Isten mindenkit szeret?
Ha igen, mit jelent ez: "Jákóbot szerettem, Ézsaut pedig
gyűlöltem." -Akit gyűlölök, azt nem szeretem.-
vagy ez: " hogy ugyanazon gyuradékból némely edényt tisztességre, némelyt pedig becstelenségre csináljon"
-Ha az Isten nem szeret valakit, (már pedig Ézsaut nem szerette), az elkárhozik?
-Aki becstelen, elkárhozik?
Pál apostol nem adott kimerítő választ. Tudna valaki esetleg?
Szeretettel köszöntelek! :-)
Az Ézsaúnál figyelembe kell venni, hogy mikor még meg sem született, csak annyit mondott felőle Isten Rebekának, hogy: 'a nagyobbik szolgál a kissebbiknek.' Vagyis én úgy gondolom hogy az élete folyamán hozott döntései és tettei alapján gyűlölte meg őt Isten. Sőt szerintem ugyanez a helyzet a harag edényeivel és a fáraóval is, hogy méltókká váltak/nak az életük folyamán arra hogy Isten ellenük álljon, és elrejtse magát előlük, vagy pl. hogy a fáraónak megkeményítette a szívét. Erre példa a Róm 9,22:
"Ha pedig az Isten az ő haragját megmutatni és hatalmát megismertetni kívánván, nagy békességes tűréssel elszenvedte a harag edényeit, melyek veszedelemre készíttettek,"
Úgy is fordítható hogy veszedelemre jöttek létre, vagyis közvetetten lettek méltóvá a veszedelemre, illetve arra hogy tisztességtelenségre használja őket Isten. Isten egy ideig elszenvedi az emberek gonoszságait, a harag edényeit, de van egy bizonyos pont amikor betelik egy ember gonoszsága, és képtelenné és méltatlanná válik az Isten felé fordulásra.
1Tim 2:4 Aki azt akarja, hogy minden ember üdvözüljön és az igazság ismeretére eljusson.
Én úgy gondolom hogy a fáraó az élete folyamán
hozott döntései és tettei alapján vált méltóvá arra hogy Isten elleneálljon,
és megkeményítse a szívét. Isten egy ideig elszenvedi az emberek
gonoszságait, a harag edényeit, de van egy
bizonyos pont amikor betelik egy ember
gonoszsága, és képtelenné és méltatlanná
válik az Isten felé fordulásra. Ha gondosan elolvasod mégegyszer a szöveget, akkor megfigyelheted, hogy ötször keményítette meg a fáraó a saját szívét, (kemény maradt a fáraó szíve), és utána már Isten keményítette meg ötször a fáraó szívét. Ugyanezt lehet olvasni a Jelenések könyvében a trombiták ítéleteinél is, hogy az emberek nem térnek meg a gonoszságaikból a csapások hatására sem. Pedig azokat azért bocsátja Isten az emberekre hogy megtörje a keményszívűségüket. Ha nincs a szívben törés, akkor nem tud Isten kegyelme rááradni az emberekre hogy megmenekülhessenek:
Ézs 57:15 Mert így szól a magasságos és felséges, aki örökké lakozik, és akinek neve szent: Magasságban és szentségben lakom, de a megrontottal és alázatos szívűvel is, hogy megelevenítsem az alázatosok lelkét, és megelevenítsem a megtörtek szívét.
Igen isten szeret és egyformán ! féltétel nélkül
csak vannak egyesek akit ki forgassák a a Biblia szavit
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!