Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért mindent Istennek köszönü...

Miért mindent Istennek köszönünk meg?

Figyelt kérdés

Nem provokatív a kérdés abszolút, csak kíváncsi vagyok rá, mert nap mint nap hallani ugyebár az "Isten hozott" illetve az "Istennek hála/Hála Istennek" kifejezéseket.

Ezeket miért használjuk? Mikor nyilvánvaló, hogy nem Isten hozott, hanem az autó/vonat/busz/stb illetve pl múltkor műtötték barátomat, nagyon kemény és embert próbáló műtét volt, 5 óráig tartott, mikor kitolták a műtőből az anyukája egy köszönömöt sem böfögött oda az orvosoknak, hanem órákon keresztül azt mondogatta hogy hála Istennek és hogy Isten kegyes. Pedig nem Isten műtötte, nem Isten nyitotta fel, vágta ki belőle a daganatot majd varrta újra össze és nem Isten találta ki a kemoterápiát hanem emberek, akik hosszú-hosszú évekig tanultak, hogy segítsenek másokon. Ha Istenen múlna, a barátom már nem élne, mert ő nem tud lejönni és nem tudja megműteni.

Tényleg nem provokáció, hiszek én is Istenben, csak nem értem, hogy a fent említett dolgokba miért kell őt belekeverni :)

2013. márc. 13. 22:07
 1/10 anonim ***** válasza:
25%

Nem provokáció, de te akkor nem hiszel benne, ha nem érted.

Nem baj. Eljön még a te időd. De nem hiszem, hogy ezen az oldalon fogsz megtérni.

2013. márc. 13. 22:12
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Ez egy régi korokból eredő szokás, amikor az emberek feltétel nélkül hittek egy felsőbbrendű lényben, a jóságában, stb. Azt jelentette, hogy szívesen látunk, vagy szerencsés dolgok történtek. Én ateista vagyok, de én is használom, hiszen ez szokás, nem függ ma már össze semmiféle más dologgal. Egy kedves köszöntés, vagy kifejezése valamilyen pozitív dolognak, érzelemnek.
2013. márc. 13. 22:25
 3/10 anonim ***** válasza:
0%

Kedves Kérdező!

A hejzet az, hogy az emberek ezeket a kifejezéseket megszokásbol használják. Ezekhez lehetne azt is sorolni amikor egy ember halálakor azt mondják, hogy Istennek szüksége volt rá, és elvette az életét. Vagy van ugy, hogy Istent hibáztatják a rosz dolgokért és sorolhatnám, pedig ezek közül egyik sem igaz. Ő nem veszi el az emberek életét, hisz azért teremtette őket, hogy itt a földön éljenek, ahogy a Bibliábol kiderül, örökké. Egy ősi bünbeesés viszont mindent megváltoztatot,egyenlőre. De Isten eredeti szándéka, miszerint az embereknek öröké kell élniük, az nem változot meg és ép ezért ezek a mostani helyzetek, mint a győgyithatatlan betegségek, öregedés, halál hamarosan megfognak szünni. Bizonyára mivel hiszel Istenben elhiszed azt is, hogy Isten JÓ. És ha Isten JÓ akkor nem tesz roszat. Gondolom egyetértesz velem, hogy van külömbség aközöt, hogy valaki rosszat tesz és aközöt, hogy megengedi, hogy más rosszat tegyen.

Most képzeld el ugy a hejzetet, hogy van egy házad és azt bérbe adod a bérlőknek, bizonyára elmondod mi az amit szabad, és mi az amit nem. Mivel te vagy a tulajdonos, jogod van hozzá. De jön a szomszéd és azt mondja a bérlőknek, hogy te csak rosszat akarsz nekik és nem igaz az amit mondtál nekik, sőt megkérdőjelezi, hogy van-e jogod a saját házadban uralkodni és szabályokat álitani. Na hasonló történt Isten és Sátán közöt. Isten megengedte, hogy Sátán bizonyitsa be amit mondot. De mivel ehez idő kell, ezért időt engedet neki ehez. Igy most Sátán e világ Istene és minden baj ami történik miatta van. Ő pedig próbál mindent Istenre háritani. Mi most ebbe a türelmi időben élünk. De már nemsokáig, hisz Sátán ideje hamarosan lejár. Ezért fontos, hogy jó oldalon foglaljunk állást. Ehez viszont megkell ismerni Istent és a szándákát.

Azt irod, hogy a barátod már nem élne, ha Istenen mulna, mivel nem Ő operálta meg, hanem az orvosok. De kérdem én: az orvosok kinek köszönhetik az életüket, a tudásukat, az erejüket és a többit. Mindenért Istennek lehetnek hálásak, hisz Őneki köszönhetjük, hogy élünk. Az pedig, hogy az anyukája igy reagált, bizonyára azért volt, mert nagyon izgult a gyermeke életéért, és bizonyára a mütét alat Isten segitségét kérte a sikeres mütéthez.

