Több fülbevalóval, fültágítóval és tetoválással nem lehetek 'igazi' hívő?
Miért akarsz hívő lenni? Elég ha magadban hiszel
Másrészt, ha lehetsz is igazi, senki nem fog annak tekinteni
Nos Hívő....
Mit jelent ez?
Talán hogy hiszel valamiben valakiben.
De a hit Jézus szerint halott, cselekedetek nélkül.
A "hívő vagyok" és a "Krisztus követője vagyok között óriási különbség van.
Az írások rávilágítanak, hogy az ördögök is hiszik hogy van Isten és rettegnek.
az igazán Isten félő személyeknek, ellenben nem kell rettegésben élniük, mert igyekszenek összhangban élni az életüket a teremtő elvárásaival.
Mindig tedd fel magad a kérdést:
Jézus hordana test ékszereket, fűl tágítót?
mit tanított Jézus, mi a keresztények ismertető jele?
A piercing? a feltűnőség?
Miben különbözik Jézus követője a világba levő dolgok követőjétől?
És itt van egy vers ami sok mindent elárul. nem a tömeg után kell menni.
(1János 2:15, 16) 15 Ne szeressétek a világot, se a világban levő dolgokat. Ha valaki a világot szereti, nincs meg benne az Atya szeretete; 16 mert mindaz, ami a világban van — a test kívánsága, a szem kívánsága . . .
Igen, lehetsz hívő!
Isten a lelkedet nézi, nem a testedet!
Én is tele vagyok tetoválva, és hithű katolikus vagyok!
Álljon itt egy bibliai idézet:
"Figyeljetek és értsétek mg! Nem az szennyezi be az embert, ami a szájába kerül, hanem ami elhagyja a száját, az szennyezi be az embert!...A FARIZEUSOK E SZAVAK HALLATÁRA MEGBOTRÁNKOZTAK...Jézus így folytatta: Még mindig nem értitek ti sem? Ami a szájba kerül, a gyomorba jut, onnan meg a félreeső helyre. Az ellenben, ami elhagyja a szájat, a szívből származik, s ez az, ami beszennyezi az embert. A szívből törnek elő a gonosz gondolatok, a gyilkosság, a házasságtörés, a kicsapongás, a lopás, a hamis tanuság, a káromlás. Ezek szennyezik be az ember! AZ, HOGY MOSDATLAN KÉZZEL ESZIK, NEM SZENNYEZI BE AZ EMBERT!"
Nos, ha néhány szót behelyettesítesz, és a tetoválásra vonatkoztatod, akkor láthatod, hogy nem fog beszennyezni a tetoválás! Nem az fog beszennyezni téged, ami kívül van, pár ábra a kezeden vagy egy fültágító, hanem csak az, ha a szíved gonosz!
Aki szerint emiatt kárhozol, vagy nem vagy méltó Istenre, az nem keresztény, hanem farizeus!
A keresztény kultúrkörben ezeknek a dolgoknak a mellőzése társadalmi okok miatt volt, nem teológiai okok miatt!
Arra pedig senki ne is hivatkozzon, hogy az Ószövetség is tiltja, egyrészt mert az csak a papságra vonatkozott, másrészt, csak abban az esetben tiltotta, ha idegen istenek kultusza miatt készült.
A testünk templom, így nem helyes kilyuggatnunk vagy varratnunk rá.
Ha a megtérésedkor már van tetkód, fültágítód, több fülbevalód, akkor természetesen lehetsz még igazi hívő úgy, hogy amennyire lehet, megszabadulsz ezektől. A tetkótól nyilván nem tudsz, de a több fülbevalót és a fültágítót kiveheted. (Egy pár fülbevaló még belefér.)
Hívőként viszont ne csináltass magadnak ilyeneket.
(Én is ismerek pár teljesen igazi hívőt, akiknek van tetkójuk... még a megtérésük előtt csináltatták. Olyat is ismerek, akinek több lyuk van a fülén, de megtérése után a többi fülbevalót kivette, és már csak egyet hord vagy egyet sem. Vannak ilyenek.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!