Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Egy keresztény ember lehet pl...

Egy keresztény ember lehet pl rock vagy metál rajongó?

Figyelt kérdés
2013. ápr. 15. 17:50
1 2
 11/17 ms91 ***** válasza:
2013. ápr. 16. 01:22
 12/17 anonim ***** válasza:

Hogyne lehetne! A zenei ízlésnek és a vallásnak nincs köze egymáshoz.

Vannak nagyon igényes és értelmes zenét játszó metálzenekarok, akikre aztán senki nem mondhatja, hogy ördögtől valók lennének.

Csak a nagyon elvakult fanatikusok gondolják, hogy nem szabad "világi" zenéket hallgatni. Az ő legfőbb érvük az szokott lenni (amellett persze, hogy megszáll az ördög), hogy ezek a zenekarok rossz példát mutatnak (cigi, drog, rengeteg bulizás stb.)

Hallgathatsz, amit csak akarsz, de eközben jó, ha tudod, melyik előadó példáját érdemes követni, és melyikét nem. Feltételezem, hogy ha már elmúltál 14-16 éves, akkor van annyi eszed, hogy ezt el tudd dönteni (de utálom, amikor valakit ennyire hülyének néznek...). Nekem is vannak olyan kedvenceim, akiknek a zenéjét szeretem, de az életvitelüket soha eszembe nem jutna példának tekinteni.

2013. ápr. 16. 11:06
 13/17 anonim ***** válasza:

Igen, mert a rock és a metál egy elég tág fogalom. Nyilván nem minden típusa egyeztethető össze a kereszténységgel. De például én is szeretek pár metál zenekart (azért nem mondanám magamat rockernek, mert más típusú zenéket is szívesen hallgatok), de nem szoktam őrjöngeni, tombolni, üvöltözni, headbangelni, sem más hasonlókat művelni. Egyszerűen csak hallgatom a Rhapsody of Fire gyönyörűszép szimfonikus metál szerzeményeit, amelyek felemelnek és meghatnak. A Rhapsody of Fire példájánál maradva, a számaik szövege is végtelenül proszociális. Témáik zömében a világ jobbá tétele, az elesettek megsegítése, a gonosz elleni harc, az összefogás, a béke és a szeretet köré épülnek.

Szóval metál nem egyenlő részegen őrjöngés. A részegen őrjöngés egyébként tényleg nem összeegyeztethető a kereszténységgel.

(Bár nem teljesen kapcsolódik ide, azért még megemlítem, hogy nekem viszont ez a "keresztény rock" dolog sántított mindig is egy kicsit. A keresztény zene az én értelmezésem szerint fegyelmezett, méltóságteljes, emelkedett. Kórus, orgona, zongora, más klasszikus hangszerek. A rock lehet jó, és a keresztény zene is jó, de a kettő keveredése, háááát... A csirkepörkölt és a mákos tészta is jó. KÜLÖN.)

2013. ápr. 16. 12:19
 14/17 anonim ***** válasza:

http://www.youtube.com/watch?v=oTKiM5D_PpA

Előző vagyok, még ez lemaradt. Példaképpen. Rapsody of Fire: Never Forgotten Heroes

2013. ápr. 16. 12:23
 15/17 Sághegyi Csaba ***** válasza:
Persze, magam is az vagyok, és keresztény metált gyűjtök, már 900 hívő, vagy ahhoz közeli zenekartól van zeném. Ha kell zene, írj privit. Ha ismerkednél a témával, gyere ide: [link]
2013. ápr. 16. 22:46
 16/17 anonim ***** válasza:
100%
Na nehogy már az is meg legyen szabva milyen zenét hallgathat az ember! Persze hogy lehet, én például punk és hard core zenét hallgatok és nem hinném hogy kevesebb lennék ez miatt bárkinél is. Sőt! Akinek pedig ez nem tetszik hallgasson mást, de nekem ne mondja meg mi a helyes és mi nem...
2013. ápr. 17. 06:31
 17/17 anonim válasza:
Akkor most egy keresztény ember ne hallgassa azt a zenét amit szeret,csak azért mert keresztény? Ne vicceljetek már! Persze,hogy lehetsz rajongója ennek, de azért legyél tisztában a szöveggel, mert a metál zenekarokra gyakran jellemző az Isten gyalázás.
2013. dec. 28. 01:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!