Mikor a sátán fellázította az angyalokat akkor milyen "időpont" volt a menyben? Kik és milyen történés volt előtte és utána? Lényegében az akkor történtekről, és az utána történtekről. Sokat olvastam róla de ezeket nem értem! Titi
Szia!
A Biblia elég szükszavúan ír erről, ráadásul sok esetben jelképes beszédben. Ami biztos, hogy mindez az ember teremtése előtt volt, mert amikor Isten rábízta a kertet, akkor nem csak művelnie, de őriznie is kellett azt.
Üdv. Péter
Időpont az örökkévalóság, tehát nem időben zajlódott- az idő nekünk van embereknek- ám valamiféle kronológiája csak van.
Előtte ilyesmik történhettek:
- Isten fia megszületett (nem Jézusként), Szentlélek származott(nincs pontosabb szó rá) az Atyától.
Menny elkészítése. Ezt követhette fontossági sorrendben az angyalok létrejötte. Náluk is rangsorolás, feladatok...
-Egyik fő angyal(kerub) fellázadt Isten ellen(Lucifer+fellázította az angyalok egy részét is maga mellé) - csata - eredeménye: neve Sátánra változott + le lettek taszítva a mennyből.
másik vonal: a föld meg lett teremtve és valamiféle létforma élt rajta, majd gonoszsága miatt kipusztult - elsivárosodott a föld és ezzel kezdődik a biblia első pár sora: a föld pedig kietlen volt és puszta... :)
"Zeitgeist filmet nézzétek meg."
Eleve aki a Zeitgeist filmet elhisz, már csak gyenge lehet történelemből. + Iszonyatosan befolyásolható.
Az angyalok nem képesek fellázadni, mert tökéletesek. Ezért nem volt ilyen lázadás. Az Isten háromfajta értelmes lényt teremtett.
Angyalok. Fényből. Tökéletes, nem téved, nem lázad.
Ember. Földből. Szabad akarat, ő dönt, lázadhat, vagy szolgálhat.
Jinn. Tűzből. Szellem, Szabad akarat, ő dönt, lázadhat, vagy szolgálhat.
Gabriel=Angyal, ma is az Isten tökéletes, és legjobb szolgája.
Ádám=Ember.
Sátán=Jinn. Ő lázadt az Isten ellen, mert az Úr felsőbbrendűnek teremtette Ádámot tőle.
szerintem ez nem így van,ugyan az angyalok test nélküliek,de a képzőművészetben szárnyakkal emberi alakban ábrázolják,és a biblia szerint a sátánnak egyharmadukat sikerült fellázítani,belőlük lettek a démonok/nézz utána/
Ezeket már tudom,de sok még az üres részlet és ezeket szeretném megtudni.Ha valaki tudja az egész történetet és leírná, igazán örülnék neki. TiTi
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!