Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Melyik az igazi vallás?

Melyik az igazi vallás?

Figyelt kérdés

Nem vagyok vallásos, mégis úgy érzem hogy kell lennie egy nagyobb hatalomnak, mint az emberiség. Ám nem tudom melyik a helyes, pl minden Bibliához tartozó vallást hamisnak találok, főleg mert emberek írták (lehet mondani hogy Isten szavát írták le, ám akkor miért van ma ennyi felekezet?), valamint Jézus csodatévő erejében sem hiszek. Másrészt ott van hogy a kereszténység előtt ott voltak a görögök is, ők vajon honnan szedték az isteneiket?

Tehát nem tudom mi lehet az igaz, Buddha, Allah, Isten, Jézus, annyi és annyi istenség és vallás van, nem tudom mi lehet az igaz...

2012. nov. 7. 07:24
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
A választ sajnos magadnak kell megtalálnod. Mindenkinek az az igazi hit ami mély megnyugvással tölti el. Az pedig, hogy melyik az igazi vallás, arra nincs válasz, mivel a vallásokat mind emberek alapitották. Ahoz pedig, hogy bármibe is higgy, még nem kell feltétlenül valamilyen vallás tagja legyél.
2012. nov. 7. 07:34
 2/19 anonim ***** válasza:

Ez elég fura kérdés, mert mindenki szerint a sajátja. Ha egy muzulmán szerint a kereszténység lenne az igazi vallás, akkor elég nagy gond lenne nála.

Ha pedig arra irányult a kérdésed, hogy melyik igaz bebizonyítottan, akkor arra meg senki sem tud válaszolni, mivel minden vallás a hiten alapszik.

Én mivel keresztény vagyok, hiszem, hogy a Biblia Istentől ihletett, és nem kitaláció. Ezáltal hiszek Jézus isteni mivoltában is, innentől kezdve abban is, hogy tett csodákat. De igazából ez a hit dolog egyrészről tényleg ajándék, másrészről egy döntés is, amit meghozhatsz. Én pl. először észérvekkel győztem meg magam Isten létéről, és csak utána kezdett kialakulni a valódi hitem és elkötelezettségem, ami még most is alakul:)

2012. nov. 7. 07:39
 3/19 anonim ***** válasza:
0%

Az igazi hit a Biblia szerinti nem az ami a te érdekeidet meg a megnyugvásodat szolgálja.

De ugyan akkor még is mély megelégedettséggel tölt el.

Mert ezért van ez a rengeteg vallás.

Vegyük mindig a bibliát alapul.

KIk voltak Isten választott népe az ókorban?

Az igaz imádatot ez a nép mutatta be Isten elvárásai szerint, nem a saját akaratuk szerint.

Az imádatot a teremtő határozza meg, nem az egyén.

Nos ez a nemzet megszegte az Istennel való szövetséget. és a teremtő is felbontotta a kapcsolatukat.

az egységes imádat mára már a minden nemzetből ágazatból, nyelvből, népből álló kis keresztény csoport, akik szakadások nélkül egységesen alkalmazzák a biblia tanításait, az élet minden területén.

Sofoniás próféta azt írta ezekről az emberekről, hogy egységesek, nincsenek széthúzások, egy pásztor irányítása alatt élik keresztény életüket, egyfélét beszélnek, nem össze vissza.

Ugyanazt a Bibliai oktatást kapják Afrikában, mint akár Európában, Ázsiában vagy akárhol élő testvéreik, s többnyire ugyan abban az időben.

Így vállvetve egy népként élnek békében egymással.

De persze Ők sem tökéletesek, követnek el hibákat, de azokat is megfelelően a Bibliai elvárásoknak kezelik.

2012. nov. 7. 08:06
 4/19 homo ludensz ***** válasza:
Másodlagos hogy melyik megnyilvánult Istenségben hiszel:Jézus,Buddha,Krisna,Allah stb. ők arra hivatottak hogy az ABSZOLUTUMMAL az Isteni Minőséggel kössenek össze téged mint embert. Én keresztény vagyok tehát számomra Jézus ez a személy. Miért megnyilvánultak? Ismerjük a születésüket,halálukat a földön való munkásságukat írott vagy szóbeli tolmácsolás által. Honnan? Ott van az emberiség Kollektív Tudatalattijában.Azért mert kevesek tudnak benne olvasni azért még létezik.
2012. nov. 7. 09:29
 5/19 anonim ***** válasza:
26%
Egyik se
2012. nov. 7. 09:42
 6/19 anonim ***** válasza:
75%

"Az igazi hit a Biblia szerinti" - te ezt honnan veszed, mint ember.

