Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Elmegyek egy barátomhoz...

Elmegyek egy barátomhoz Jehova tanúiról beszélgetni, milyen kérdéseket tegyek fel, amivel megtudom fogni őket? Magyarázat lent.

Figyelt kérdés

A barátom sajnos belépett ebbe a szektába a hülye barátnője miatt, és mivel nekem fontos a barátom, elakarok menni az ismerőse házába, feltenni a kérdéseket. De nem úgy megyek oda hogy beakarok lépni, mert semmiképp se fogok, de idegesít hogy egy számomra fontos embert elvettek, és szeretném visszaszerezni.

Tehát a kérdés, miket kérdezzek, miket mondjak nekik, amivel esetleg kicsit is megtudom ingatni őket?

2013. ápr. 10. 19:52
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
33%

Kedves Kérdező.

Azt ne felejtsük el, hogy ha egy ember hibázik, akkor hajlamos felnagyítani olyan dolgokat, ami miatt igyekszik másokra fogni a hiba okát, ezt örököltük Ádámtól és Évától.

De a perben két fél van,

És addig van egy embernek igaza, míg a másik felet meg nem hallgatták.

Azok a hitehagyottak akik elhagyták Jehova szervezetét, és megkeseredtek mert igazságtalanságnak tartanak egy eseményt két dologra képesek, szellemiségükre nézve:

Felnagyítani mások hibáit, hogy az övék eltörpüljön, és a Teremtővel szembeni bizalmatlanság.

Ha még is igaza volt tegyük fel, akkor vajmi kevésbé bízott a Teremtőben, hogy kifog derülni az igazság előbb vagy utóbb.

Nem egy hasonló tapasztalat létezik, ami másik oldalról nézve történt:

Egy Testvérnő nevezzük "Áginak" Két testvérnek tetszett és mind a ketten szerették volna társnak.

Ági nem akart férjhez menni, ezért mind a két fiatal embernek elmondta ezt,

A két fiatal Testvér "bosszút"álltak ezen a Testvérnőn, és azzal vádolták, hogy látták dohányozni Ágit.

Ezért a Testvérnőt ki közösítették hamis vádak alapján a két "szem tanú" szavára.

Később történtek események ami miatt a két testvért kiközösítették, és akkor be vallották, hogy amit egykor állítottak Ágiról az nem igaz.

A Testvérnő, nem ment panaszra sehova, hogy ok nélkül rágalmazták, és nem is hagyta el a gyülekezetet, hanem bízva a teremtőben várt, hogy felszínre jön az igazság.

Ez megtörtént eset, és nem sok ilyen de vannak sajnos,, olyan emberek, akik kihasználják a Tanúk jóhiszeműségét.

Tisztelettel Katy Weaver

2013. ápr. 11. 19:31
 12/32 anonim ***** válasza:
11%

Kedves kérdező! Szomorú látni a negatív irányú buzgalmadat. Előttem már valaki bölcsen beszélt arról, hogy először tanulnod kéne róluk, mert ilyen felkészületlenül, ilyen ismerethiánnyal csak nevetségessé teszed magad. Maga a tény, hogy látatlanban és ennyi információval elítéled Jehova Tanúit (gondolom nagyrészt arra alapozva, amit hallottál róluk), igen visszatetsző, hiszen másoktól kérsz tanácsot, hogy mondjanak rájuk mindenféle mocskot, mert te nem tudsz - és majd azzal "felfegyverkezve" elmehetsz a csatába. Ez így nem jó, ugye érzed?

Tájékozódj az EREDETI forrásból, ennél biztosabb módszer nincs: [link]

2013. ápr. 11. 23:58
 13/32 A kérdező kommentje:

Többet tudok a jehovásokról mint hinnétek. Kérlek ne gondoljátok, hogy ismeretlenül megyek egy ilyen helyre... Nagy Napoleon tisztelő vagyok, és sok mindent tanultam tőle, az egyik ilyen tanítás, hogy ismerd ki az ellenfeledet mielőtt csatáznál ellene, persze már Szun-Ce is megmondta ezt, és ezt hasznosítom ebben a helyzetben. Jártam a hivatalos oldalon, mert minden oldalról megakartam ismerni jehovát, ahogy azt Gandhi is tette annak idején az angolokkal.

