Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Szeretném ezt az igét magamra...

Szeretném ezt az igét magamra varratni. Rossz ötlet lenne?

Figyelt kérdés

„Ne félj, mert megváltottalak, neveden szólítottalak, enyém vagy!” (Ézs 43,1b)

Az oldalamra szeretném felvarratni, mert fontos nekem ez az ige. Magához szólított az Úr, és ez amolyan 'eméleztető', hogy az Övé vagyok (tudom, nem a testemen kell viselnem).

2013. jan. 16. 21:18
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:
Ezt már kiveséztem egy esperes ismerősömmel.
2013. jan. 17. 16:00
 12/21 anonim ***** válasza:

Ne tégy így leányom, mert ez bűn Isten szemében.

2Kor 7,1: "Mivelhogy azért ilyen ígéreteink vannak, szeretteim, tisztítsuk meg magunkat minden testi és lelki tisztátalanságtól, Isten félelmében vivén véghez a mi megszentelésünket."

A tinta anyaga nem természetes, csak bemocskolja a tested.

Amúgy agnosztikus evolúcionista vagyok, de néha jó bigott vallásost játszani. Azonban ha valaki nem ért velem egyet, akkor ne a kis piros kezecskét nyomkodja, hanem mondja meg, hogy miért lehet ilyet tenni, hiszen a vallásotok szerint a Biblia tiltja.

2013. jan. 17. 17:48
 13/21 A kérdező kommentje:
Igazából az esperesnek hiszek. Megkérdeztem tőle, hogy bűn e, avagy sem. Azt mondta, hogy nem, csak a higiéniai okok miatt gondoljam át.
2013. jan. 17. 18:28
 14/21 anonim ***** válasza:

Hmmm..., akkor át kell értékelnem a bibliai tanításokat, mert az általam említett pontban voltak tiltva a kábítószerek, de mivel egy természetellenes tetoválást enged, ezért szerintem nem haragszik, hogyha a természetből szerzett kis varázsgombát fogyasztok. :)

A fűre és a heroinra nem találtam megengedő szöveget, de azok nem is érdekelnek.

Amúgy szerintem a tetoválás nem rossz dolog, de tényleg csak akkor varrasd magadra, ha megrengethetetlen a hited. :)

2013. jan. 17. 22:43
 15/21 eric_one ***** válasza:

Ha egy cselekedetedben bizonytalan vagy, inkább kérdezd meg magadtól, de őszintén!

Tudom-e ezt Isten dicsőségére cselekedni?

2013. jan. 18. 20:28
 16/21 anonim ***** válasza:
Szeretném megtudni annak az esperesnek a nevét, aki nem ismeri, és/vagy nem veszi komolyan a Bibliát! Lehet tudni?
2013. jan. 18. 22:21
 17/21 anonim ***** válasza:
52%

Nem csak hogy nem jó ötlet, de a Biblia alapján bűn is, a tetoválással, piercinggel van egy kategóriában.

Amire készülsz szerintem tipikus vallásos cselekedet. Ez nem a hit cselekedete, ne hidd hogy ettől jobb keresztény, vagy Istenhez közelebb lévő ember leszel, sőt pont hogy fordítva.

Isten ettől nem fog jobban szeretni. Nem hogy nem mondja a Biblia hogy tegyél ilyet, de pont hogy az ellenkezőjét mondja. Jézus azt mondta aki szeret engem az megtartja az én parancsolataimat. Ha Isten/Jézus kedvében akarsz járni akkor a parancsolatokat nézd meg (pl hegyi beszéd) és azokat tartsd meg.

Ne hagyd hogy az Ördög becsapjon divatos/vallásos cselekedetekkel.

2013. jan. 21. 03:18
 18/21 anonim ***** válasza:

ha bármit is tetováltatsz magadra csak úgy tedd, ha már sok ideig átgondoltad, hogy biztos-e.

ha bizonytalan vagy, ne tedd, mert nem igazán lehet eltüntetni.

2013. jan. 21. 05:26
 19/21 anonim ***** válasza:

Nos, szerintem szép kalligrafikus írással írd egy kis papírra, tekerd össze és tedd a zsebedbe. Én is így teszek. Nem kell semmi babonára gondolni (talizmán, szerencsét hoz stb), de jó érzés, velem van egy írás, ami megérintett, és ha jó érzés van a szívemben, könnyebben veszem a nehézségeket:))Ne félj!!

Ha "kívül van"- egy kicsit ki van téve a támadásoknak és megzavarhat, ez a szíved titka, nem vásári mutogatásra való.

http://www.youtube.com/watch?v=YLXYwBXkNS8

2013. jan. 21. 14:50
 20/21 anonim ***** válasza:

Ez,bizony elég rossz ötletnek tűnik!

Ne felejtsd el,az élet folyamatos változás,nem tudhatod mit hoz a jövő.Nem feltétlen a vallásos gondolkodás elvetésére gondolok,de az,hogy feltetoválod magadra,az mindenképp elég necces.

2013. jan. 21. 16:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!