Jehova Tanúi! Mért nem fogadjátok el azt, hogy Isten és Jézus egyenlő?
Jézus mikor kijelentette hogy egységban van az Atyával akkor nem arra értette hogy vele egyennlő.
Nézd meg mit mondott Jézus.
"Így tehát aki csak megvallja az emberek előtt, hogy egységben van velem, arról én is meg fogom vallani égi Atyám előtt, hogy egységben vagyok vele; de aki megtagad engem az emberek előtt, azt én is meg fogom tagadni égi Atyám előtt"
Tehát mint látod Jézussal is egységben lehet lenne.
Továbbbá mikor Sátán megkisértette Jézust nem hagyta hogy imádják, azt mondta hogy "csakis az egyedüli igaz Istent imádd" ha Istennel egyenlő lett volna nyilván hadja hogy megileessék a neki járó imádattal.
Kedves Imre, lehet, hogy a Kérdező is fog Neked válaszolni, de veszem a bátorságot, és válaszolok én is a kérdésedre. (12.42 vagyok)
"Minek imádkozott Jézus a Gecsemáné-kertben, ha ő ISten?"
Azért mert a kereszténység szerint nemcsak Isten volt, hanem ember is. Nem egy mitológiai lény, nem egy Herkules, hanem valóságos ember és valóságos Isten. Bűnre NEM hajló természettel, de emberi küzdelmeket, félelmeket, fájdalmakat hordozó.
"Hol találsz háromság szót a Bibliában?"
A Bibliában közvetve van szó a Szentháromságról, ahogy olvashatsz Atyáról, Fiúról, Szentlélekről/Isten lelkéről.
A níceai zsinaton (azt hiszem,325-ben (?), remélem, a dogmatika tanárom, nem gyakorizik:)dogma született Krisztus istenségéről és emberségéről, Konstantinnápolyban pedig a Szentlélek istenségéről. Mindezt a Szentírásra alapozva, az apostoloktól átvett hagyomány szerint. Hitvitákat folytatva azokkal az eretnek tanokat hirdetőkkel, akik Jézusban vagy csak Istent, vagy csak embert, vagy csak egy szellemlényt láttak.
A keresztény felekezetek mindegyike vallja a Szentháromság, és "Jézus valóságos ember-valóságos Isten voltát". Ez, ami NEM szabadon választható a kereszténységben (valamint Jézus Krisztus megváltó kereszthalála és feltámadása.) Sokban különböznek a felekezetek, de aki ezt nem ismeri el, az ne nevezze magát kereszténynek, még akkor se, ha a Bibliából "szemezget". (Ez most kevésbé nőiesre sikeredett, de ez most kijött belőlem:)
"MIért írja azt az 1Korintusz 11:3, hogy "a Krisztus feje pedig az Isten."
Azért, mert egyrészt Jézus emberből is van, mint már említettem, másrészt mert a Szentháromságban bár egylényegűség, egy akarat, együtt munkálkodás van, mégis az Atyaisten a fő, az ELSŐ személy, ami nem jelenti a MÁSODIK isteni személy, Jézus alárendelt voltát.
Talán hülye és profán a példa, de úgy képzeld el, mint egy demokratikus családban: van az apa és van a fiú, az apának megvan a tekintélye, a fiú pedig nem szolga, nem alávetett a saját családjában, hanem együttesen hoznak döntést, és együtt "munkálkodnak".
Üdv: Hanna
Sok minden nincs benne és ti mégis hiszitek és művelitek. Utálom már naponta többször leírni, mert úgysincs megértve, olyan mintha szándékosan hülyék lennétek.
Ma már írtam: már az első lapon elkezditek cáfolni a Bibliát és ez mély undorral fog el. A gőgötök, az, hogy többre tartjától magatokat, hogy pofátlanul és gondolkodás nélkül böfögitek ki az ocsmány, és Istenkáromló hazugságokat, olyan taszító, mint a gonosz bármely műve.
Van képetek kiosztani embereket és a Biblia olvasására buzdítani, holott teljesen vakok vagytok, mert emberek által kitalált magyarázatokat tudtok csak papagáj módjára ismételgetni!
Ti maga a gonosz vagytok!
Most más igeszakasz nem érdekel, megvan a magam keresztény nézete a dolgok felől, de azok biztos nem Jehova Tanúi nézetűek.
Másrészt maradjunk csak az én kérdésemnél és annál, hogy mi a véleményetek erről, mivel erre még NEM TUDTATOK válaszolni:
Jézus ezt mondta a teremtésről: Ha hinnétek Mózesnek, hinnétek nekem, RÓLAM ÍRT!
Aki nem találná az általam írt igeszakaszt:
János 5:46-47
"Mert ha hinnétek Mózesnek, nékem is hinnétek; mert én rólam írt ő.
Ha pedig az ő írásainak nem hisztek, mimódon hisztek az én beszédeimnek?"
Vagy a kedves Jehova Tanúik kitörölték ezt a bibliájukból, hogy nem találják, vagy nem tudnak rá választ adni?
:) Nem értem, hogy mi a problémád ezzel a szakasszal.
A Károli a következőkre hivatkozik:
IMóz 3,15 És ellenségeskedést szerzek közötted és az asszony között, a te magod között, és az ő magva között: az neked fejedre tapos, te pedig annak sarkát mardosod.
IMóz 12,3 És megáldom azokat, a kik téged áldanak, és a ki téged átkoz, megátkozom azt: és megáldatnak te benned a föld minden nemzetségei.
Imóz 22,18 És megáldatnak a te magodban a földnek minden nemzetségei, mivelhogy engedtél az én beszédemnek.
IMóz 49,10 Nem múlik el Júdától a fejedelmi bot, sem a vezéri pálcza térdei közűl; míg eljő Siló, és a népek néki engednek.
5Móz 18,15 Prófétát támaszt néked az Úr, a te Istened te közüled, a te atyádfiai közül, olyat mint én: azt hallgassátok!
5Móz 18,18 Prófétát támasztok nékik az ő atyjokfiai közül, olyat mint te, és az én ígéimet adom annak szájába, és megmond nékik mindent, a mit parancsolok néki.
Ezt írta róla Mózes. Melyik is említi, hogy Mózes Istent állított volna? Benne áldatnak meg a nemzetek, ő az a bizonyos nagy próféta, akire hallgatni kell. Ezt kérdezték bemerítő Jánostól is:
Jn 1,21 És kérdezék őt: Kicsoda tehát? Illés vagy-é te? És monda: Nem vagyok. A próféta vagy-é te? És ő felele: Nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!