A sok információ hatására pedig tisztán leszűrtem a tanulságot... a jehovás rend egy elmebeteg szekta, kérlek ne sértődjetek majd meg, nem titeket bántalak a kijelentésemmel, hanem magát a 'vallást'. Szörnyű mit megtesznek, a barátom pedig ugyanúgy nem szerette őket, emlékszem hogy régen még nevettünk is azon hogy másokhoz csöngetnek. Ma már látom hogy őrültet nevelnek az emberből, szétszakítják a kapcsolataikat, és hamis kapcsolatokat kapnak, hamis barátságokat... mert ne haragudjatok meg, de az nem igaz barátság, hogy ha kilépsz vagy kizárnak, nem állhatnak veled szóba, de még csak nem is köszönhetnek azok, akikkel talán együtt nevettél, akiben megbíztál.... ez hol igaz érzelem?

Ha a barátom végleg belép ebbe, akkor tegye, de ezzel csak elvágja a kapcsolatait... és csak abban tudok reménykedni majd hogy egyszer észhez tér és akkor újra barátok lehetünk. De valóban, még a megmerítkezés előtt kell kirángatnom.

Köszönöm mindenkinek a segítséget! :)

2013. ápr. 12. 12:13
 14/32 anonim ***** válasza:
6%

Kedves kérdező! Ha valóban alapos tudásod lenne rólunk, nem tetted volna ilyen formán fel a kérdésedet, másrészt nem írnál ennyi marhaságot rólunk. :)

Te jelen állapotodban sokkal intoleránsabb, kirekesztőbb vagy, mint ő valaha is lesz Jehova Tanúi között. A következőt jól jegyezd meg: NEM Ő AKARJA megszakítani veled a kapcsolatot, hanem te gondoskodsz róla, hogy ő már ne lehessen a barátod a türelmetlenséged miatt!!!!

Azzal, hogy ma már nem ellenséges a barátod a Tanúkkal szemben, azt bizonyítja, hogy veled ellentétben Ő MEGISMERTE ŐKET valóságosan, nem csak felületes információk alapján ítélt.

Már utaltak rá előttem is, de úgy látszik nem esett le: ha tényleg annyira sokat jelentett a barátsága, akkor mindent el kellene követned, hogy megértsd a nézeteit, és ha nem is fogadod el, tiszteletben kellene tartanod, nem pedig elítélned.

Mert ugyanis Jehova Tanúi között nem egy "szélsőséges" és "destruktív szektába" került, hanem a bibliai igazságot szerető és Isten akaratát cselekvő világszervezetbe, mely egyedüliként, minden más csoportnál sokkal nagyobb hangsúlyt fektet a világmérető tanúskodómunkára, melyet Jézus parancsolt meg a tanítványainak. Ezért a világ legnagyobb nyomdaipari kapacitásával rendelkeznek, a legtöbb nyelvre fordítanak irodalmat, a legnagyobb példányszámban terjesztik az Őrtorony és Ébredjetek! folyóiratokat - valamint jelenleg kb. 40 nyelven kizárólag csak a Tanúk irodalma jelenik meg.

Így aztán a szavaiddal élve, tényleg nagyon "szörnyű mit megtesznek" másokért!

2013. ápr. 12. 13:50
 15/32 A kérdező kommentje:
Végre, örülök hogy egyet értünk, tényleg szörnyű amit tesztek. :) Tudtam ám, hogy még egy jehovással is egyetértésre lehet jutni! :)
2013. ápr. 13. 12:45
 16/32 anonim válasza:
A nemzeti identitástól idegenkednek, ezzel meg fogod őket......
2013. ápr. 14. 12:57
 17/32 anonim ***** válasza:
Tényleg? Nem hinném!!!
2013. ápr. 14. 17:35
 18/32 anonim válasza:
78%

Én ismerek pár Jehovást, de ők azt mondják, semmilyen államhatalmat, nemzeti ünnepet nem tisztelhetnek, kizárólag Isten királyságát ismerik el.

Viszont ha ők nem tisztelik az én hazámat nemzetemet én miért is tiszteljem őket?

Antiszociális szekta ......

2013. ápr. 15. 21:47
 19/32 anonim ***** válasza:
17%
Már bocsi, de ezt te mondod - kedves utolsó! Jehova Tanúi éppen hogy TISZTELNEK, tiszteletben tartanak minden emberi hatalmat, de nem teszik azt Isten elé, mint azok, akik "a haza mindenekelőtt" szlogennel élnek. A hazafi szellemiség, nem a krisztusi szellem!
2013. ápr. 15. 22:43
 20/32 anonim ***** válasza:

Én ezt az oldalt ajánlanám, itt kilépett tagok írásai is találhatók, talán velük is felveheted a kapcsolatot, hogy mi az ami az ő hitüket is megingatta.

[link]

2013. ápr. 17. 07:00
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!