Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jehova Tanúi! Mért nem fogadjá...

Jehova Tanúi! Mért nem fogadjátok el azt, hogy Isten és Jézus egyenlő?

Figyelt kérdés

2013. ápr. 6. 11:17
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 21/217 A kérdező kommentje:

Miért kell ilyen sötétnek lenni?

Jézus azt mondta el röviden, hogy Ő maga (Jézus) EGYENLŐ Istennel. Ezen mit nem lehet felfogni?

2013. ápr. 6. 14:58
 22/217 anonim ***** válasza:
13%

Kérdező!

Megkértelek, hogy értelmezd a Korinthusbeliekhez írt I. levél 15. rész 25-28 közötti részeket.

Erre te azt írtad, hogy nem foglalkozol más idézetekkel, csak a János 5:46-47-al.

Megjegyezném, hogy a Bibliából nem ildomos kiemelni egyetlen sort és azzal előrukkolni, hanem összességében érteni kell az egészet.

De ezzel nem is foglalkoztam, így az általad érdekelt részt a Károli Bibliában található hivatkozásokat bemásolva kérdeztem, hogy te ezek közül melyiknél olvasod azt ki, hogy Jézus és Isten egy és ugyan az.

Majd válasz gyanánt lesötétezel.

"Jézus azt mondta el röviden, hogy Ő maga (Jézus) EGYENLŐ Istennel."

Mikor mondta el röviden ezt? Ugyanis az általad felhozott János 5:46-47-ben nem mondott ilyet. Idéznéd, hogy hol mondta azt, hogy ő egy és ugyan az? Ugyanis az általam felhozott Korinthusbeliekhez írt I. levél 15. rész 25-28 éppen azt írja, hogy bizony nem egyenlő. De persze te ezzel nem akarsz foglalkozni, csak fújni a magadét.

Amúgy nem vagyok Tanú. És köszönöm, hogy sötétnek ítéltél, ne számíttassék ez neked soha be.

2013. ápr. 6. 15:17
 23/217 A kérdező kommentje:

"az általad felhozott János 5:46-47-ben nem mondott ilyet"

Nincs több kérdésem!

2013. ápr. 6. 15:41
 24/217 A kérdező kommentje:
Ennyire tagadjátok akkor nincs több kérdésem.
2013. ápr. 6. 15:43
 25/217 A kérdező kommentje:
A sötétséggel kapcsolatban pedig akinek nem inge, ne vegye magára.
2013. ápr. 6. 15:45
 26/217 anonim ***** válasza:
Ember, mond már meg, hogy hol mondott ilyet az általad felhozott idézetben?
2013. ápr. 6. 15:56
 27/217 anonim ***** válasza:
30%

Ja, kapiskálom, te úgy gondolod, hogy Mózes könyveiben amikor Istenről van szó, akkor Jézus volt ott? Ez érdekes elmélet, kár, hogy nem elfogadott elmélet. Vannak olyan elméletek, miszerint Isten (teremtő Atya) miután angyalai által üzen, és cselekszik, így sok esetben Jézus maga tett dolgokat Isten nevében. Lásd a Jelenések könyvének elejét:

"Jézus Krisztus kijelentése, a melyet adott néki az Isten, hogy megmutassa az ő szolgáinak, a miknek meg kell lenniök hamar: Ő pedig elküldvén azt az ő angyala által, megjelenté az ő szolgájának Jánosnak"

De ha így is lenne, vajon az Atya = Jézus = Isten?

Bemásolnám az általam említett Korintusi idézetet:

25. Mert addig kell néki uralkodnia, mígnem ellenségeit mind lábai alá veti.

26. Mint utolsó ellenség töröltetik el a halál.

27. Mert mindent az ő lábai alá vetett. Mikor pedig azt mondja, hogy minden alája van vetve, nyilvánvaló, hogy azon kívül, a ki neki mindent alávetett.

28. Mikor pedig minden alája vettetett, akkor maga a Fiú is alávettetik annak, a ki neki mindent alávetett, hogy az Isten legyen minden mindenben.

Itt elég markánsan szétválasztja Pál az Isten fogalmát és Jézus személyét. Isten, ahogy maga az Úr nevezi a népének embereit isteneknek, persze, hogy a világ urának titulusa mennyivel inkább Isten. De van felette valaki, aki AZ Isten. A teremtő Atya. Ez viszont nem háromság, látható a korintusi idézetből is.

Jézusnak van kezdete:

"A Laodiczeabeli gyülekezet angyalának is írd meg: Ezt mondja az Ámen, a hű és igaz bizonyság, az Isten teremtésének kezdete"

Vajon hogyan értelmezed ezt?:

Mk 13,32 Arról a napról és óráról pedig senki semmit sem tud, sem az égben az angyalok, sem a Fiú, hanem csak az Atya.

