Mi tehetne még ezeken a dolgokon kívül egy hívő hite érdekében?
Elolvastam a hitemmel kapcsolatos összes mitológiai történetet, s lévén hogy ez egy politeista hit, megtanultam 20-25 istenség nevét, jellemét, kinézetét, rendeltetését, hordom naponta ezen hit szimbólumát,gyakran készítek a hitvilágommal kapcsolatos, istenségeim ábrázoló képeket, a témával kapcsolatban van 4 könyvem és otthon, a szobámban kialakítottam egy szentsarok szerűséget. Igyekszem betartani a hitem által kért törvényeket is. Rendszeresen hallgatok a hitemmel kapcsolatos zenei műveket is, számos enciklopédiában utánakutakodtam, dokumentációs filmeket is néztem.
Mit gondoltok, mi az, amit még tehetnék még ezen ügy érdekében? Mit javasoltok?
Miért hiszel? Mit jelent számodra a hit (amit leírtál abból annyi derül ki, hogy a külsőségekre adsz)?
Szerintem pont a hit ami nincs meg benned, de te látod.
Kedves Kérdező! :))
Szerintem ennyi bőven elég, azon túl, hogy hiszel. A hit alapja és lényege az, hogy meggyőződésed van valamiben, és ha valamiről úgy véled, hogy logikusan átgondolva is "jó", akkor ahhoz tartod magad.
Az, hogy magadon hordod a szimblumokat, istenképeket rajzolgatsz és satöbbi egy remek dolog, mert ezzel folyamatosan fenntartod a kapcsolatot a hiteddel. Többet nem kell tenned :D
A hit lényege, hogy napi kontaktusban vagy Istennel (vagy az isteneiddel), ha valami jó történik veled, azért hálás vagy neki(k), ha pedig valami nem megy a legjobban, akkor a segítését/segítségüket kéred.
Imádkozz tehát rendszeresen, és járj el valamiféle istentiszteletre, vagy ahogyan nálatok azt az összejövetelt hívják, amelyen a hívek a hódolatukat fejezik ki az isteneik felé.
Természetesen minden éjjel szoktam imádkozni, csak gondoltam ez annyira alap dolog hogy le sem kell írnom, de igazatok van, ezt is meg kellett volna említenem. Egyetértek azokkal, akik szerint az ima a hit egyik nagyon fontos eleme.
Az általatok megfogalmazott dolgok pedig nagyon jók, elgondolkodtatóak, amiket köszönök szépen! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!