Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Isten mindenkit szeret?

Isten mindenkit szeret?

Figyelt kérdés

Ha igen, mit jelent ez: "Jákóbot szerettem, Ézsaut pedig

gyűlöltem." -Akit gyűlölök, azt nem szeretem.-

vagy ez: " hogy ugyanazon gyuradékból némely edényt tisztességre, némelyt pedig becstelenségre csináljon"

-Ha az Isten nem szeret valakit, (már pedig Ézsaut nem szerette), az elkárhozik?

-Aki becstelen, elkárhozik?

Pál apostol nem adott kimerítő választ. Tudna valaki esetleg?

2013. ápr. 6. 10:14
1 2 3
 11/24 Pietrosol ***** válasza:

"Ki fogad a klérusra? :D

Ki fogad a bibliai igazságokra?"

Az általad lenézett klérus rakta össze a Bibliát is, éppen ezért sem a Bibliára, sem a Klérusra nem fogadok.

Tudod:Írástudó-klérikus-klérus!

2013. ápr. 6. 14:37
 12/24 yuda ***** válasza:
69%

Pietrosol! Hol jártál eddig?

Kihagytál pár hozzászólást?

12.04.-re írtam, amit írtam és fenntartom.

Amit Ágoston írt, az színtiszta okoskodás, Igazságtartalma megkérdőjelezhető, mert nem biblikus.

Még abban sem hiszek, hogy szent volt, mint általában a katolikusok által használt szent kifejezésben sem. Biblia egész mást nevez szentnek. Ez is egy téveszmés katolikus gyakorlat.

Nehogy már előadd nekem, hogy a bibliát a klérus találta fel?!

Mindjárt azzal jössz, hogy Péter és Pál katolikusok voltak :D

Akkor sem lettek volna azok, ha nincs más vallás a világon.

Mit állítottak össze klérusék, mit nem, nem tudom, de a mai katolikus biblia tartalmaz pluszban abszurd könyveket, amelyek inkább zavarosak, mint igazságot tartalmaznak.

Egész világon, a normálisabbak a Károli fordításnak megfelelő könyveket fogadják el bibliának, lobontva kinek-kinek a saját nyelvére. Abban nincs Tamás és Judit...mittudoménmégmi nevű zavarodmányok. Ennyit a klérusodról, de védjed őket nyugodtan, ha már úgysincsenek itt, legalább a vitéz Pietrosol megvédi.:D.

2013. ápr. 6. 14:55
 13/24 anonim ***** válasza:
A Biblia ellentmondásosan ír erről.Különböző emberek írták,és az Istenképe nem mindenkinek volt ugyanolyan.
2013. ápr. 6. 15:21
 14/24 anonim ***** válasza:
61%

Ti mikor szoktatok valakit gyűlölni?

Mit jelent gyűlölni valakit?

Mi motiválja a gyűlöletet és mi annak a következménye?

2013. ápr. 6. 15:28
 15/24 anonim ***** válasza:

Mivel nincs időm most utána járni a dolognak, csak röviden szeretnék megjegyzeni néhány dolgot:

Javaslom, hogy a nevek jelentését vegyük figyelembe egyes történeteknél és ne konkrétan a létező személyekre koncentráljunk.

Az előbb azon gondolkodtam, hogy lehet Istent sem mindig a külön cselekvő lényként kell elgondolkodni.

Isten az igazság és mi reagálunk valahogy a minket érintő hatásra. Van akinek megkeményül tőle a szíve, van aki megtér...

2013. ápr. 6. 15:50
 16/24 A kérdező kommentje:

"Nem Isten teremtette a bűnt, így joga van gyűlölni."

Ez nem összefüggés.

-Ha ő teremtette volna, akkor nem lenne rá joga?

-Ha nem én találtam fel a gyilkosságot, akkor jogom van gyilkolni?

-Ha nem én teremtettem a jót, akkor miért van jogom jót tenni?

2013. ápr. 6. 17:23
 17/24 anonim ***** válasza:
0%

Kérdező te vagy süket vagy, vagy direkt nem érted. Akkor bemásolom egymás alá a te válaszod és az enyémet, hátha sikerül felfognod.

"De Isten megkönyörül mindenen

és semmit sem gyűlöl abból, amit

teremtett."

Három út:

1. Azokat, amiket Isten gyűlöl,

nem ő teremtette.

2. Isten nem gyűlöl semmit, mert

mindent ő teremtett.

3. Isten teremtett mindent, és

mégis gyűlöl. Ez esetben a fenti

állítás, és a kinyilatkoztatás

hamis.

Ha Isten gyűlölne, akkor nem

szeretne, vagyis nem lenne

tökéletes, mert -Akit gyűlölök,

azt nem szeretem.-

Utolsó, választanál egy

Erre írtam, hogy nem Isten teremtette a bűnt, joga van gyűlölni. Mér? Mit csináljon okostojás? Szeresse???

A 3 okoskodásod meg téves. De ez persze eszedbe sem jutott.

2013. ápr. 6. 20:41
 18/24 anonim ***** válasza:
Isten nagyon jól tudja, hogy te nem vagy egyenlő a bűneiddel sem. Téged szeret, a bűn csak valami, ami sötét, büdös, és ha szerencséd van, csak a nyakadig ér.
2013. ápr. 6. 23:52
 19/24 anonim ***** válasza:

Szolgálhatjátok Istent vagy szolgálhatjátok a bűnt.

A különbség csak annyi, hogy míg az utóbbi megöl, az első szabaddá tesz :)

Ezt kőbe kellene vésni:P

2013. ápr. 6. 23:56
 20/24 Pietrosol ***** válasza:

yuda!

"Nehogy már előadd nekem, hogy a bibliát a klérus találta fel?!"

Nem adom elő és ez így nem is igaz. A klérus a saját patriarchális társadalmából indult ki, amelynek alapja az írás volt és amely írásokat ők ismertek és amelyeket a hatalmi törekvéseiket alátámasztandó célzattal meghamisítottak. Kivettek és beraktak könyveket és részeket, hogy azt a világban való berendezkedésük igazolásául tudják felhasználni.

Tudtad, hogy amikor az Ószövetséget a klérus utasítására összekötötték az Újszövetséggel, papok tömegei hagyták el az egyházat?

"Mindjárt azzal jössz, hogy Péter és Pál katolikusok voltak :D

Akkor sem lettek volna azok, ha nincs más vallás a világon.

Mit állítottak össze klérusék, mit nem, nem tudom, de a mai katolikus biblia tartalmaz pluszban abszurd könyveket, amelyek inkább zavarosak, mint igazságot tartalmaznak. Egész világon, a normálisabbak a Károli fordításnak megfelelő könyveket fogadják el bibliának, lobontva kinek-kinek a saját nyelvére. Abban nincs Tamás és Judit...mittudoménmégmi nevű zavarodmányok. Ennyit a klérusodról, de védjed őket nyugodtan, ha már úgysincsenek itt, legalább a vitéz Pietrosol megvédi.:D."

Ehhez, talán nem is kellene hozzáfűznöm semmit, mert ez csak a fantáziád terméke, ugyanis semmi ilyesmit nem állítottam. Nem böktem rá semmiféle felekezetre, hogy ők a az "átkozottak" és nem is próbáltam meg mentegetni senkit. Nem tudom ezt honnét vetted.

2013. ápr. 7. 10:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!