Ha istennek nincs főnöke a akkor kinek áldozta fel Jézust? Saját magának?
Majd megnézem, mert érdekesnek tűnik. Szeretem a dokumentum filmeket és ezt még nem láttam.
De előtte még kitérek egy dologra. Az életet nem úgy kell elképzelni, hogy egyik napról a másikra lett. Biblia: 5. nap megteremtette az állatokat és 3. nap a növényeket. Mellesleg poén, hogy a növényeket hamarabb teremtette, mint a világító testeket (azokat ugyanis a 4. nap), de mindegy.
Én úgy vélem, hogy minden kémiai és fizikai folyamatokból, reakciókból keletkezett. Talán az egész a véletlen műve. Szerintem először valamiféle szén és mész, talán még szilícium alapú élőlényből lehettünk, mely fokozatosan belülről kifelé puhult el; esetleg növényi eredetűek lehettünk. Növény-állatok. Kérem mellőzzék a gyökér, tapló és hasonló beszólásokat... köszönöm! X)
Én pedig egy másik dologról szólok:
Az emberi érzések is csupán fizikai és kémiai reakciókból keletkeznek. Legjobb példa rá az alkohol, vagy a drog.
Talán évmilliós fejlődést tesznek tönkre az emberek ezek által. Mindenki tudja, hogy aki különböző tudatmódosító szereken él, az hosszabb távon is kihathat ránk: Empátia és az irónia értésének a megszűnése.
Az ősemberekről pl azt állítják, hogy nem tudtak humorizálni, mivel ez az értelmi fokozat csak később alakult ki bennük. Ha lenne isten, nem hiszem, hogy kismértékben fémforrás tárolóknak kellene lennünk, arra ott a színesfém feldolgozó. ;)
Az érzelmeket pusztán az agyunk kreálja, hogy megvédjen minket és ebben is csak elektromos impulzusok száguldoznak a neuron hálókon száguldanak. Még az is lehet, hogy az élet alapja valahogy összekötődik az árammal, hisz az atom is pozitív és negatív töltésű dolgokból áll.
Kedves kérdező!
Ha te tudnád, hogy ha önként meghalsz egy emberért, mondjuk egy gyilkosért, vagy egy nagyon kedves emberért és utána feltámadsz az örök életre akkor zokszó nélkül azt mondanád, hogy inkább a te életednek vessenek véget, csak őket hagyják életben? Nem hiszem... Te önként meghalnál bárkiért?
Na ja Mulder, de van egy kis bökkenő! Mi van ha nem is volt ez a "váltságáldozat"? Én szerintem ez egy jó nagy kamu, amit valaki kitalált, hogy szédítse a népeket. Az egyházaknak (de még a politikában is) jól jött, ha maguknak tudhatnak pár mártírt... még akkor is, ha csak egy kitalált alak, akire lehet példaképnek tekinthetnek, lehet számítani belül erővel töltik el. Ilyen isten is, hisz senki se látta még, de mégis ragaszkodnak hozzá, s mint valós személyt képesek beállítani. Az egyik legismertebb példa (most nem jut eszembe a neve, de szerintem mindenki hallott róla, ha nem látta a képet) a magyar csávó, aki leugrott a török ostromkor a várfalról, a kezében a törökkel, meg a zászlójával. Az hiszem T-betű van a nevében. Na mind1, ő is csak kitalál személy volt...
ja megvan: Dugovics Titusz!
Tegyük fel, hogy létezik isten... de attól még miért kellene hivatalos dokumentumnak vennem a Bibliát? Az csak egy könyv, amit írtak. Elvileg van a 4 evangelista, plusz tettek-vettek belőle/hozzá ezt-azt mások is. Ha most megírnám a... mit tudom én, a 578-as számú próféciát, azt senki se venné komolyan... pedig lehet, hogy igaz lenne!
Jól van... legyen Jézus is, tegyük fel, hogy élt. Mutass akár 1 próféciát is ami a szemem láttára, vagy akár csak az ősök szeme láttára megtörtént. Ennél még Nostredamus ködös "jóslatai" is többet adtak vissza.
Én olvastam evangéliumokat, sőt van egy ilyen könyvem Darvas László: Jézus példabeszédei. Nem szeretek úgy nyilatkozni dolgokról, hogy nem ismerem, ezért elolvastam az egészet (mely "elvileg" Jézus példabeszédeit tartalmazza). Nos a legtöbb példabeszéd sablon szöveg, csupa élettani klisé: Szeresd a szüleidet; légy jó, ne légy rossz; JÁRJ TEMPLOMBA (mondjuk nem ezt mondja, hanem az úr napját szenteld meg XP ); légy kedves-jóságos-szelíd-blablablaaaa
Ja, és imádj egy láthatatlan fószert!
Ez a Darvas csóka meg úgy ír itt-ott, hogy pl: erre gondolt Jézus!
Ez olyan, mint amikor azt mondják, hogy a költő arra gondolt... herótom van az efféléktől.
