Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Több fülbevalóval, fültágítóva...

Több fülbevalóval, fültágítóval és tetoválással nem lehetek 'igazi' hívő?

Figyelt kérdés
Remélem érthető volt, mire vagyok kíváncsi

2012. dec. 2. 20:42
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

Szerintem meg, utolsó, pont te vagy olyan, mint akiket leírsz.

Felsőbbrendűnek hiszed magad, mert nincs tetkód meg fültágítód....és alsóbbrendűnek hiszed azt, akinek van.

Jézus a lelked nézi, nem a tested, te pedig a test alapján utálkozol, holott lehet h a lelke 100-szor különb a tiédnél!

Feltűnési viszketegség? Hát az jobb, aki már egy kereszt nyakláncot sem mer felvenni, alap szinten sem vállalja fel a hitét?

Talán tényleg a hiúság bűnében szenved, de az jobb, aki ugyan nem tetovált, nem piercinges, de mégis házasságtörő, káromkodó, gyűlölködő?

Képmutató, előbb a magad szeméből vedd ki a gerendát, aztán csak máséból a szálkát!

2012. dec. 3. 12:41
 12/19 anonim ***** válasza:
0%

kérdem én: hol írja a biblia hogy nem lehet tetoválásod, fültágítód? Miért írnák elő hogy kell kinézned?

különben is a bibliát egy kupac vén fószer találta ki (ahogyan Jézus sem volt isten fia csak annak nyilvánították az xy zsinaton).

nem attól leszel valódi hívő ha minden vasárnap templomba jársz, rózsafüzért hordasz a nyakadban, és befizeted a hozzájárulást az egyháznak.

2012. dec. 3. 16:40
 13/19 anonim ***** válasza:

nos először nem akartam válaszolni az előttem szólóknak.

De úgy döntöttem egy kicsit megismertetem velük Jézus valódi gondolkodását, hogy vegyék észre magukat.

Jézus nem vette félvállról azokat amiket mondott, és képzeld, ha szeretnéd Jézust, és ismernéd, akkor nem beszélnél itt zöldségeket.A teljes biblia Istentől származik, és amit leírtak azok mindenkinek szólnak, akik Istennek tetsző éltet akarnak élni:

A tetoválás, a test átlyukasztása és vagdosása már a bibliai időkben is megszokott volt. Leginkább pogány népek folyamodtak ilyesmihez a vallásukkal összefüggésben. Érthető módon Jehova megtiltotta a népének, a zsidóknak, hogy utánozzák ezeket a pogányokat (3Mózes 19:28). Így a zsidók, mint Isten ’különleges tulajdona’, védve voltak a lealacsonyító hamis vallási gyakorlatoktól (5Mózes 14:2, NW ).

Igen, Isten népének nem kellett utánoznia a környező nemzeteket testük megcsonkításában a halottért való gyászuk jeleként, vagy más hamis vallásos okból. Ez a parancs bizonyára arra buzdította az izraelitákat, hogy tiszteljék testüket, mint ami Isten teremtésének a része. (Zsoltárok 100:3; 139:14; Jób 10:8.)

(3Mózes 19:28) 28 Ne vagdaljátok be testeteket elhunyt lélek miatt, és ne tetováljátok magatokat. Én vagyok Jehova.

(Róma 12:1, 2) 12 Kérlellek azért titeket, testvérek, az Isten könyörülete által, hogy mutassátok be testeteket élő, szent, az Isten előtt elfogadható áldozatul; ez értelmi képességetekkel végzett szent szolgálat. 2 És ne szabjátok magatokat többé ehhez a világrendszerhez, hanem változzatok át elmétek újjáalakítása által, hogy próbatétellel megállapíthassátok, mi az Isten jó, elfogadható és tökéletes akarata.

Nos mint láthatjuk a bibliában azok akik Isten népéhez tartoznak, azok sem az Izraeliták közül, sem a keresztények közül nem tettek ilyeneket.

Úgy hogy lehet gondolkodni....

2012. dec. 3. 18:00
 14/19 anonim ***** válasza:

az esti lelkifröccs megvolt utald át szépen az egyházadót a kedves kommentelőnek az ingyen guglizott miséért. én magamban hiszek, nem más gyenge birkalelkű embereknek kitalált maszlagban, aminek semmi reális alapja nincs. De ha mégis Jézus bácsit szívesen várom nyáron medencés házibuliba lehet bűvészkedni a vízzel.

A lényeg a lényeg, tetováltass, és csinálj fültágítót ha így érzed jól magad és ebben a stílusban találod meg önmagad. Ha mégis igaz az egész agymosás a legrosszabb ami történhet, hogy belédb.sz egy villám, mint a herkulesben. De erre vajmi kevés esély van ;)

2012. dec. 3. 19:20
 15/19 anonim ***** válasza:

Nos így is fel lehet fogni.

Ha mindegy lenne Jézusnak hogyan állsz a dolgokhoz, akkor nem íratott volna le semmilyen alapelvet, amihez tartani kell magad, hogy el fogadjon.

"Ne mindenki megy az egek királyságába, aki elismer engem, csak az aki cselekszi égi Atyám akaratát....

Jézus szavai ezek a Máté 7: hegyi beszédében-

De ti tudjátok.

JA NEM VAGYOK EGYHÁZ TAG. MÉG MINDIG JEHOVÁT SZOLGÁLOM.

2012. dec. 3. 20:17
 16/19 anonim válasza:

Lehetsz... hívő vagyok, persze nem olyan szinten, de igen, hiszek Istenben.

Én pl. egy (igen, most fogtok hülyének nézni) egy pentagramos-farkasos tetoválást szeretnék.

2012. dec. 4. 08:29
 17/19 anonim ***** válasza:
Szerintem simán lehetsz, meg kell látni az értelmet a betű mögött, ahogy korábban írták pl a rituális önvagdalás, öncsonkítás valóban tilos, de szerintem fültágító és tetoválás nem ebe a kategóriába tartozik, és Isten látja a lelked, ha őt nem bántja, és szerintem nem bántja, akkor igenis lehetsz :)
2012. dec. 8. 17:01
 18/19 anonim ***** válasza:
az hogy a biblia mit mond és hogy te miben hiszel az két dolog. Szerintem az önkifejezést sosem mondaná bűnnek az Isten. Nekem is volt több piercingem, ugyan már kivettem, de ettől nem lettem sokkal vallásosabb.
2012. dec. 11. 04:57
 19/19 anonim ***** válasza:

Tök mindegy hogy nézel ki Isten előtt meg pláne .Ő nem személyválogató.

Manapság mindenki kivan varrva csak a ruha takarja.

Személyes magánvéleményem(ezért biztos megköveztek:-) ) hogy nekem nem tetszik,

de ha valakinek ez kell hát kedves egészségére :-)

Bár őszintén szólva előttem nem teljesen világos a kérdésed...

2014. nov. 28. 08:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!