Nem vagyok vallásos, mégis úgy érzem hogy kell lennie egy nagyobb hatalomnak, mint az emberiség. Ám nem tudom melyik a helyes, pl minden Bibliához tartozó vallást hamisnak találok, főleg mert emberek írták (lehet mondani hogy Isten szavát írták le, ám akkor miért van ma ennyi felekezet?), valamint Jézus csodatévő erejében sem hiszek. Másrészt ott van hogy a kereszténység előtt ott voltak a görögök is, ők vajon honnan szedték az isteneiket?
Tehát nem tudom mi lehet az igaz, Buddha, Allah, Isten, Jézus, annyi és annyi istenség és vallás van, nem tudom mi lehet az igaz...
Az Isten háromságban van, vagy csak egy személy? Jézus isteni és emberi természetű, vagy csak emberi, vagy csak Isteni? Az emberek ezért a lényegtelen intelektuális kérdésért ölik egymást. valójában mindegy, hogy Isten egy, vagy háromság. Mit számít? Gondolom, nem arról van szó mit éreztek, de mit csináltok. A valóságban a vallást a hatalom kiegészítőjének tartják - a politikai játékoknak, nem mély tapasztalatnak. Ha több különböző embernek valóban mély vallási tapasztalatai vannak, azok a tapasztalatok megegyeznek. A misztikusok szerint minden vallás egységben van egymásal.
(Dr. Luis Eduard Luna, St. Lawrence university New York, Institut of Comparative Religion Stockholm)
2012. nov. 8. 12:23
13/19 anonim válasza:
A Biblia tényleg Isten szava és tényleg igaz.
Miért van ennyi felekezet?
1, történelmi, földrajzi okok, pl. kezdetben a nagy távolság miatt nehezen lehetett egyeztetni a szertartásokat és a nem alapvető hittételeket.
2, 2 fő irányzat van, hogy mi tekinthető a Biblia részének
3, A Bibliát sokan, többféleképpen értelmezik
Megjegyzem a legtöbb keresztény egyház törekszik az újraegyesülésre (kis lépésekben, hosszú távon).
2012. nov. 8. 18:52
14/19 anonim válasza:
Mi van a Biblia, illetve a zsidó-keresztény vallás előtti idők vallásaival? Ők vajon honnan merítettek? Nem valószínűbb, hogy inkább tőlük emeltek át a későbbi egyházak?
2012. nov. 8. 20:47
15/19 anonim válasza:
Szia. Szerintem konnyen megtalalhatod az IGAZI vallast! Olvasd a Bibliat, nezd at Isten torvenyet, utanna tanulmanyozd a vallasokat hogy ra gyere hogy melyik vallas tartja meg az EGESZ torvenyt!!Igen, az Otestamentumban levo torvenyt , a Mozes 2 konyve 20 : 1- 17 ig. Hiszen Jezus( Isten Fia) mikor megszuletett a torvenyt jott betolteni es nem eltorolni(Mate 5:17-19). Tehat azt a torvenyt amit Isten adott Mozesnek az UGY AHOGY VAN az az igazi. Habar sok felekezet nem ezt allitja. Igy rajohetsz hogy MELYIK is az IGAZI!!De segitek: nem fogsz kapni 1-nel tobb vallast amelyik megtartja mind a 10 parancsolatot ugy ahogy Isten elrendelte.
2013. dec. 31. 16:08
16/19 anonim válasza:
Az elozo vagyok. Biblia 1 van, csak minden nep, felekezet leforditotta. Hiszen az ereseti nyelven levo Biblia heber, ezert leforditottak minden nyelvre, es nem biztos hogy pl. egy magyar Bibliaban levo szoveg nem bisztos hogy ugyan azokkal a szavakkal van leirva nemetul. Az hogy minden vallas katolikus , reformatus stb. stb leforditotta azok is az eredetit forditottak le , csak mas szavakkal. Csak ahogy ertelmezik a Bibliat az a kulombozo kosztuk.
2013. dec. 31. 16:17
17/19 anonim válasza:
Nem tudom hogy akkor miert erdekel teged az igaz vallas, hiszen Jezusban, a Bibliaban nem hiszel.A tobbi isteneket nem ismerem es nincs is szandekomban megismerni, igy nem tudom elmondani h ok miert tartjak Buddhat, vagy Allaht isteneknek. VIGYAZZ ne tevezd ossze Isten , Jezu, Szentlelek egyek. Ami azt jelenti hogy kulombozo testben de EGY akaratban!
2013. dec. 31. 16:22
18/19 anonim válasza:
a 16, 17, 18 -as vagyok. Bocsanat hogy nem irtam ekezetekkel es bocsanat a helyes irasi hibakert.!!!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!