Muszlimok! Miért vettétek fel az iszlám vallást? Illetve én hogyan vehetném fel? Meséljetek kicsit róla!
Sziasztok:)
A kérdésem első sorban iszlám vallásúakhoz szól, szóval nem kérek kötekedő vagy obszcén kommenteket.
Szóval, a kérdésem, hogy miért vettétek fel ezt a vallást?(már ha önszántatokból történt ez a dolog)
Azt tudom, hogy három(?) muszlim jelenlétében kell kimondani az esküt, hogy én is a vallás részévé váljak, de ezt mégis hol és hogyan?
Illetve tényleg annyira szigorú minden az iszlámban, és minden hívő be is tartja a szabályait? (gondolok itt az alkoholfogyasztásra, házasság előtti szexre, disznóhús fogyasztására meg azokra, amiket még tilt)
Gondolkozom a vallásváltáson, mert most keresztény vagyok, de semmi nem köt ehhez a valláshoz, viszont iszlámra váltani lenne okom. Nem fogom publikussá tenni ezt az okot, akit érdekel, vagy szükséges információnak tartja, az írjon egy privátot és szívesen leírom neki :)
Hát akkor mindent az iszlámról!
Köszönöm a hasznos, normális(!!!) válaszokat előre is!:)
Minden áttérő muszlim ÖNAKARATBÓL mondja ki a hitesküt, a shahadát. A kérdésed első fele egy kicsit érdekesnek tűnik, elsőre azt hittem, kamukérdés.
Én miért vettem fel?.. Mert HISZEK AZ EGYETLEN ISTENBEN, AZ ANGYALOKBAN ÉS MOHAMED saws PRÓFÉTÁBAN, aki ISTEN, AZAZ ALLAH KÜLDÖTTE.
Ha tanulmányozni szeretnéd az iszlámot egyszerűen, itt egy jó oldal, az eddigi legjobb.:
Remélem, hasznosítani tudod.
melyik részére gondolsz ? lehet, kicsit furcsán fogalmaztam, bocsi:) nem kamukérdés, tényleg érdekel.
A saját akaratot úgy értettem, hogy mindentől függetlenül ő úgy dönt, hogy vallást vált a hit miatt. Mert sok olyan esetről hallottam már, hogy pl. a nő férje muszlim, és ezért vette fel a nő a férje vallását. :) Köszönöm, tanulmányozni fogom az oldalt.
AZ előző kommentet nem értem. Kérlek, fejtsd ki bővebben, mert nem értettem, mire gondolsz.
(1.)
szerintem az a legkisebb, hogy felvedd a kapcsolatot egy muszlim felekezettel.
inkább azt ajánlom neked, hogy a koránt legalább egyszer rendesen kielemezve olvasd át, mielőtt leteszed az esküt. tudod, érdemes elolvasni a szerződéseket is, amit aláírsz. nagyon sok ember háborodik fel azon, hogy később el is várják tőle azt, amire esküt tett.
az iszlám nem olyan, mint a nyugati vallásosság, hoyg ma felveszem, holnap meg buddhista leszek vagy scientológus. szélsőségesek ezért még kárt is tehetnek benned (hisz árulásnak fogják fel ha elhagyod a vallásod.)
valahol jogos is.
normális(igazi muszlim) környezetben senki sem születik muszlimnak, hanem önszántából kell letennie az esküt, amikor ő úgy érzi, hogy ez a vallás tényleg az övé (ellenben pl keresztelés).
+a muszlim közösség névlegesen nincs jelentősen megosztva, de nagyon nagy különbségek lehetnek személyek közt. van a békésebb humanitárius, meg az iszlamistába hajló erőszakos vagy épp "törvénykövető" réteg. az előbbitől érdemes sokat tanulni, azoktól, akik gyűlöletre építenek, már nem igazán.
a magyar muszlimok nagyon szétszórtak, sok kis közösség van, és elég sokan gyakorolják egyedül, különböző okokból.
azt hiszem valahonnan a mekről letölthető a korán fordítása az egyik legjobb(szerintem) fordításban. de kb 7-800 olalas, szóval ha a bibliát sem olvastad el anno, ebbe nem érdemes belevágnod.
-"muszlimok;miert vettetek fel az iszlam vallast?"-
hogyan lehet ilyen hulyet kerdezni!!??
aki moslimù az muzulman vallasu!!a szo moslim ugyanis azt jelenti!!
"a shahada kimondásakor NINCS szerződéskötés, nem kell aláírni semmit."
nem csak az szerződés amit aláírsz. létezik egy olyan íratlan kötelék, mint a hűség, ami mellett nem igazán szereti egy közösség, hogy befogadnak, aztán meg elfordulsz tőlük. +ott van a hitehagyás témája, amit igen sokféleképp értelmeznek. a következmény tehát valós.
utolso!
a coran vilagosan kimondja,;
egy moslim barminemu eskuje semmire se kotelezi ha azt egy gyaur-nak-(nem moslim)- tette!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!