Isten mindenkit szeret?
Ha igen, mit jelent ez: "Jákóbot szerettem, Ézsaut pedig
gyűlöltem." -Akit gyűlölök, azt nem szeretem.-
vagy ez: " hogy ugyanazon gyuradékból némely edényt tisztességre, némelyt pedig becstelenségre csináljon"
-Ha az Isten nem szeret valakit, (már pedig Ézsaut nem szerette), az elkárhozik?
-Aki becstelen, elkárhozik?
Pál apostol nem adott kimerítő választ. Tudna valaki esetleg?
"Ki fogad a klérusra? :D
Ki fogad a bibliai igazságokra?"
Az általad lenézett klérus rakta össze a Bibliát is, éppen ezért sem a Bibliára, sem a Klérusra nem fogadok.
Tudod:Írástudó-klérikus-klérus!
Pietrosol! Hol jártál eddig?
Kihagytál pár hozzászólást?
12.04.-re írtam, amit írtam és fenntartom.
Amit Ágoston írt, az színtiszta okoskodás, Igazságtartalma megkérdőjelezhető, mert nem biblikus.
Még abban sem hiszek, hogy szent volt, mint általában a katolikusok által használt szent kifejezésben sem. Biblia egész mást nevez szentnek. Ez is egy téveszmés katolikus gyakorlat.
Nehogy már előadd nekem, hogy a bibliát a klérus találta fel?!
Mindjárt azzal jössz, hogy Péter és Pál katolikusok voltak :D
Akkor sem lettek volna azok, ha nincs más vallás a világon.
Mit állítottak össze klérusék, mit nem, nem tudom, de a mai katolikus biblia tartalmaz pluszban abszurd könyveket, amelyek inkább zavarosak, mint igazságot tartalmaznak.
Egész világon, a normálisabbak a Károli fordításnak megfelelő könyveket fogadják el bibliának, lobontva kinek-kinek a saját nyelvére. Abban nincs Tamás és Judit...mittudoménmégmi nevű zavarodmányok. Ennyit a klérusodról, de védjed őket nyugodtan, ha már úgysincsenek itt, legalább a vitéz Pietrosol megvédi.:D.
Ti mikor szoktatok valakit gyűlölni?
Mit jelent gyűlölni valakit?
Mi motiválja a gyűlöletet és mi annak a következménye?
Mivel nincs időm most utána járni a dolognak, csak röviden szeretnék megjegyzeni néhány dolgot:
Javaslom, hogy a nevek jelentését vegyük figyelembe egyes történeteknél és ne konkrétan a létező személyekre koncentráljunk.
Az előbb azon gondolkodtam, hogy lehet Istent sem mindig a külön cselekvő lényként kell elgondolkodni.
Isten az igazság és mi reagálunk valahogy a minket érintő hatásra. Van akinek megkeményül tőle a szíve, van aki megtér...
"Nem Isten teremtette a bűnt, így joga van gyűlölni."
Ez nem összefüggés.
-Ha ő teremtette volna, akkor nem lenne rá joga?
-Ha nem én találtam fel a gyilkosságot, akkor jogom van gyilkolni?
-Ha nem én teremtettem a jót, akkor miért van jogom jót tenni?
Kérdező te vagy süket vagy, vagy direkt nem érted. Akkor bemásolom egymás alá a te válaszod és az enyémet, hátha sikerül felfognod.
"De Isten megkönyörül mindenen
és semmit sem gyűlöl abból, amit
teremtett."
Három út:
1. Azokat, amiket Isten gyűlöl,
nem ő teremtette.
2. Isten nem gyűlöl semmit, mert
mindent ő teremtett.
3. Isten teremtett mindent, és
mégis gyűlöl. Ez esetben a fenti
állítás, és a kinyilatkoztatás
hamis.
Ha Isten gyűlölne, akkor nem
szeretne, vagyis nem lenne
tökéletes, mert -Akit gyűlölök,
azt nem szeretem.-
Utolsó, választanál egy
Erre írtam, hogy nem Isten teremtette a bűnt, joga van gyűlölni. Mér? Mit csináljon okostojás? Szeresse???
A 3 okoskodásod meg téves. De ez persze eszedbe sem jutott.
Szolgálhatjátok Istent vagy szolgálhatjátok a bűnt.
A különbség csak annyi, hogy míg az utóbbi megöl, az első szabaddá tesz :)
Ezt kőbe kellene vésni:P
yuda!
"Nehogy már előadd nekem, hogy a bibliát a klérus találta fel?!"
Nem adom elő és ez így nem is igaz. A klérus a saját patriarchális társadalmából indult ki, amelynek alapja az írás volt és amely írásokat ők ismertek és amelyeket a hatalmi törekvéseiket alátámasztandó célzattal meghamisítottak. Kivettek és beraktak könyveket és részeket, hogy azt a világban való berendezkedésük igazolásául tudják felhasználni.
Tudtad, hogy amikor az Ószövetséget a klérus utasítására összekötötték az Újszövetséggel, papok tömegei hagyták el az egyházat?
"Mindjárt azzal jössz, hogy Péter és Pál katolikusok voltak :D
Akkor sem lettek volna azok, ha nincs más vallás a világon.
Mit állítottak össze klérusék, mit nem, nem tudom, de a mai katolikus biblia tartalmaz pluszban abszurd könyveket, amelyek inkább zavarosak, mint igazságot tartalmaznak. Egész világon, a normálisabbak a Károli fordításnak megfelelő könyveket fogadják el bibliának, lobontva kinek-kinek a saját nyelvére. Abban nincs Tamás és Judit...mittudoménmégmi nevű zavarodmányok. Ennyit a klérusodról, de védjed őket nyugodtan, ha már úgysincsenek itt, legalább a vitéz Pietrosol megvédi.:D."
Ehhez, talán nem is kellene hozzáfűznöm semmit, mert ez csak a fantáziád terméke, ugyanis semmi ilyesmit nem állítottam. Nem böktem rá semmiféle felekezetre, hogy ők a az "átkozottak" és nem is próbáltam meg mentegetni senkit. Nem tudom ezt honnét vetted.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!