd magadra emiatt. Az, hogy mélyen a szívedbe vésődött, sokkal, de sokkal többet ér annál, mintha valamilyen külsőleges módon magadra varratod, rajzolod, fested.
Tényleg benne van Mózes 3. könyvében a tetoválás tiltása, ahogyan már előttem írta valaki. Így, ha neked fontos az Úr, komolyan veszed a szavát és nem bélyegzed meg magad.
Ha mindenáron emlékeztetni akarod magad, hordj inkább valami keresztyén karkötőt, amire ilyesmi van írva, de ha komolyan Istennek adtad az életed, nem hinném, hogy ezt elfelejted : )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!