Pl. a buddhizmus régebbi mint a kereszténység és a biblia, honnan tudod, hogy esetleg nem az övéké az igazi? Akármilyen buzgó keresztény hivő vagy, ilyent nem állithatsz, ha csak nem Isten mondta neked. Egy célhoz több út is vezet.

2012. nov. 7. 11:03
 7/19 anonim ***** válasza:
Én úgy gondolom, hogy nem az számít, hogy mi személy szerint melyik vallást tartjuk igaznak. Hanem az a fontos, hogy Isten melyik vallást, vagy hitnézetet tart helyesnek. Próbáljuk Jehova szemszögéből nézni a dolgokat. Amikor véget ér e dolgok sátáni rendszere, majd kifog derülni, hogy kinek az imádata volt helyes Ő előtte, hiszen csak ezek a személyek részesülnek megmentésben.
2012. nov. 7. 14:00
 8/19 Zsizsik666 ***** válasza:
50%
Mélyedj el, figyeld a természetet, ismerd meg önmagad, és rájössz.
2012. nov. 7. 15:04
 9/19 anonim ***** válasza:
0%

Honnan veszem?

Már ne haragudj de a Biblia nem csak Új testamentumból áll, hanem a teljest írást kell venni, nem lehet a kettőt szét szedni

Pál apostol kijelentette:

(2Timóteusz 3:16) 16 A teljes Írás Istentől ihletett, és hasznos a tanításra, a feddésre, a kiigazításra, az igazságosságban való fegyelmezésre. . .

Tehát az egészet kell vizsgálni, mert így teljes a kép Istenről szándékáról és akaratáról.

Egyetlen kinyilatkoztatást tett a teremtő, és az a Bibliának nevezzük.

A biblia leírása pedig előbb kezdődött, mint Buddha megjelenése.

Buddha pedig nem Isten.hanem egy ember volt, de nem a teremtő prófétája.

Az Allah szó egy arab szó, mint az angolban a God, és Istent jelent.

Jézus pedig a teremtőnek a fia, nem maga a teremtő Isten.

S a görög mitológia Istenei is száj hagyomány útján jöttek létre, és nekik sincs semmilyen kinyilatkozásuk, sem a múltról sem a jövőről.

Semmilyen Istenség nem lett előbb a teremtőnél, akit ha nullás lesz a válaszom akkor is Jahvénak, vagy Jehovának hívják, és Ő mindent kijelent közöl az emberekkel, nem titkolózik.

Mert akkor nem kérhetne számon senkit.

2012. nov. 7. 17:21
 10/19 anonim ***** válasza:
0%

Ezen felül Jézus nem mondta, hogy minden út amit az ember kitalál az Istenhez vezet.

Mert két utat jelölt meg a megváltó.

A Teremtő szerinti utat, ami nem könnyű, és keskeny ezért kevesen vannak rajta.

a másik pedig sokféle hittel emberi irányadó mértékekkel, hagyományokkal kikövezett ami nem egyezik a Teremtő akaratával, mert az emberek akarata van benne, ezért széles, és sokan járnak rajta.

Ezek az emberek akarják meg szabni a teremtőnek, hogyan fogadja el Őket.

Már pedig ez az idézet magáért beszél.:

(Máté 15:6-9) . . .Így aztán érvénytelenné tettétek az Isten szavát a hagyományotok miatt. 7 Képmutatók, találóan prófétált rólatok Ézsaiás, amikor így szólt: 8 »Ez a nép ajkával tisztel engem, de a szíve messze eltávolodott tőlem. 9 Hiába imádnak engem, mert emberek parancsait tanítják tanokként.«”

Sőt engedményeket tesznek és felhígítják azt.

2012. nov. 7. 17:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!