Imádkoznál értem?
12:39 köszönöm!
hú micsoda vihar van a lavorban:D hajráá!
és akkor mi van hogy ha valaki kérte hogy nyerjen ezt meg azt és sokmindent nyert kocsit nem 1x stb meg már elképzelte h megvan neki
ez tuti nem placebo
csak kérni kell!
Egyszerű kérdésre egyszerű válasz: igen!
Egyébként számomra az a furcsa, hogy az ateisták életük során hányszor emlegetek az Isten nevét, pedig nem hisznek benne. Ha szidni kell valakit, vagy betegségük alatt hányszor "esik" ki a szájukon, hogy: jaj Istenem, de fáj, jaj Istenem segíts!
Annyira szar érv, hogy jajj miért istenezünk meg ilyenek.
Azért több mint 2000év után megmaradtak bizonyos szóhasználatok. ennyi. attól még nem jelent semmit, hogy azt mondom, hogy "istenem, miért vagy ennyire hülye ember?"
"Bár tényleg így vélekedne minden keresztény!
De mégis, hányat találsz köztük, aki osztja ezt a nézetet? Gyanítom, a teljes kereszténységét 10%-át se érné el az arányuk."
Ez az egyházi oktatási rendszer hibája, nem a keresztény vallásé. Egyébként mindenki nyilván a saját képére formálja kicsit a vallásokat.
"Aki hívőket eddig láttam, vagy akár csak hallottam róluk, mind imádkoznak."
Nehogy azt hidd, hogy a hívők azért imádkoznak, mert kapni akarnak valamit. Egy részük lehet, hogy ezért imádkozik, de én meg igazi hívőt még nem láttam, aki ezért imádkozott volna (pedig ismerek 2-3 elég komolyan hívőt).
"Az általad vázolt (egyébként minden fajta közül még a legrokonszenvesebb) deista hozzáállás"
Nem a deizmust tárgyaltam, hanem egy keresztény álláspontot. A kreszténység nem deista.
"Ennek nyomán azonban adódik a kérdés, hogy ha nem avatkozik bele, akkor egyáltalán mi szükség rá, mi indokolja a létét?"
Egyszer azt kérdezed, mi szükség van rá, máskor meg azt, mi indokolja a létét. Na most semminek a létét sem indokolja, hogy szükség van rá. Pl. nem indokolja a 0 fogyasztású autó létezését az, hogy nekem nagyon is szükségem lenne rá. Mert hiába van rá nagy igény, attól még nincs. Isten sem attól van a felnőtt keresztények szerint, mert szeretnék, hogy legyen. Áttérve a kérdés másik felére, a keresztények nem úgy gondolják, hogy joguk van úgy beszélni, hogy "szükség van-e egyáltalán Istenre, ha nem kapok tőle semmit". Szerintük ugyanis a világot Isten teremtette, ezenkívül ha megőrzik a kapcsolatukat Istennel, akkor üdvözülnek is. Ezek után nem kérdés, hogy az embernek szüksége van-e Istenre. Nem azon múlik, hogy ima hatására isten a zsebedbe csúsztat-e kétezer dollárt.
"A világ megteremtése? Nem."
A keresztények szerint meg igen. Hát ez van, nyilván ezért vagy ateista és nem mondjuk keresztény.
"Mert ha azt el is intézzük azzal, hogy ő teremtette, még mindig marad a kérdés, hogy oké, de akkor ő hogyan jött létre? Ezzel csak arrébb löktük az alapkérdést."
Szerintem már volt ilyen kérdés (legalább 10-szer) itt, nincs sok értelme ezzel fáradozni. A lényeg az, hogy amiről beszélsz (valami létrehoz valamit), az a világon belül érvényes fizikai, ill. logikai törvény. Amíg nincs világ, addig ok és hatás sincs, meg idő sincs. Ezért semmi sincs a világ "előtt". Az ősrobbanás előtt sincs semmi, nemcsak a teremtés előtt. Az ősrobbanásra ugyanúgy nem kérdez rá a fizikus, hogy az miért volt. A különbség az, hogy egy materialista szerint a világ azért keletkezett, mert csak, a vallás szerint meg azért, mert Isten szabadon létrehozta. Lehet ebben nem hinni, meg hinni is, de érvelni mellette nem nagyon lehet, mert 2 teljesen különböző szemléletet takar. Minden tudományos magyarázat valahol végetér (végtelen regresszus lehetetlensége), és amikor vége az okoskodásnak, akkor a materialista válasza az szokott lenni, hogy "mert így van és kész", a vallásosé pedig az, hogy mert Isten ezt akarta. Gusztus dolga, hogy kinek melyik típusú gondolkodásmód tetszik jobban.
Kedves tegnap 08:42-kor válaszoló!
Te már 2000 éve élsz? Mégis, milyen szóhasználatról beszélsz? Ezt tanították neked 2000 évig és megmaradt benned? Na, ezt a rossz érv! Akárhány évig is tanították, vagy hallottad akár a szüleidtől, ami a szívből jön, azt nem lehet tanulni. A könyörgés akkor is könyörgés, ha megmagyarázod. Ezek szerint veled is előfordult, hogy szóltál Istenhez, hogy segítsen, mivel nem tiltakoztál. :-) Isten JÓ! Az ateista azért ateista, mert elmével akarja-nem akarja elfogadni Istent, de Istenhez szívvel lehet közeledni...és a nehéz helyzetben jön elő a szívnek a gondolata...
de ha nem csak 1 ember imádkozik valakiért az szerintem jobb
mások szerint is
Amugy meg minek járnak templomba ha mindenki otthon megoldhatja magának
csak a sétálgatás miatt? :S
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!