Katolikus pap elbúcsúztathatja az elhunytat ha ő nem volt hívő?
Igen, de nem illik.
Olyan, mintha megerőszakolnák szegényt.
Gondold csak el, mint szólna egy katolikus, ha mondjuk egy ateista búcsúztatná!
Persze, a temetés egy szentelmény, tehát nem szentség, aminek az előfeltétele, hogy az illető meg legyen keresztelve.
A katolikus pap bárkit eltemethet, és mondhat is érte gyászmisét.
Nem az számít, hogy hívő-e vagy sem. Ha keresztény papíron, akkor igen. És ha persze adsz a papnak pénzt.
Ha baptista papíron, akkor baptista temeti e. Ha református....
Ez a mi családunkban is így volt, egyik elhunyt se volt vallásos, de nekik akkor már mindegy is, meg nem is zavarná őket.
Én már a gondolattól is irtózom,hogy katolikus pap vartyogjon felettem,de szerencsére meg se vagyok keresztelve..
Szerintem meg nem mindegy ,ha pl a személy utálta a vallást és te papot hívsz azzal megsérted az emlékét..
külömben a mamám református volt,de nagyon szép polgári temetést kapott és sokkal meghatóbb volt mint egy száraz bibliai szöveg meg prédikáció,mert ott valóban megemlékeztünk a mamáról!
''ROUGE77 válasza:
Én már a gondolattól is irtózom,hogy katolikus pap vartyogjon felettem,de szerencsére meg se vagyok keresztelve..
Szerintem meg nem mindegy ,ha pl a személy utálta a vallást és te papot hívsz azzal megsérted az emlékét..
külömben a mamám református volt,de nagyon szép polgári temetést kapott és sokkal meghatóbb volt mint egy száraz bibliai szöveg meg prédikáció,mert ott valóban megemlékeztünk a mamáról!''
Tartsa meg Isten a szokásodat és ''vartyogjanak'' ezután is a kommunisták a családi ünnepeken nálatok.
Ha már az erőszakról beszélünk: le is pontozzák bőszen azokat, akik normális választ adnak.
Ebből is látszik, hogy ők is az erőszakos megoldást választanák. Mint az a kretén Amerikában, aki a meggyőződéses ateista apját a halála után kereszteltette meg, és úgy temettette el.
A polgári temetésnek semmi köze a kommunistákhoz!
Ha nem tudnád ,azokat a temetéseket hívják így amit nem papok vezetnek le..
egyébként nem kínában élünk ahol ilyen állam forma s még csak nem is szocializmus ,ha nincs normális válaszod a témához "kedves" dragonline akkor ne írj inkább semmit!
Halál után megkeresztelni valakit micsoda sületlenség:o
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!