Mi tehetne még ezeken a dolgokon kívül egy hívő hite érdekében?
Elolvastam a hitemmel kapcsolatos összes mitológiai történetet, s lévén hogy ez egy politeista hit, megtanultam 20-25 istenség nevét, jellemét, kinézetét, rendeltetését, hordom naponta ezen hit szimbólumát,gyakran készítek a hitvilágommal kapcsolatos, istenségeim ábrázoló képeket, a témával kapcsolatban van 4 könyvem és otthon, a szobámban kialakítottam egy szentsarok szerűséget. Igyekszem betartani a hitem által kért törvényeket is. Rendszeresen hallgatok a hitemmel kapcsolatos zenei műveket is, számos enciklopédiában utánakutakodtam, dokumentációs filmeket is néztem.
Mit gondoltok, mi az, amit még tehetnék még ezen ügy érdekében? Mit javasoltok?
11:39
Én is részvétemet nyilvánítom feléd Kedves Válaszoló, amiért a segítő szándék helyett csak üres, rosszindulatú üzenetet voltál képes adni nekem. :)
Gondold végig nagyon őszintén és nagyon komolyan, miért választottad ezt a hitet. Puszta érdeklődésből-e, vagy azért, mert ha már valamiben hinni kell, Neked ez tetszik a legjobban vagy bármi másért... Gondold végig, emberséged legmélyén mit változtat az egész. Gondold végig, valóban hiszel-e mindabban, amit az egész tanít. Gondold végig, miben lettél lényegileg más, mióta ez a hited. Ha nem lettél más, miért nem, és akarsz-e egyáltalán más lenni. Változtattál-e az emberekhez való hozzáállásodon, más lett-e az életről alkotott szemléleted, mit gondolsz a halálról, az érzésekről, az indulatokról és a legáltalánosabb emberi dolgokról annak fényében, amit a hited tanít. Ha nem tudod a tanítását elfogadni mindenben, gondold végig nagyon őszintén, miért nem. A Benned felmerülő kérdéseket pedig ne söpörd szőnyeg alá, hanem merj utánuk ásni saját Magadban.
Tehát ülj le Magaddal hosszasan beszélgetni. Elmélkedj. Gondolkodj. Ismerd meg Magadat. Akkor rájössz, mit kell kezdened még a hiteddel. Ha pedig valami olyasmivel találkozol, ami elsőre nem tetszik, ne futamodj meg, fontos megismerni jó és rossz oldalainkat is. Aki saját magától fél, nem tud hinni sem rendesen, mert csak magára erőszakol valamiféle elveket. A hitnek, bármiféle is legyen, legbensőnkből kell fakadnia.
Köszönöm.
De ha Te ebben nem vélted felfedezni a segítő szándékot, akkor sajnálom. Mindenki a saját képességeinek megfelelően magyaráz bele az írott szövegbe valamit, ami a szöveggel és a saját értékrendjével, hozzáállásával, habitusával összeegyeztethető. Ez vonatkozik rád is és rám is. Ezért "érdemes" itt segítséget kérned. Főleg úgy, hogy nem konkretizálod milyen vallásról is van szó, csupán célozgatsz rá és nyilván az itt lévő emberek jelentősebb részének, kik Szent István királyunk óta javarészt keresztény országban élnek, nehéz ettől elvonatkoztatva válaszolni, még a vallásszabadság teljesen jogosan fellépő igénye mellett is. Ezt Te magad is beláthatod.
A kérdésedre válaszolva (és miután GYK tag, tehát a kérdés címzettje lévén a válaszomnak abban az estben is létjogosultsága van, amennyiben nem egyezik az általad preferáltakkal) azt javaslom kérd a hitéleti vezetőd tanácsát, vagy a vallásodban gyakorlott személyét, aki egyáltalán tudja miről van szó.
Egyiptomi, görög-római vagy hindu hitvilág ez?
Azért kérdezem, mert én, hitemet illetően ezek egyikéhez vagyok sorolandó, ha vki kérdezi, miben hiszek.
Ne foglalkozz azokkal, akik ez miatt "lesajnálnak" vagy "meg akarnak téríteni"! Járd a Te utadat, mert mindenkinek a természetének megfelelő a hite. Egyik sem jobb vagy rosszabb, csak más. Ennyi. :)
Szia!
Tulajdonképpen mit is csinálsz?
Valamit keresel,-nevezzük ezt teljességnek-és azt gondolod,hogy ezt kívülről bevitt információkkal tudod mélyen magadba plántálni!Gondolom ez nem sikerült,ezért további,de még mindig külső hatásokat szeretnél magadba vinni!Szerintem ez nem egyéb,mint a jelek szerint hatástalan önszuggesztió!
Ha gondolod,keresgélhetsz tovább kívül,de lehet,hogy hatékonyabb ha ezentúl befelé kezdesz figyelni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!