Ha istennek nincs főnöke a akkor kinek áldozta fel Jézust? Saját magának?
Kedves tizes, ez mind szép és jó amit leírtál (nagyságos gyíkság az egész), de basszus most ezért le kellett pontoznod? Amúgy megmondom miért nem nyírom ki magam: azért mert mint az emberek legjava, a géneinkbe van kódolva az élethez való ragaszkodás.
Szerinted, ha mindenki öngyi lenne a világon, akkor eljutottak volna eddig az emberek?
És igen... azt mondom, hogy annyit érünk mint egy csirkéé (leszámítva, hogy okosabbak, magasabbak és talán szebbek is vagyunk... már akit).
Hidd el, 100 év múlva már bőven a finom porhanyós földben fog a koponyám csontit szotyizni. És a lószar se fog velem törődni, de veled se! BibíÍÍ X)
Még egy suttyó tini. Nem kéne már aludnod gúnyolódás helyett? Érted is meghalt Jézus. De anyádék azért megnevelhettek volna. Vagy ki tudja ők milyenek és csak erre futotta nekik is. Vagy te vagy egy genetikai selejt. Ki tudja...
Persze ettől én még szeretlek. :P
Azért elég sok ember öngyi lesz. Szóval nem egyedi eset.
Csak van akinek évekig tart előtte a kínlódás.
Van aki a gyors halált választja, van aki végig sem gondolja a tettét és van aki direkt szenvedni akar (akár még élvezheti is). Gyerekek, idősek. Nem számít a kor.
Van aki menekül, van aki beteg, van aki elkeseredett.
Állítólag sok árulkodó jel van egy ilyen tett elkövetése előtt. De van akinek sikerül elég jól eltitkolni és van akire akkor sem figyelnek oda, amikor ömlik belőle a vér.
Vége:)
Frank N. Stein... lám árulkodtál egy kicsit a moderátoroknál.
Én továbbra se bocsátok meg (főleg a lepontozásért), és a pap se bocsáthatja meg, mert ellenem tettél. Amíg én fel nem oldom, addig senki és semmi nem oldhatja fel. A Biblia 22-es csapdája!
Mulder614-nek...
Egy olyan személy iránt érzel hálát, aki valószínűleg sose létezett.
Most komolyan, egy elvileg 2000 éve meghalt arámi ács, akit leírt egy pár flepnis, hogy feltámadt, meg a vizet borrá változtatta. Habár lehet, hogy Jézus volt a tablettás bor atyja. Előbb hiszem el, hogy időutazó volt, minthogy egy színtelen, szagtalan, láthatatlan... de mégis szakállas öregember lenne a főgóré. A vallások csupán mitológiák, melyek szájról-szájra (jelen esetben könyv formájában is) terjedtek. De amúgy se kerülhetsz be a mennybe, mert csupán 144000 zsidó a kiválasztott. Jelenések könyve/ Sz. Jani book 12 zsidó törzsből... és ez is a Bibliában van. Jártam én is hittanra, de kb 7.-re elsajátítottam az értelmező olvasás minden csínját-bínját, amit sajna néhány úgymond értelmiségi még mindig csupán... kerülget (jobb szó híján).
Egy szó mint száz: vagy nincs isten; vagy van de akkor se kerülhetsz be, mivel te valószínűleg nem vagy zsidó, főleg nem a 144000 közül való. De semmi vész! Így is juthat egy hely a "pokolban" számodra, de legalább azzal a tudattal lehetsz, hogy van isten!
Az istenek iránti vágy az emberek olthatatlan tudásszomjból fakad. Tudásszomj nem egyenlő valódi, értékes tudással. Inkább vágyakozás az ismeretlen megértésére. Minden vallás = agymosás. Képzeld csak el, minden felekezet azt vallja, hogy az ő istenük az igaz és a többi hitetlen... gyaur. Ez pedig egyfajta gruppokat alkot. Ha lenne isten nem épp az lenne a feladata, hogy a csoportokat összefogja? Így viszont épphogy széthúzza.
Utolsó válaszolónak!
Te mindent tudsz?
Nem, csak én reálisan látom a világot. Míg te egy mesevilágban élsz, amiben a jó győz, a rossz pedig elnyeri a méltó büntetését. És persze a halál egy új kaland kezdete, ahol minden csupa happy.
Egyébként is az igaz hívő ember, az saját magában hisz, mivel a hit az egy egyéni dolog. Viszont a vallások csupán másra erőltetik, vagy ha nem is erőltetik (pl: "Szent" István, aki annyira volt "szent", mint George Bush), de befolyásolnak. Pl: te csak azt szajkózod, amit más mondott, de ez a gondolat, megvilágosodás nem benned született, hanem olvastad valahol, vagy mondta neked is valaki, mint egy buta pletyák... amit vagy elhiszel/ vagy nem. A vallások az elmúlt évezredek fekélyei. A hitre nem épp önmagadtól kellene rájönnöd? A hitednek nem épp önmagadban kellene megérnie? Ezért hit, nem? Önmagadban keletkezik és nem egy másik ember/szervezet tukmálja rád. Ez a Jézusos baromság egy mese, amit valaki hallott és tovább adott, de valóságalapja sose volt.
De mondhatok én bármit is, nem nekem vesz el értékes időt az életemből egy tévképzet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!