Lehet, hogy épp könnyített magán a költő, amikor az alábbi sorokat írta és a papír hiányára gondolt.
Minden pap/lelkipásztor/ egyéb szélhámos úgy beszélt, hogy azt gondolta- ezt gondolta. Gondolta a halál!
Szóval ez a könyv egy szemét! Apropó, égettem már el bibliát régebben, semmi se történt, leszámítva, hogy melegebb lett.
Mindenkinek a saját ügye hogy tekinti a Bibliát. Igaz hogy nagyon sok dolog félre van magyarázva benne, viszont tudományilag is helytálló.
Prófécia: Ézs 44:24, 27, 28; 45:1–4: „Jehova . . . így szól a mély vizekhez: »Párologjatok el, és minden folyódat kiszárítom«, aki azt mondja Círuszról: »Pásztorom ő, és teljesen végrehajt mindent, amiben gyönyörködöm«, azt is, amikor azt mondom Jeruzsálemről: »Újjáépül«, és a templomról: »Lerakják alapodat.« Így szól Jehova a felkentjéhez, Círuszhoz, akinek megfogtam jobb kezét, hogy nemzeteket hódoltassak meg előtte, és így leoldjam a királyok csípőjéről az övet, hogy megnyissam előtte a kétszárnyú ajtókat, és még a kapuk se legyenek bezárva: »Én megyek előtted, és a föld kiemelkedéseit elegyengetem. Darabokra töröm a rézajtókat, és a vasreteszeket levágom . . . Szolgámért, Jákobért és Izraelért, választottamért neveden hívtalak.«” (Ézsaiás i. e. 732 körül fejezte be írását.)
□ Beteljesedés: Círusz még meg sem született a prófécia megírásának idején. A zsidókat csak i. e. 617—607-ben vitték száműzetésbe Babilonba, és Jeruzsálemet, valamint a templomát csak i. e. 607-ben pusztították el. A prófécia részletei i. e. 539-től kezdtek beteljesedni. Círusz egy mesterséges tóba vezette az Eufrátesz vizét. Babilonban a folyópartra nyíló kapukat egy ünnepség alatt gondatlanul nyitva hagyták, s a médek és a perzsák Círusz vezetésével elfoglalták a várost. Ezt követően Círusz felszabadította a száműzetésben élő zsidókat, és visszaküldte őket Jeruzsálembe azzal az utasítással, hogy építsék fel Jehova templomát (The Encyclopedia Americana. [1956] III. köt., 9. o.; Light From the Ancient Past. [Princeton, 1959] Jack Finegan, 227—9. o.; „ A teljes Írás Istentől ihletett és hasznos”
▪ Prófécia: Luk 19:41–44; 21:20, 21: Jézus Krisztus „szemügyre vette a várost, és sírt miatta, és ezt mondta: ». . . eljönnek rád azok a napok, amikor ellenségeid sáncot építenek körülötted hegyes cölöpökből, bekerítenek, és mindenfelől gyötörni fognak. Földhöz vágnak téged és gyermekeidet tebenned, és nem hagynak benned követ kövön, mert nem láttad tisztán megszemlélésed idejét.«” Két nappal később ezt tanácsolta a tanítványainak: „amikor látjátok, hogy Jeruzsálemet letáborozott seregek veszik körül, akkor tudjátok meg, hogy elközeledett a pusztává tétele. Akkor akik Júdeában vannak, kezdjenek a hegyekbe menekülni, és akik bent vannak a városban, menjenek ki.” (A próféciát Jézus Krisztus i. sz. 33-ban mondta el.)
□ Beteljesedés: Jeruzsálem fellázadt Róma ellen, és i. sz. 66-ban a római seregek Cestius Gallus vezetésével megtámadták a várost. De amint arról a zsidó történetíró, Josephus beszámol, a római hadvezér „váratlanul parancsot adott katonáinak a visszavonulásra, ámbár semmi kudarc sem érte; mégis elcsüggedt, és érthetetlen módon távozott a városból” (A zsidó háború. Flavius Josephus, Gondolat Kiadó, 1964, Révay József fordítása, 202. o.). Ez lehetőséget adott a keresztényeknek arra, hogy elmeneküljenek a városból, amit meg is tettek. A Jordánon túli Pellába mentek, ahogy azt Euszebiosz Pamphilosz Euszebiosz egyháztörténete című könyvéből megtudhatjuk (Baán István fordítása, Budapest, 1983, Ókeresztény írók, IV. köt., 99. o.). Ezt követően i. sz. 70-ben, a pászka ideje táján Titus hadvezér felvonult a város ellen, s mindössze három nap alatt 7,2 kilométer hosszú ostromfalat emelt, majd Jeruzsálem öt hónap múlva elesett. „Jeruzsálemet módszeresen pusztították el, és a templomból csak romok maradtak. Az archeológiai leletek rámutatnak, milyen alapos pusztítást végeztek a zsidó építményekben az egész ország területén” (The Bible and Archeology. [Grand Rapids, Mich., 1962] J. A. Thompson, 299. o.).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!