Egy keresztény ember lehet pl rock vagy metál rajongó?
Még rockzenész is... Semmi kereszténységtagadó nincs benne, ráadásul van Christian Rock is :D
A metal bizonyos verzióinak a szellemisége már inkább lehet problémás, bár attól még a zene bejöhet bárkinek... Ha én keresztény lennék (de csak keresztvíz van rajtam :)), akkor is szeretném a jobbféle black/death metal dalokat, az eléggé tuti :)
Kedves Kérdező:
Nos a válaszom határozott NEM.
tisztelettel
Katy Weaver
Persze, hogy lehet az!!!
Határozottan igen:)
Vannak viszont egész kellemes kis keresztény dalok.
Érdemes ott is nézelődni.
Nem. Mert a zene célja nem az, hogy izgalomba jöjjön az ember, szétrázza a fejét és örjöngő ember módjára rángatózzon. Attól mert van keresztény rocknak nevezett irányzat, attól még nem helyes.
Vagy ilyen zene hallgatása közben egyfolytában az Urat dicséritek és el van telve a szívetek hálával? Biztos hogy nem. Pedig ez a zene célja.
Ajánlok is zenét:
http://www.youtube.com/watch?v=c_e8-kCaXeo
Nekem kedves utolsó valahogy nincs összefüggésben a hangulatommal a hálálkodás és a szeretet.
De lehet ez jobban bejön:
#4:
Nemtom, de szerintem a keresztények döntő többsége nem az Urat dícséri nonstop... Még a dolgozó szerzetesek sem...
"izgalomba jöjjön az ember, szétrázza a fejét és örjöngő ember módjára rángatózzon."
A rock vagy metal szeretete egyáltalán nem ezt jelenti. Simán érezheti az ember a saját kedves kis szobájában, hogy mennyire csodálatos és felemelő is az adott zene. Ugyanazt is bámulatosan sokféleképpen lehet élvezni.
Én itt vagyok.. :))
Nekem eddig semmi gondot nem okozott összeegyeztetni a kettőt. A rock és a metal, ha jól csinálják az egyik legigényesebb zenei műfaj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!