Ezek szerint Jézus nem mindentudó, pedig:

1Sám 2,3 Ne szóljatok oly kevélyen, oly nagyon kevélyen;

Szátokból ne jőjjön kérkedő szó,

Mert mindentudó Isten az Úr,

És a cselekedeteket ő ítéli meg.

Maga Jézus nem nevezi magát egyenlőnek az Atyával:

Jn 14,28 Hallottátok, hogy én azt mondtam néktek: Elmegyek, és eljövök hozzátok. Ha szeretnétek engem, örvendeznétek, hogy azt mondtam: Elmegyek az Atyához; mert az én Atyám nagyobb nálamnál.

Hogy az Atya és Jézus egyek? Persze, de vajon hogyan egyek? Ha Jézus azért Isten, mert egyek az Atyával, akkor a Krisztusban hívők is istenek, ahogy az Atya?

Jn 17,21 Hogy mindnyájan egyek legyenek; a mint te én bennem, Atyám, és én te benned, hogy ők is egyek legyenek mi bennünk: hogy elhigyje a világ, hogy te küldtél engem.

Pál nem hinném, hogy egylényegűnek vette volna Őket:

1Tim 2,5 Mert egy az Isten, egy a közbenjáró is Isten és emberek között, az ember Krisztus Jézus,

Az egyik kedvencem, amikor a János evangéliumának elejét öntörvényűen átírják az igét Jézussá, pedig:

2Pt 1,20 Tudván először azt, hogy az írásban egy prófétai szó sem támad saját magyarázatból.

János igét írt, és nem Jézust. Az ige Isten beszéde, szava. És bizony így értelme is van.

Isten beszéde lett testté, de erről olvashatunk az ószövetségben is:

Ézs 42,1 Ímé az én szolgám, a kit gyámolítok, az én választottam, a kit szívem kedvel, lelkemet adtam ő belé, törvényt beszél a népeknek.

Erről beszélt Mózes is:

5Móz 18,18 Prófétát támasztok nékik az ő atyjokfiai közül, olyat mint te, és az én ígéimet adom annak szájába, és megmond nékik mindent, a mit parancsolok néki.

Jézus is azt mondta, hogy nem magától szól:

Jn 7,17 Ha valaki cselekedni akarja az ő akaratát, megismerheti e tudományról, vajjon Istentől van-é, vagy én magamtól szólok?

Jézus máshol is mondta, hogy Isten igéit beszéli, mint a megtestesült ige:

Jn 8,28 Monda azért nékik Jézus: Mikor felemelitek az embernek Fiát, akkor megismeritek, hogy én vagyok és semmit sem cselekszem magamtól, hanem a mint az Atya tanított engem, úgy szólok.

És bizony Ő Isten igéje, mégpedig azért, mert az Atyának beszédét szólja:

Jel 19,13 És vérrel hintett ruhába vala öltöztetve és a neve Isten ígéjének neveztetik.

Tehát még egyszer megkérdezném, hogy hol van az, hogy Jézus = Atya = Isten és semmiféle alá-fölé rendeltségi viszont nincs az Atya és a fiú között?

2013. ápr. 6. 18:35
 28/217 A kérdező kommentje:
Na ezek már elgondolkodtatóak..
2013. ápr. 6. 19:00
 29/217 A kérdező kommentje:

De nem értem, egy csomó igeszakaszban azt lehet kiolvasni, hogy Jézus és Isten egyenlőek, máshol pedig azt hogy nem akkor most valaki elmagyarázná nekem, hogy mi lenne a helyes feltevés?

Valamilyen értelemben biztos, hogy Jézus és Isten egyenlő mert a Biblia írja, másrészt még is van valamennyi különbség Isten és Jézus között.

Ezeken gondolkoztam most kutyasétáltatás közben, volt rá 2-3 órám.

Szóval, ezeket csak azért nem tudjuk felfogni vagy teljesen megérteni mert alacsonyabb szinten vagyunk mi emberek?

2013. ápr. 6. 19:04
 30/217 A kérdező kommentje:

Valahogy ez a két értelmezés biztos megállja akkor a helyét csak mi emberek nem vagyunk képesek ezt megérteni gondolom..

Mert végül is mi vagyunk azok akik ezen veszekednek, tulajdon képen mind a kettő értelmezés lehet helytálló mivel a Biblia ír ezekről így, csak nem tudjuk megérteni (a mi értelmünket meghaladó gondolom)..

2013. ápr. 6. 19:07
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!