Valaki? Ez 1 kicsit furcsa nekem.
Zsidó két esetben lehet.
Ha zsidónak születik vagy a zsidó vallást választja.
Keresztény akkor lesz, ha Jézus mellett dönt, szabad akaratából.
Szerintem mindkettő.Amúgy a kereszténység a zsidó vallsából jött.
Szerintem mindkettő lehet.Olyasmi,mint mikor x.y. apukája német,anyukája osztrák.Ilyenkor ő félig német,félig osztrák.(ez csak példa)
Második vagyok.Most láttam amit írtál.
Akkor az a vallás amelyiket követi.
Ha meg van keresztelve,de nem nagyon követi a keresztényt,hanem csak a zsidót,akkor zsidó,hiába van megkeresztelve.
Vagyis szerintem.
A kérdésnek csak akkor van jelentõsége, ha valamilyen vallást akar gyakorolni.
Ha a zsidó vallást akarja gyakorolni, probléma szál se, ha anyja zsidó, a zsidó vallási közösség zsidónak tekinti, akkor is, ha meg van keresztelve, azzal 1általán nem foglalkoznak.
Ha a keresztény vallást gyakorolja, akkor sincs probléma, mert meg van keresztelve, tehát a keresztények kereszténynek tekintik. Mivel zsidó anya szülte, "megtértnek".
Probléma csak akkor lehetne, ha aliyázni akarna ( Izrael állam "hazatérési törvénye" alapján akarna Izraelbe települni és állampolgárságot ), mert a törvény nem tekinti zsidónak, aki SAJÁT AKARATÁBÓL megváltoztatta a vallását. Ha viszont maradt a zsidó vallásnál, akkor ez sem probléma, ha újszülöttkorában keresztelték, mert azt nem õ kérte, nem saját akaratából történt. ( Gondolom én, persze nem vok az izraeli bevándorlási hivatal. )
Szia!
Én református vagyok, de nekem is zsidó ismerősöm.
Az ismerősömtől tudom, hogy a zsidóknál az utód felekezete, azaz a vallása anyai ágon öröklődik.
A keresztényeknél úgy tudom - legalábbis saját tapasztalatból - a szülők döntenek arról, hogy milyen felekezetű gyülekezetnél keresztelik meg a gyermeküket. Tehát ezek szerint a barátnőd - anyai ágon - zsidó, de a szülők - valószínűleg közös megegyezést követően - keresztényként akarják felnevelni.
Remélem tudtam segíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!