Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Van itt olyan, aki hívő volt...

Van itt olyan, aki hívő volt és ateista lett, illetve olyan, aki ateista volt de hívő lett?

Figyelt kérdés
Mi okból változott meg a véleményed?
2012. okt. 9. 18:11
 1/6 anonim ***** válasza:
67%
Régebben ateista voltam, senki nem tudott volna meggyőzni, h létezik Isten. Viszont a felfogásom megváltozott, amikor 5 éve megismertem a páromat. Ő ajánlott egy könyvet: Johannes Greber: Kapcsolat a szellemvilággal. Elolvastam és nagyon elgondolkodtatott. 2 éve pedig az anyukám agyvérzést kapott, nagyon rosszul volt, műteni is kellett. Iszonyatosan féltem, h meg fog halni vagy lebénul szellemileg vagy testileg. Rengeteget imádkoztam, próbáltam kommunikálni a mindenek felett álló nagy szellemmel,h segítsen, mert anya nélkül az egész család elveszítené az életkedvét, összeomlana apu is. A műtét 3 órás volt, még a koponyát se kellett feltárni, vénásan oldották meg. Anyu lassan felépült, semmi nyoma a betegségnek, már fél éve dolgozik is. Az orvos is azt mondta,h csoda,h ennyivel megúszta,még biztos van küldetése ebben az életben, mert 60% esélye volt a halálra. Hát ettől fogva hiszek Isten létezésében rendületlenül. Minden nap beszélek Istenhez,hálás vagyok,h segít,és akkor sem fordulok el tőle soha többé,ha vmi nagyon rossz dolog fog történni velem. Amúgy templomba nem járok, mert az egyház évszázadok óta elfordult Istentől. Az igaz hithez nincs szükség hamis papokra, egyházadóra,stb. Olvasd el a Greber könyvet kedves kérdező, antikváriumokban még fellelhető. Nem muszáj hinni az ott leírtaknak, de érdemes elolvasni.
2012. okt. 9. 19:59
 2/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen hogy megosztottad velem a történeted,igérem elolvasom a könyvet ha sikerül valahol beszerezni.

Örülök hogy nem lett anyukádnak komolyabb baja,biztos nagyon nehéz időszak lehetett.

2012. okt. 9. 21:45
 3/6 anonim ***** válasza:
37%

Off:

Nagyon klassz történet az első válaszoló anyukájáé. :)

Az ajánlott könyvet nem ismerem, ezért rákerestem a neten, és ezt találtam: [link]

Úgyhogy csak óvatosan. :)

2012. okt. 9. 22:49
 4/6 hollófernyiges ***** válasza:
82%
Gonosz leszek :) ha van Isten, akkor nem csak anyukád felépülésért felelős, hanem az agyvérzéséért is, kedves első.
2012. okt. 10. 08:06
 5/6 anonim ***** válasza:

Igen, ez így szokott lenni. Sok ember fél az ismeretlentől, a bizonytalantól, a jövőtől. De mit tegyen, a szomszéd ember is fél. Kell tehát találni valami olyasmit, akire ráfoghatjuk, hogy ő nem fél. Sőt, rajta múlik. Aztán már csak jóban kell lenni vele. Kissé pongyolán fogalmazva így keletkezett a vallás. Persze mára már kicsit kikozmetikázódott, így erre az állapotára nehezebb ráismerni.

Viszont az szükségszerű, hogy amíg vannak félő emberek, legyen ilyen lény, mert nem lenne jó, ha nagyon sokan rettegnének. Akkor már inkább higgyenek. Azt a hátulütőt pedig kezelni kell, hogy sok hívő egyszer csak önműködővé válik és téríteni kezd.

2012. okt. 10. 09:24
 6/6 anonim ***** válasza:
Sziasztok! Első válaszoló vagyok. Látom vannak köztetek materialisták, az is lehet,h nektek van igazatok. Pl. Stephen Hawking is mindent a tudománnyal próbál magyarázni. De arra nem gondolnak a tudósok,h az ő tudásuk csak annyi egy magasabb szinten mozgó szellemi lényhez képest, mint emberi elméhez viszonyítva egy tyúk agya? Ezen aztán lehet vitázni. Na meg mindjárt jön,h ha létezik Isten,akkor miért van pedofília, gyilkosság,stb..?
2012. okt. 10. 15:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!