Most ezekután gondold át a kérdésedet és válaszolj magadnak őszintén rá.

Üdv. Tünde

2013. márc. 13. 22:38
 4/10 anonim ***** válasza:
28%
Na, hála Istennek, hogy meg kellett ezt kérdezned és hála Istennek, hogy válaszoltak rá :D
2013. márc. 13. 22:59
 5/10 anonim ***** válasza:

Nem ma alakultak ki ezek a szófordulatok. Ha rendelkezel valami nagyon minimális történelmi ismerettel, akkor tudod, hogy jó ideje - konkrétan amióta létezik az ország - az egyház(később egyházak) erős befolyása alatt állt, ennélfogva a hétköznapokban is nagyon nagy szerepe volt a vallásnak. Valahova ezekre vezethetők vissza ezek a formák, mint szófordulatok.

Más tészta, hogy mindenki annak hálálkodik, akinek úgy érzi, hálával tartozik. És persze vannak, akik csak megszokásból használják...

2013. márc. 14. 00:10
 6/10 anonim ***** válasza:
20%
Minden, de minden Istentől való. Mi magunk is, az orvosok, gyógyszerkutatók, minden. Ha nem választjuk el magunkat Istentől, mivel Isten és mi mindnyájan Egyek vagyunk, akkor könnyebb megérteni. Isten maga a létezés. Elég elvont fogalmazás, de egy kis gyakorlással meg lehet érteni. Ha elképzeled, hogy Isten egy óriási hálózat, amin te is rajta vagy, akkor csak az a dolgod, hogy le ne essél a hálóról. (kvantum háló) Ha hálát adsz, ezzel eléred, hogy jobban rákötözd magadat a hálóra. Meg a hálót is erősíted. Végül is mindegy, hogy kinek szól a hála, hiszen minden, azaz MINDEN EGY, azaz Isten, az Alfa és az Omega. Hálát adni jó érzés, tiszta boldogság, nem kell spórolni vele.
2013. márc. 14. 00:20
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

3-mas válaszolónak üzenném, hogy járja ki újra az általános iskolát, mert olyan förtelmes a helyesírása, hogy maga a fogalmazása teljesen hitelét veszti ezáltal. Nem tudom komolyan venni azok véleményét, akik az alapvető helyesírási szabályokkal nincsenek tisztában (általános iskola, alsós tagozat).

Egyébként kérdező: ez egy kialakult szokás. Olyasmi, mint pl a keresztnév, ami szintén a kereszténységből ered, de már megszoktuk, hogy így mondjuk. Ez ugyanolyan, mint mikor meglepődsz és azt mondod: Úristen, vagy Jézusom! Akkor is, ha hívő vagy és akkor is, ha nem.

Az orvosos részről meg tudnék mit írni, de inkább nem teszem, mert az nem 100 %-osan illene a kérdéshez, azonkívül itt a nép még magára venné és Isten ments, hogy én bárkinek a lelki világába belegázoljak.

2013. márc. 14. 14:38
 8/10 A kérdező kommentje:
#7, pedig kíváncsi lennék a véleményedre! :) Azért is tettem fel a kérdést, hogy minél több véleményt olvashassak!
2013. márc. 14. 14:40
 9/10 anonim ***** válasza:
Az az igazság, hogy azért nem írom le, mert tulajdonképpen semmi köze a valláshoz. Az emberekről szól, ezért nem mertem megfogalmazni, mert nem a kérdésre ad választ. Ha kíváncsi vagy elküldhetem privátban, de egyébként semmi érdemleges.
2013. márc. 14. 14:50
 10/10 KZitus ***** válasza:
0%

Szia!

Azért kell mindent Istennek megköszönni, mert minden tőle van. Jó, hogy te aputól, anyutól, de ők honnan vannak. Így visszamehetnénk Ádámig. Ha autó hoz-visz valahova, az csak azért lehet, mert Isten tudást(eszet) és tehetséget adott a tervezőnek, feltalálónak, gyártónak, autóvezetőnek, hogy te megérkezhess ahova akarsz. Mindenkinek nincsen módodban megköszönni. De amikor Istennek megköszönöd ezt, vagy azt, abban benne lehet az összes köszönet.

Van itt egy orvos, aki minden műtét előtt kéri Isten segítségét. Ez egy alázatos ember, aki elismeri Isten nélkül nem sokra menne. Te most azért tudod ezeket a sorokat olvadni, mert Isten működteti az életerőt benned. Köszönd meg keki.

2013. márc. 14. 15:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!